Benim için ufak ama insanlık için büyük bir yalan!!!

0
parsifal
www.redzero.demon.co.uk/moonhoax adresinde Apollo 11'in hiç bir zaman Ay'a inmediği öne sürülüyor.
Tabi UFO'lar da var. Piramitleri'de uzaylılar inşaa etti. Bütün bunlar yıllardır bazı dünyalılar tarafından dile getirilen olaylar.
Bu sitede ise kanıtları ile "Neden Ay'a inilmediği" anlatılıyor. Hatta abartıp o meşhur sabit bayrağın bile nasıl yapıldığını bulabilirsiniz.
Bunların dışında tüm detaylar ele alınmış ve antitez olarak ortaya atılmış.
Bakmakta yarar var...

İlgili Yazılar

Sound of Silence

parsifal

Uluslararası bir uzay araştırmaları ekibi, 2007'de Fransızlar tarafından Mars'a gönderilecek uzay aracıyla birlikte Mars'a bir mikrofon göndereceklerini açıkladılar.
Bundan önce 1999 Aralık ayında Amerikan Hükümeti'nin Mars uçuşunda da yollanmış olmasına rağmen bilindiği üzere uzay aracı yoldayken bir daha haber alınmamak suretiyle kaybolmuş ve 100.000 USD'lık mikrofon da araçla birlikte yok olmuştu.
Görev süresince her türlü sese karşı duyarlı olan mikrofonun yanında, düşük frekans sesleri de alabilmesi için de bir alıcı bulunacak.
www.space.com

Galileo projesinde ilginç gelişmeler!

conan

Bundan yaklaşık 6 ay önce haberini geçtiğim Galileo projesinde gerçekten ilginç gelişmeler yaşanıyor. Amerika Galileo projesinde tam kontrol istiyor! GPS'e Avrupalı alternatif olacak bu sistemde ABD sinyalleri gerektiğinde bozabilme, durdurabilme, deşifre edebilme hakkını istiyor! Slashdot haberinde yazılanlara göre ise AB bu hakkı ABD'ye vermiş. Haberin altındaki tartışmalara da bir göz atın derim eğlenmek amaçlı.

Orada Bir Yerde Hayat Olabilir Mi?

FZ

Cenevre'deki Gezegen Araştırmaları ve Yıldız Kinematiği bölümünden Michel Mayor ve Stephane Udry üzerinde canlı bulunabilecek bir gezegen keşfettiler.

Gliesse 581 kod isimli yıldızın yörüngesindeki gezegenlerden biri olan ve dünyamızdan 5 kat daha büyük olan Gliese 581 C gezegeninde sıcaklığın ortalama 0 ila 40 derece olduğu tahmin ediliyor. 20 ışık yılı uzaklıktaki gezegenin üzerinde su olma ihtimali üzerinde de duruluyor.

Venüs’ün atmosferinde mikrop

parsifal

Büyük ölçüde su damlacıkları bulunan atmosfer şartları üzerinde çalışma yapan ve Rus Venera, Amerikan Pioneer Venus ile Magellan uzay çalışmalarından elde edilen verileri inceleyen Texas Üniversitesi öğretim görevlileri Dirk Schulze-Makuch ve Louis Irwin, Venüs’ün atmosferinin kimyasal bileşimindeki ilginç nesnelerin mikrop olabileceğini bildirdiler.
Haberin devamı için buraya, detayı için buraya...

Astronot Olamadım Diye Üzülmeyin! ;-)

FZ

Bugün görevim ekip üyelerimle uzay mekiğini emniyetle yörüngeye oturtmak. Uzay yürüyüşünü ve gerekli bilimsel deneyleri tamamlamak için zorluklarla mücadele etmemiz gerekecek. Yarın tasarladığımız Mars kolonisini diğer takımlara sunmak için hazırlanmalıyız. Meraklanmayın, bir başka bilimkurgu rüyasından uyandırılmam gerekmiyor. İzmir'deki Uzay Kampı öğrencileri için bu gerçek hayat.

Öğrencilerin fen bilimleri ve teknoloji konularına ilgilerini geliştirmek amacıyla kurulmuş Türkiye Uzay Kampı. İlginç bir kuruluş öyküsü var. Ege Serbest Bölgesi'nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Kaya Tuncer çocuklar için bir şeyler yapmak istediğine karar verince yakın dostu ve eski NASA görevlisi, Apollo Proje Mühendisi İsmail Akbay uzay kampları hakkında kendisine bilgi vermiş. Böylece dört sene önce Amerika'dan getirilen eğitim amaçlı son teknoloji ürünü cihazlarla donatılmış Ortadoğu, Güney Avrupa ve Türkiye'nin ilk ve tek uzay kampı İzmir'de öğrencilere açılmış. Talebin beklenenin altında olması üzerine Tuncer'in desteği ile iki yıl önce bir burs programı eklenmiş ve bu amaçla ABD'de Uzay Eğitimi ile Küresel Dostluk (Global Friendship Through Space Education) adlı bir vakıf kurulmuş, kamp bütün dünya gençlerine açılmış. Bu sene 15 ülkeden 850'yi aşkın öğrenci katılıyormuş kampın sunduğu programlara. Amaç kamp aracılığıyla gençler arasında uluslararası dostluklar geliştirmek.

Haberin devamı: http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=cts&haberno=3675&tarih=12/08/2004&ek_tarihi=07/08/2004