Avrupa'nın En Büyük Teknokenti İstanbul'a Talip

0
anonim
Son günlerde bilişim alanında yükselen değer olarak gündeme oturan Türkiye, şimdi de Fransa'nın Nice kenti yakınlarındaki Sophia Antipolis (Bilge Şehir) Teknokenti'den İstanbul'da bir teknokent kurma teklifi aldı.
Nice kentine 12 kilometre, Cannes'a da 14 kilometre uzaklıkta kurulu olan dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en büyük teknokenti Sophia Antipolis'in yöneticisi Alain Andre, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından olan MIPIM dolayısıyla Cannes'da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ağırladı.

Andre, Topbaş ve beraberindeki heyete verdiği brifingte, 2 bin 400 hektar arazi üzerine 1969 yılında kurulan teknokentte, 68 ülkeden 40 bin insanın yaşadığını söyledi.

4 bin araştırmacı ve 1260 iş tipinin var olduğu teknokentte Siemens, Hitachi ve Hewlett Packard gibi şirketlerin Ar-Ge merkezlerinin bulunduğuna işaret eden Andre, teknokentte bir numaralı sektörün telekomünikasyon olduğunu ve bunu tıp ve enerji sektörlerinin izlediğini anlattı.

Andre, brifingin ardından Topbaş'a, ''İstanbul'da bir teknokent yapmaya talibiz. Siz yer gösterin. Gelirken teknoloji ve finansı da yanımızda getiririz. İstanbul'da da çalışmaktan zevk duyarım'' dedi.

İstanbul ile partner olmaktan mutluluk duyacağını ifade eden Andre, ''Buraya benzer bir teknokent 2 yılda yapılabilir. İstanbul'da yer gösterirseniz, bu kentin aynısını 2 yılda orada tamamlarız. Türkiye'de genç ve iyi donanımlı gençler var. Bunları değerlendirmek istiyoruz'' diye konuştu.

Sophia Antipolis'te tasarımcılara rahat bir ortamda, her türlü sosyal ve sportif aktivetinin de bulunduğu bir çalışma ortamı yarattıklarını, teknokentin ormanlık bir alan içinde yeşilliğe zarar vermeden kurulduğunu da belirten Andre, önemli olanın insani bir ortamda yaratıcılığı sağlamak olduğunu söyledi.

İstanbul'un Avrupa ile Uzakdoğu arasında orta noktada bulunmasının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Andre, İstanbul'da bir teknokent kurulmasının öncelikle donanımlı, iyi yetişmiş gençlere istihdam sağlayacağını dile getirdi.

Alain Andre, ''Buluşların olduğu teknolojik Avrupa'ya, politik adımlardan çok teknoloji sayesinde gireceksiniz. Türkiye'nin insan altyapısı çok önemli. Bilim ve teknoloji sizi hemen Avrupa'ya sokacak'' dedi.

Andre, Cannes ve Nice kentlerini de içine alan Fransız Rivierası'nı yılda 9 milyonun üzerinde turistin ziyaret ettiğini ve 2 milyar dolar gelir getirdiğini de belirterek, bunun yanında Sophia Antipolis'in yıllık getirisinin 4 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.

-MUTABAKAT SAĞLANDI-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, görüşmede, finansmanı, teknoloji ve bağlantılı firmaları getirilerek İstanbul'a 2 yılda teknopark kurma teklifinde bulunulduğunu söyleyerek, ''İstanbul'da böyle bir teknokent kurulması konusunda mutabakata vardık. Dünyada ikinci, Avrupa'nın ise en büyük teknokenti olan Sophia Antipolis, önemli bir yazılım merkezi aynı zamanda'' diye konuştu.

Topbaş, teknokenti dolaşırken ''İstanbul'da böyle bir yer nerede kurulur'' diye düşündüğünü dile getirerek, ''Yer tespitini yaptım. Böyle bir teknokentin 3 yılda İstanbul'da kurulacağını düşünüyorum. Yerin neresi olduğunu açıklamayacağım ama ilgili bakanlıklarla mutabakatımız olduğu takdirde buranın yöneticilerini İstanbul'a davet ederek çalışmalara başlayacağız'' dedi.

Sophia Antipolis'in İstanbul'a bir teknokent kurması durumunda sadece teknoloji ve finansını değil, aynı zamanda dünyaca ünlü firmaları da kente getireceğini anlatan Topbaş, ''İstanbul, teknokent kurulması açısından çok ideal bir noktada dünya için...'' diye konuştu.

