Audiogalaxy sizlere ömür...

0
interhaber
Merhabalar, Geçtiğimiz 19 Haziran Çarşamba günü Audiogalaxy`nin o meşhur mavi renkli sitesine girenler, arattırdıkları parçaların hepsinin yanında "kısıtlıdır" işaretini görünce büyük bir şok yaşadılar. Gelen ilk haberler, müzik dünyasının BSA'sı olan RIAA tarafından Audiogalaxy`nin işinin bitirildiği yönünde. Geçen sene Napster`in ipini çekenler,bu sefer de Audiogalaxy`i harcadılar. Gerçekten de süper bir müzik ve MP3 servisi daha devre dışı kaldı ve böylece -mââlesef- dialerci arkadaşlara da meydan boş bırakılmış oldu! Ayrıca, kendi elindekileri paylaşıma açmak isteyenlerin önü de tıkandı. Merak ediyorum: "Acaba sıradaki Morpheus mu?" diye. Bütün müziksever internetçi arkadaşlara geçmiş olsun. Selâmlar...

Görüşler

0
ebola
merak ediyorum. RIAA bu sekilde nereye gidebilecegini zannediyor?

Bir zamanlar neredeyse sadece Napster vardi. Kapandi. Yerine bir ton program cikti.
simdi iclerinde birini daha kapatiyorlar. Yerine bir ton daha cikacak. Ben mesela WinMx kullaniyorum.

Muzik endustrisi acisindan sorunun ozu P2P olayinda yatiyor. Ortada belli bir server varolmadigi icin bir programi kapatirlar daha program kapanmadan benzeri cikar..

0
anonim
ii000ß
0
redogre
Valla acaba diyorum fazlamesai ye bir vefat bölümü mü açsak, hakkın rahmetine kavuşmuş programların listelendiği?
0
FZ
Müzisyenler eserlerini doğrudan bu P2P networklere dağıtsınlar, kullanıcılar, müzikseverler de paraları doğrudan müzikseverlere ödesinler, aracı firmalar da avuçlarını yalasınlar diye düşünüyorum bazen, kulağa hoş geliyor tabii, ama kocaman sıfırlı kâr elde etmeye alışmış kocaman prodüksiyon şirketlerinin de bu kârdan kolay kolay, savaşmadan vaz geçmelerini beklemek de saflık olur. Tabii işin içine bir de büyük medya, halkla ilişkiler, reklam şirketleri giriyor, hakikaten de çok büyük bir güç söz konusu. Belki de önümüzdeki 5-10 yılın ekonomisini belirleyecek faktörlerden biri de bu savaş olacak. ABD'deki kocabaşlar hem ekonomik hem de hukuki yollardan sağlam bir şekilde saldırıya geçmiş durumdalar ve Avrupa Birligi'ndeki medya kartellerinin de buna destek vereceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.
0
anonim
Biraz once gazete okuyordum, eski bir sey. 3-5 gunluk. Gokhan Ozen'in albumu tutmamis. Reklam olsun diye Cagla Sikel'e 35K USD vermis, ask varmis aralarinda gibisinden rol kesiyorlarmis.

Iste o RIAA tayfasinin capi.. Simdi bunlar reklam olsun diye pezevenklik bile yapiyorlarken boyle seylerin uzerine gitmezler mi ?

Bu piyasayada bir Richard Stallman lazim. GPL muzikler cikmadigi surece bu yara kanar durur.

Peki, bunlarin kullanilmasi dogru mu ? Yani muzik eserlerinin oyle elden ele dolasmasi ? Bence degil. O da bir urundur. Ureticisi karnini doyurmalidir. Onu dinleyip zevk alacak insanda parasini vermelidir.

Fakat, bu sanatci dedigimiz kitle, belki GPL kaideleriyle calissa, muzikleri bedava dagitip, konser, matine vs. islerinden kazanmaya ciksa, sanirim daha cok kar eder. Ne dersiniz ?

tembel fm'ci...
0
FZ
Yakın zamanlarda büyük bir müzik firmasından albüm çıkarmış bir dostumun anlattığına göre, ancak albüm 5000 tanenin üzerinde satmaya başlarsa sanatçıya bir miktar para veriyorlarmış. Yani o rakama kadar paralar firmaya kalıyor ve 5000'i geçse bile zaten çok fazla pay alamıyormuş. Yani uzun lafın kısası müzisyenler zaten albümden kazanmıyorlar bu ülkede (100.000 satanlar falan hariç) ve geriye de yukarıda belirtildiği gibi ancak konserler ya da bar türü, gece kulübü türü yerde çalma işi kalıyor. Albüm olsa olsa müzisyenin tanınmasını ve reklamının yapılmasını sağlıyor.

