AuDSL - Ses kartı üzerinden internet

0
butch
Evet yanlış okumadınız, AuDSL yani `Audio Digital Subscriber Line´ teknolojisi pahalı yeni nesil leased line modemler yerine piyasada çok ucuza satılan software modemler kullanılarak ses kartı aracılığıyla sisteme bağlanmanızı sağlıyor. İlk denemeler sonucunda bir kaç kilometrelik iki telli bir kabloyla 96 kilobit/saniye hıza ulaşılmış. Ayrıntılar burada.

İlgili Yazılar

WI-FI nedir? yenir mi?

larweda

Son aylarda dünyada, özellikle Amerika'da iyice kızışan bir teknoloji wi-fi, wireless fidelity tanımının bir kısaltması. Wireless fidelity, kelime anlamıyla kablosuz gerçekçilik anlamına geliyor, aslıda yüksek kaliteli ses sistemlerine verilen isme (Hi-fi:high fidelity) gönderme yapılarak bu isim kullanılmış. Aslında IEEE 802.11b şeklinde anılan bir standartın daha insancıl bir karşılığı wifi, (aynı lşekilde IEEE 802.3'e de aramızda "ethernet" diyoruz :) İşte bu wi-fi, özellikle Amerika'da evlerde, parklarda, havaalanlarında kullanılmaya başlanan kablosuz ağ sistemlerinin genel bir adı oluyor. İşin keyifli yanı ise, taşınabilir wi-fi uyumlu bir cihazınızla (laptop, pda, tabletpc vs.) herhangi bir wi-fi network'ü kapsamındayken sürekli ağ'a (genelde internet'e) bağlı olmanız.

Çin Malı Süper-Bilgisayar

Challenger

Süper-bilgisayar dünyasında ABD’nin hakimiyetini Çin malı bir makine delecek. Çin yapımı Dawning 4000A’in dünyanın en güçlü süper-bilgisayarları listesine yüksek bir sıradan girmesi bekleniyor. Makinede 2 bin’den fazla AMD Opteron işlemci bulunuyor. Uzmanlar, Dawning 4000A’in en güçlü 15 bilgisayar arasına girmesine kesin gözüyle bakıyorlar. Çin yapımı Dawning 4000A’in daha önce saniyede 10 trilyon (10 teraflop) işlem sınırını aşacağı açıklanmıştı. Dünyada halen 10 teraflop sınırını aşan üç süper-bilgisayar bulunuyor.

Kaynak: NTVMSNBC

150$'a Laptop PC

Onur_Yerlikaya

Asus'un son günlerde dikkatleri üzerine topladığı minicik laptop'una dair haberi okurken Slashdot sitesinde dikkatimi çeken 150$ gibi bir fiyatta laptop oldugundan bahsediliyor.

İlk Pocket PC Süperbilgisayarı (!)

FZ

Spb Software House dünyada bir ilki gerçekleştirdi ve 12 Pocket PC bilgisayarı birbirine bağlayarak bir PDA "kümesi" (cluster) kurdu. Söz konusu PDA bilgi işlem kümesinin performansı bir masaüstü P-II bilgisayar ile kıyaslandı.

Söz konusu deney dağıtık bilgi işlemle uğraşan uzmanların da dikkatini çekti ve pek çok yoruma yol açtı.

Not: Bu fantastik deneyden beni haberdar eden değerli FM editörü ve PDA, Bluetooth, vs. sevdalısı butch´a teşekkürler.

Bios yazma ve Hotflash yöntemi!

sundance

Bu yazıda, anakart biosunun nasıl update edilmesi gerektiğini anlatıp, bu işlem bir şekilde başarısızlıkla sonuçlanırsa (virüs gibi veya başka bir sebeple) ana kartınız kullanılmaz olursa, ne gibi çözümler olabileceğine (hotflash) değineceğiz.

Hemen her bilgisayar konusunda olduğu gibi bios update etmek, hatta boot edemez hale gelmiş bir biosu hotflash yöntemi ile işler hale getirmek, aslında basit bir iş, kesinlikle öcü değil. Sadece gerektiği gibi bilgilenmek, özen ve biraz da dikkat istiyor...