AuDSL - Ses kartı üzerinden internet

0
butch
Evet yanlış okumadınız, AuDSL yani `Audio Digital Subscriber Line´ teknolojisi pahalı yeni nesil leased line modemler yerine piyasada çok ucuza satılan software modemler kullanılarak ses kartı aracılığıyla sisteme bağlanmanızı sağlıyor. İlk denemeler sonucunda bir kaç kilometrelik iki telli bir kabloyla 96 kilobit/saniye hıza ulaşılmış. Ayrıntılar burada.

İlgili Yazılar

Apollo I'i Kontrol Eden Bilgisayarı Sıfırdan Yapmak İster Misiniz?

FZ

Evet, insanoğlunu Ay'a taşıyan uzay aracını kontrol eden uçuş kontrol sistemi. userfriendly.org sitesinin günün linki bölümüne bakarken gördüm bu fantastik siteyi.

AGC (Apollo Guidance Computer) sistemini yeniden inşa etmeye dair olarak proje sahibi şunları diyor:

İlk geliştirilmiş bilgisayarlar ilginçtir. Çünkü basit cihazlardır, dolayısı ile tüm bilgisayarı donanımdan yazılıma dek tamamen anlayabilirsiniz.

AGC ilk geliştirilmiş bilgisayarlar arasında en ilgincidir çünkü Ay'a insan taşıyan ilk uzay aracında kullanılmıştır ve ilginç mimari özellikleri vardır.

İşlemci pazarında sıcak rekabet

larweda

Geçen hafta Intel'in ardından AMD de silikon mikroişlemci fiyatlarını düşürdüğünü açıkladı. Geçen haftasonu Intel P4, PIII, Celeron ve düşük voltajlı işlemcilerinin fiyatlarını ortalama %23 oranında düşürmüştü, iki gün sonra da AMD, Athlon ve Duron serisi işlemcilerini ortalama %31 oranında düşürdü. Keşke kriz devalüasyon vs. olmasaydı, o zaman belki sevinebilirdik.

Bamya boyutunda 1 GB`lık flash disk

larweda

Netac adında bir çin firması, 4,5x1,7x0.9 cm boyutunda USB arayüzlü flash diskler üretiyor. Bu ufacık şirin aletler, ki firma bunlara Onlydisk diyor, 8 MB - 1 GB arası kapasitede olabiliyor ve USB driver`ı yüklendikten sonra Windows ve MacOS ortamları için plug and play hale gelebiliyorlar. Linux için herhangi bir bilgiye rastlamadım ama eminim çok yakında linux desteği de çıkacaktır. Veri transfer hızının pek süper olmaması (750 KB/S okuma, 450 KB/S yazma) belki dayanılabilir bi kısıtlama, ama fiyatlar gözönüne alınırsa pek de o kadar ulaşılabilir olmuyor. 32 MB`lığı 120$, 64 MB`lığı 217$, 128 MB`lığı 361$, 256 MB`lığı 438$, 256 MB`lığı 810$ 1 GB`lığı da 1415$ fiyatında. Kimbilir, belki bigün fiyatları düşer de biz de hayallerini kurmaya başlarız.

LUDWIG ve Robotların Neşeli Dünyası

FZ

LUDWIG ortalama bir insanın %80'i kadar bir hacme sahip, iki kollu (her biri üç serbestlik derecesine sahip), dönebilen kafası üzerinde stereoskopik kamera taşıyan insansı bir robot. Diğer insansı robot örneklerine kıyasla daha az serbestlik derecesine sahip çünkü geliştirilmesindeki esas amaç algılama, bilgiyi temsil etme ve tanıma problemleri üzerinde çalışan araştırmacıların bu konular üzerinde yoğunlaşmalarını sağlamak...

En Harbi Kişisel Bilgisayar

parsifal

Bir zamanlar Zihni Sinir vardı. Uçuk uçuk icatlar yapardı.
İşte böyle biri site yaparsa neler olur?
MetkuMods'da arkadaş bilgisayarımda ne gibi değişiklikler yapsamda daha eğlenceli ve verimli bir hale getirsem diye düşünmüş ve uyguladığı fikirleri teker teker şekil ve resimlerle açıklayarak anlatmış.
Matkap, led ve havyayı hazırlayın. Ders başlıyor...