GPL meselesine gelince, sanırım bu tip bir yaklaşım müzik için halen sorunlu, çünkü misal, bir yazılım çıktığı anda binlerce kişinin anında haberi oluyor Internet üzerinden, bu yazılım işinin doğasında var. Oysa bir müzik söz konusu olduğunda, eğer müzisyenin büyük kitlelere ulaşmak gibi bir derdi varsa, ki bence çoğunun öyle ya da böyle vardır, o zaman Internet yeterli değil, devreye gazetelerin, dergilerin, televizyonların, videokliplerin girmesi gerekiyor, sevsek de sevmesek de bu böyle, yani belki de hayran olduğumuz çoğu müzisyeni biz tam da bu büyük medya sayesinde tanıdık, adamlar ABD'den seslerini ta buralara dek duyurabildiler.

Bu iş görebildiğim kadar yazılım işi kadar dinamik, hızlı değişebilen, biz yaptık oldu denilebilecek türden bir iş değil gibi. Misal, birkaç yetenekli adam Internet üzerinden koordineli bir şekilde kocaman yazılımları yazıp entegre edebiliyorlar, bunun için ucuz bir donanım ve onların iradeleri, zekaları yeterli oluyor, ama duymaya alışık olduğumuz kalitedeki albümler, müzikler maalesef halen epey pahalıya patlayan stüdyo ortamlarında hazırlanıyor ve tabii o kadar parayı bastıran firma da bunun karşılığını almak istiyor.

Şimdilik bu kadar, duruma göre devam edebiliriz :)
0
anonim
ben katilmiyorum su muzisyenlerin para yeme kazanma olaylarina. kardesim ben gidip bir kasede haketmedigi halde o kadar para sayamam
size sunu temin edebilirimki bir kasetin maliyeti satis fiyatinin maksimum 20%'sidir.
en basit orn: bundan onceki gokhan ozen'in albumunu sadece ve sadece duman gozlum adli parca icin almistim. (zaten diger parcalari igrenc)
ve su an biryerlerime kacan o kazigin yarasina tekrar tuz basiyorum
sizi bilmem ama pilli bebek, yasar kurt, dus sokagi sakinleri gibi yaptiklari o kadar kaliteli muzikle barlarda surunen insanlarin yaninda petek dincoz gibi tabirsiz disi organizmalarin cebindeki dolarlarla gezmesi canimi sikiyor
o yuzden ben bir daha kaset falan almam onlarinda maliyetlerini mp3 ile essek gibi somururum...
(bu arada pilli bebek'in cd'sine 9 milyon bayildim orjinal ve hic de pisman degilim)
0
anonim
knt ne güzel demişsin, helal sana
pilli bebek, düş sokağı, yaşar kurt işte gerçek santçılar, adamların klipleri yok ama hala belli bi hayran kitleleri var!!! onların kasetlerine para verirken insanın içi harbiden sızlamıyo, helal olsun diyosun valla... bu hayran kitlesini dilerim çoğaltırız...
sevgiler
0
anonim
Asıl emege saygı, sanatcının yapıtına emegine olur Petek ve onun gibiler ticari dusunen insanlar ve bu baglamda prensibimdirki onlara kesinlikle bir deger bir saygı (emeklerine) duymuyorum.
0
elrond
Saygı duymamana birşey diyemem ama herkes herşeyi satabilir yasak mı ticari düşünmek anlamadım.
0
anonim
her kimsen bence soylediklerin tamamiyle SAÇMA once sunu soyleyim konservativlikten cikin abi, yenilerede firsat verin, tamam bi cogu pilli bebek ola bilir ama gökhan özen gibi genclerin hakkini yiyemezsiniz onun albumundeki sarkilarin hepside fistik gibi, zevksiz sey!!!
kesin kiz arkadasin gökhan özene bayiliyodur sende onu cekemedigin icin bunlari soyluyosun.YAZIK!!!
0
FZ
Konu ile ilgili güzel bir karikatür.
0
anonim
iyi halt ediuorlar
0
anonim
.......ler müzik ruhun gıdası degilmi. Bu eserler dinleyici kitle icinse, Audiogalaxy neden var oldu? Bu müzikler neden var oldu
0
anonim
eveeet bakalim simdi ne olacak... maden onlar siteleri kapiyolar bende harddisk`imi baska baksa arkadaslarim veriyorum ve suan`a kana 1300 tane mp3 dagittim tabi oralardanda dagildilar beni nasil kapiyacaklar acaba :)P kiclarini yirtsalar bi bok olmiyacak sanirim ama gelin gorunki elimde pilli bebe`gin siyah beyaz eseri yok ALLAHIM ya neden bulacam ben bu mp3`u ama yilmadan calismalarima devam ediyo o parcayi bulacam siyah beyaz`siz donemimi anlatmak icin dus sokagi sakinlerini dinliyorum :) bu arada arkadaslar kesinlikle kaset filan almayin ve mp3`den haberi olmiyan arkadaslarinizi bilgilendirin lutfen... hadi selametle...
0
elrond
Metin olun bir şey olmaz. *edu lar ve IRC olduğu sürece....
0
anonim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TTnet Yurtdışı Çıkışları

ebola

Bildiğiniz Cezayir depremi sonrasında büyük bir internet kesintisi yaşamıştık.