Türk gençlerinin dünyada özellikle bilgisayar yazılımı konusunda iyi bir noktada bulunduğuna dikkat çeken Topbaş, ''Böyle bir potansiyelimiz ve altyapımız varsa bunu bir an önce desteklememiz gerekiyor'' dedi.

-İSTANBUL SEVGİSİ-

Topbaş ve beraberindekiler, Sophia Antipolis Teknokenti gezisi sırasında kent içinde bulunan ve işletme eğitimi veren bir okulu da ziyaret etti.

Topbaş, burada öğrenim gören gençlerle bir süre sohbet ederek, İstanbul'da da bir teknokent kurulması durumunda onları İstanbul'da çalışmaya davet etti. Öğrenciler de Topbaş'a, İstanbul'u tanıdıklarını ve bu kentte çalışmaktan mutluluk duyacaklarını kaydettiler.


Kaynak: tv8

Görüşler

0
cayfer
Merak etmeyin... Birileri bu işe taş koyar!

Vergi salarlar; olmazsa data haberleşmesini keserler; olmazsa suyunu, elektriğini keserler ve bu "saçma" gelişmeyi "başarıyla" durdururlar. Üstelik bu işi yaparken "devletin çıkarını da korur" gibi görünürler...

Var mı öyle "havadan" para kazanmak? Hiç merak etmeyin; girişimcilerimizi "çalışarak kazanma" yanılgısından kurtarmayı görev edinmiş devlet kurumlarımız üzerlerine düşen kutsal görevi başarıyla yerine getirmenin bir yolunu bulacaktır.
0
demolish
"Var mı öyle "havadan" para kazanmak?"

var..! artık piyangodan para kazanma olasılığı çalışarak para kazanma olasılığından daha yüksek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nobel Ödüllü Trafik Canavarı

melitical

Spor otomobiliyle saatte 160 kilometre hız yaparken kaza yapan Nobel ödüllü fizikçi, 2 yıl hapse mahkûm oldu. 1972'de Nobel ödülü alan 74 yaşındaki ABD'li John Robert Schrieffer'ın yol açtığı kazada bir kişi öldü.

Dünya'yı Isıtmaya Devam Ediyoruz!

parsifal

24 Mart 2006 tarihinde Martha's Vineyard büyüklüğünde bir buzul parçası Fimbul buzulundan koptu.
Haberin detayı için buraya ya da buraya bakabilrisiniz.

C64 Türkiye´nin 3. Sayısı Çıktı!

anonim

Commodore 64 asla ölmez! İnternet üzerinden yayınlanan C64 dergisi "C64 Türkiye"nin 3. sayısı nihayet çıktı. Pdf formatında yayınlanan dergiyi aşağıdaki adreslerin birinden indirebilirsiniz (1.56MB):
http://www.geocities.com/hades6510/c64tr_3_pdf.zip
http://www.students.itu.edu.tr/~celikdeni/c64tr_3_pdf.zip

Türkiye Bilişim Haftası 1 - 7 Eylül 2003

FZ

Türkiye Bilişim Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Türkiye Bilişim Haftası" 1-7 Eylül 2003 tarihleri arasında İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Sergi Sarayı, Hilton Oteli ve Bilişim Caddesi (İstiklal Caddesi) Beyoğlu'nda gerçekleştirilecek.

Haftanın tanıtımı için yayın yapan http://www.bilisimhaftasi.org.tr/ sitesinde organizasyon programının detaylarını bulabilirsiniz.

Sitede dikkat çeken bölümler arasında satranç turnuvası, bilişim bağlamında en iyi gazete, köşe yazarı, parti, bürokrat, vs. gibi anketler var.

FreeBSD Çekirdek (Core) Geliştirme Ekibi ile Röportaj

FZ

Karşınızda çekirdek FreeBSD yazılım uzmanları ile yapılmış bir röportaj. Wes Peters, Greg Lehey and M. Warner Losh ve Scott Long ile konuşulan konular arasında şunlar var: Sun Microsystems tarafından desteklenen Java port´u, Linux ile rekabet, 5.x sürümü ve diğer UNIX sistemlerle kıyaslamalar, yeni dosya sistemi UFS2, XFree86 uygulaması, SCO ve UNIX ile ilgili fikri mülkiyet meseleleri. Eğer öyle ya da böyle UNIX uyumlu herhangi bir işletim sistemi ile muhatapsanız (ya da MS Windows üzerinde TCP/IP kullanıyorsanız :-P) bu röportajı mutlaka okumalısınız.