Zakkum

Görüşler

1
FZ

The Last Man on the Moon belgeselini izlemistim gecen sene, uzay yolculugu tarihi meraklilarina tavsiye ederim. Astronotun gecmisi ele alisi, hem buyuk olcekte, hem bilimsel ve hem de ozel hayati acisindan kayda degerdi.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Uzaylılara iPod reklamı

cbc

Apple, ürünlerinin kalitesinin dünya standardını aştığını farketmiş olacak ki uzaylılar için reklam yapmaya karar vermiş ve devasa bir iPod inşa etmiş.

Haberin devamında reklamın ve haber kaynağının linkini bulacaksınız.

Hubble Kör Oldu

conan

Hubble uzay teleskobunun ana kamerası geçen haftasonu devre dışı kaldı. 2002 yılında yerleştirilen ve 3 elektronik kamera, filtreler, ve morötesi, kızılötesi ayrıştırıcılardan oluşan Advanced Camera for Surveys (ACS) modülü Şubat 27'de girdiği güvenli moddan çıkamadı.

Tolkien`ın Mount Doom`u gerçek oluyor !

sundance

Bu makalede anlattığı kadarıyla ABD hükümeti Nevada`da yeralan Yucca Dağı`nı ülkenin en büyük nükleer atık deposu yapmaya karar vermiş.

Nevada eyaletinin muhalefetine rağmen, kabul edildiği takdirde bölge yaklasik 100,000 yıl boyunca uzak durulması gereken bir alan olacak. Ve şu anda Enerji bakanlığı onbinlerce yıl sonra bile tehlike olduğunu uzak durulması gerektiğini anlatabilecek evrensel bir tabela/işaret üzerinde çalışıyormuş. Acaba başrolde (Sauron) kim olacak o tarihe :))

NASA Robotik Yaz Okuluna Katılmak İster Misiniz?

FZ

NASA Robotics Education Project tarafından düzenlenen 2004 Yaz Okuluna katılmak ister misiniz?

Eğer robotlar, endüstriyel kontrol sistemleri, yapay zekâ, vb. konularla ilgileniyor ya da çalışıyorsanız söz konusu derslerden faydalanabilirsiniz. Çokluortam biçimdeki web sunumları ücretsiz olarak izlenebiliyor.

Yaz okulu 22 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında düzenleniyor. Şimdiye dek iki sunum yapılmış durumda. Söz konusu sunumlar, video, ses, metin ve bilgisayar prezentasyonlarının bir arada bulunduğu bir hayli zengin sunumlar. NASA´dan Maria Bualat´ın sunumuna buradan, bundan sonra da INEL´den Dr. Charles Tolle´nin sunumuna buradan erişlebilirsiniz. Sunum programının tamamına da göz atabilir ve ders konularını okuyabilirsiniz.

Not: Maria Bualat´ın konuşması yazıya geçirilirken bazı ufak tefek ama önemli hatalar var, misal FPGA yerine SPGA yazmışlar, ```human fovea´´ yerine ``human phobia´´ yazmışlar, bununla birlikte oldukça eğlenceli ve vizyon açıcı dersler.

Türkler Uzaya Gidiyor

FZ

"ATA-1: Sivil, Barışçıl ve Bilimsel Amaçlı Bir Fırlatma Aracı İçin Sistem Tasarımı"

Yanlış okumadınız, İTÜ, ODTÜ, BÜ, Bilkent Ü., Dokuz Eylül Ü., Ankara Ü., Çukurova Ü. gibi üniversitelerimizden bir grup gencin oluşturduğu SpaceTurk grubunun hedefi TÜBİTAK ile tüm Türkiye'den aldıkları ve alacakları destekle 2007 yılının 30 Ağustos sabahı ateşleme düğmesine basmak ve yerden yaklaşık 500 km. yükseklikteki yörüngeye bir uyduyu yerleştirmek.