Daha sonrasında bakanımız bizlere yurtdışı çıkışlarını iki katına çıkarttıkları müjedisini verdiler. Oysa biz http://web3.ttnet.net.tr/uplink.html adresinden çıkışları takip ettiğimizde hiç de böyle olmadığını görüyorduk.

webiket.net - Web ve Yazılım Üzerine Bir Sosyal İmleme Sitesi

webiket

www.webiket.net , tasarım, yazılım, blog dünyası, arama motorları, e-ticaret, web 2.0 site ve servis tanıtımları, kısacası web ile ilgili konulardaki içerikleri paylaşabileceğiniz yeni ve keyifli bir mecra.

Kullanıcılarının oluşturduğu içeriğini, web 2.0 dünyasının kültlerinden sayılabilecek digg.com'a benzer bir şekilde sunan webiket tamamen web dünyasına odaklanmış durumda, dolayısıyla size sesleniyor, ayrıntılarda kaybolmanıza izin vermiyor.

İnteraktif pembe dizi!

larweda

Geçmiş yılların en başarılı komedi-dram filmlerinden biri olan Full Monty`nin yazarı Simon Beaufoy www.handbag.com bünyesinde dünyanın ilk interaktif e-mail dramasını başlatıyor. Bunun anlamı, insanlar olayın mailing listesine üye oluyorlar, ve hergün konunun gelişimi ve dizideki insanların ilişkileri hakkında e-mail üzerinde tartışıp konunun gidişatına karar veriyorlar. Bu sekiz hafta boyunca böyle sürecek ve sonunda tüm senaryosuna izleyicilerin karar vermiş olduğu bir dizi ortaya çıkmış olacak. Detaylı bilgi için: www.handbag.com/arts/emailsoap/

USB ADSL Modemler ve GNU/Linux Ayarları

FZ

Debian GNU/Linux, Türkçeleştirme ve Modem konularından sorumlu Internet bakanımız, değerli FM üyesi roktas bu sefer leziz bir ADSL ve Linux yazısı hazırlayıp sıcak sıcak bize sunmuş. Afiyet olsun.

Karadenizin güzide bir şehrinde sıradan bir Cuma gününün sıradan bir öğle sonrasında çalan bir telefonla başladı hikaye. Türk Telekom'dan arıyorlardı. Telefondaki sesi birilerine benzeterek gaf yaptım önce. Öyle ya Türk Telekom beni niye arasın? Ve üstelik içinde ADSL geçen cümleleri niçin kursun? Mevzu yaklaşık 3-5 ay önce hiçbir şekilde ciddiyet belirtisi göstermeyen bir aleladelikle yaptığım ADSL önbaşvurusuyla alakalı idi. "İlimizde ADSL hizmetine geçiş çalışmaları başladı. Ön başvuruda bulunanlara öncelik veriyoruz, merkez müdürlüğe gelmeniz halinde ADSL sözleşmesi yapabilirsiniz?" Hoppala, ağlasak mı gülsek mi? "Emriniz olur, hemen geliyorum" dediğimde saate bakmayı unutmuştum ve saat 16.30 sularıydı. "Acele etmenize gerek yok, Pazartesi günü de olabilir" cevabını fevkalade şüpheli bir tonla kabul ettim. Ya hafta sonu kararlarından cayarlarsa, ya Pazar günü şehrin bütün eşrafı ayaklanarak Ankara destekli bir müdahaleyle bütün o "/alelade/" ön başvuruların önüne geçerse ya kıymetlimisi elimisden alırlarsa, vesaire vesaire...

8. Türkiye`de Internet Konferansı

FZ


8. TURKİYE'DE INTERNET KONFERANSI
4-6 Kasım 2002
Askeri Müze Harbiye Kültür Sitesi
İstanbul
AKTİF KATILIM ÇAĞRISI


Türkiye'de Internet ile ilgili grupları bir araya getirerek Internet'i tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, Internet teknolojileri aracılığı ile toplumsal verimliliği artırmak ve toplumun dikkatini olabildiğince bu yöne çekmek amaçlarıyla, daha önce ilk altısı yapılan, ulusal boyutta bir konferans düzenlenmiştir.