Bayram Şekeri: Pardus Kök 0.2

0
loker
Pardus'un bilişim okur yazarı kullanıcılar için hazırlanan Kurulan sürümüne doğru ilerlerken Kök sistemin ikinci sürümü olarak 0.2 duyuruldu.
ftp://ftp.uludag.org.tr/pub/pardus/rootfs/0.2/ adresinden indirilebilen Kök dosya sisteminde önceki sürümden sonra daha kararlı hale gelen PİSİ ve ÇOMAR'ın yanı sıra Firefox, OpenOffice.org gibi popüler uygulamalar da sisteme eklenmiş durumda...

Ayrıca artık PİSİ üzerinden ikili yazılım deposuna eklenen yeni uygulamalar ya da yeni sürümler sisteme eklenebiliyor. Kurulan sürüme hazırlık aşamasında tüm geliştiriciler Kök sistemi deneyerek hata bildirimi ya da somut katkılara davet ediliyor.

Görüşler

0
bahadirkandemir
Kök dosya sistemini bilgisayarınıza kurmak için, RootFS betiğini kullanabilirsiniz
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pardus GNU/Linux İçin E-beyanname Uygulaması

desenturk

Gelirler Genel Müdürlüğünün hazırladığı, insanların kağıt beyanname doldurma ve vergi dairesine gitme devrini kapatan e-beyanname uygulaması sadece MS Windows ortamında çalışıyor diye biliyordum, az önce muhasebecimizin oğlunun Pardus GNU/Linux için uygulamanında hazırlanıp indirilebilir hale getirildiğini öğrenene kadar, hayırlı olsun ne diyeyim: https://e-beyanname.mb-ggm.gov.tr/ebyn/download.html

Pardus 2008.1 RC Duyuruldu!

anonim

Pardus 2008.1 öncesinde son deneme sürümü olan Pardus 2008.1 RC deneme sürümünü duyuruldu!

Kamuda Özgür Yazılım Dönemi Başlıyor Mu?

FZ

Anadolu Ajansı'ndan gelen bir habere göre:

Kamu kurumlarında özgür yazılım kullanma dönemi başlıyor. Kamu kurumlarının bilgisayarlarında Microsoft'un işletim sistemleri yerine açık kaynak kodlu Linux tabanlı işletim sistemi kullanılacak.

İlk uygulama Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak ve Türkiye'nin milli yazılımı Pardus (GNU/Linux), Askeralma Dairesi (ASAL) ve şubelerinde ana işletim sistemi olarak kullanılacak. Pardus işletim sistemini geliştiren ekipte yer alan TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsünden (UEKAE) Doç. Dr. Erkan Tekman, açık kaynak kodlu yazılımların kapalı ve sahipli yazılımlara göre birçok üstünlüğü bulunduğunu, bunların en başında ''güvenlik'' konusunun geldiğini vurguladı.

Pardus gerçekten...

eevrim

Pardus gerçekten açık kaynak kodlu mu? Pardus gerçekten özgür mü? Pardus katılımcı mı? Bu konular üzerine bir yorum...

Pardus Özgür Olsun!

Pardus'ta Staj Olanağı

anonim

Pardus'ta yaz stajları ile ilgili duyurumuzu az önce yayınladık. Pardus anasayfasına girenler duyuruyu ve içeriğini görebilirler.