Audiogalaxy sizlere ömür...

0
interhaber
Merhabalar, Geçtiğimiz 19 Haziran Çarşamba günü Audiogalaxy`nin o meşhur mavi renkli sitesine girenler, arattırdıkları parçaların hepsinin yanında "kısıtlıdır" işaretini görünce büyük bir şok yaşadılar. Gelen ilk haberler, müzik dünyasının BSA'sı olan RIAA tarafından Audiogalaxy`nin işinin bitirildiği yönünde. Geçen sene Napster`in ipini çekenler,bu sefer de Audiogalaxy`i harcadılar. Gerçekten de süper bir müzik ve MP3 servisi daha devre dışı kaldı ve böylece -mââlesef- dialerci arkadaşlara da meydan boş bırakılmış oldu! Ayrıca, kendi elindekileri paylaşıma açmak isteyenlerin önü de tıkandı. Merak ediyorum: "Acaba sıradaki Morpheus mu?" diye. Bütün müziksever internetçi arkadaşlara geçmiş olsun. Selâmlar...

Görüşler

0
ebola
merak ediyorum. RIAA bu sekilde nereye gidebilecegini zannediyor?

Bir zamanlar neredeyse sadece Napster vardi. Kapandi. Yerine bir ton program cikti.
simdi iclerinde birini daha kapatiyorlar. Yerine bir ton daha cikacak. Ben mesela WinMx kullaniyorum.

Muzik endustrisi acisindan sorunun ozu P2P olayinda yatiyor. Ortada belli bir server varolmadigi icin bir programi kapatirlar daha program kapanmadan benzeri cikar..

0
anonim
ii000ß
0
redogre
Valla acaba diyorum fazlamesai ye bir vefat bölümü mü açsak, hakkın rahmetine kavuşmuş programların listelendiği?
0
FZ
Müzisyenler eserlerini doğrudan bu P2P networklere dağıtsınlar, kullanıcılar, müzikseverler de paraları doğrudan müzikseverlere ödesinler, aracı firmalar da avuçlarını yalasınlar diye düşünüyorum bazen, kulağa hoş geliyor tabii, ama kocaman sıfırlı kâr elde etmeye alışmış kocaman prodüksiyon şirketlerinin de bu kârdan kolay kolay, savaşmadan vaz geçmelerini beklemek de saflık olur. Tabii işin içine bir de büyük medya, halkla ilişkiler, reklam şirketleri giriyor, hakikaten de çok büyük bir güç söz konusu. Belki de önümüzdeki 5-10 yılın ekonomisini belirleyecek faktörlerden biri de bu savaş olacak. ABD'deki kocabaşlar hem ekonomik hem de hukuki yollardan sağlam bir şekilde saldırıya geçmiş durumdalar ve Avrupa Birligi'ndeki medya kartellerinin de buna destek vereceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.
0
anonim
Biraz once gazete okuyordum, eski bir sey. 3-5 gunluk. Gokhan Ozen'in albumu tutmamis. Reklam olsun diye Cagla Sikel'e 35K USD vermis, ask varmis aralarinda gibisinden rol kesiyorlarmis.

Iste o RIAA tayfasinin capi.. Simdi bunlar reklam olsun diye pezevenklik bile yapiyorlarken boyle seylerin uzerine gitmezler mi ?

Bu piyasayada bir Richard Stallman lazim. GPL muzikler cikmadigi surece bu yara kanar durur.

Peki, bunlarin kullanilmasi dogru mu ? Yani muzik eserlerinin oyle elden ele dolasmasi ? Bence degil. O da bir urundur. Ureticisi karnini doyurmalidir. Onu dinleyip zevk alacak insanda parasini vermelidir.

Fakat, bu sanatci dedigimiz kitle, belki GPL kaideleriyle calissa, muzikleri bedava dagitip, konser, matine vs. islerinden kazanmaya ciksa, sanirim daha cok kar eder. Ne dersiniz ?

tembel fm'ci...
0
FZ
Yakın zamanlarda büyük bir müzik firmasından albüm çıkarmış bir dostumun anlattığına göre, ancak albüm 5000 tanenin üzerinde satmaya başlarsa sanatçıya bir miktar para veriyorlarmış. Yani o rakama kadar paralar firmaya kalıyor ve 5000'i geçse bile zaten çok fazla pay alamıyormuş. Yani uzun lafın kısası müzisyenler zaten albümden kazanmıyorlar bu ülkede (100.000 satanlar falan hariç) ve geriye de yukarıda belirtildiği gibi ancak konserler ya da bar türü, gece kulübü türü yerde çalma işi kalıyor. Albüm olsa olsa müzisyenin tanınmasını ve reklamının yapılmasını sağlıyor.

GPL meselesine gelince, sanırım bu tip bir yaklaşım müzik için halen sorunlu, çünkü misal, bir yazılım çıktığı anda binlerce kişinin anında haberi oluyor Internet üzerinden, bu yazılım işinin doğasında var. Oysa bir müzik söz konusu olduğunda, eğer müzisyenin büyük kitlelere ulaşmak gibi bir derdi varsa, ki bence çoğunun öyle ya da böyle vardır, o zaman Internet yeterli değil, devreye gazetelerin, dergilerin, televizyonların, videokliplerin girmesi gerekiyor, sevsek de sevmesek de bu böyle, yani belki de hayran olduğumuz çoğu müzisyeni biz tam da bu büyük medya sayesinde tanıdık, adamlar ABD'den seslerini ta buralara dek duyurabildiler.

Bu iş görebildiğim kadar yazılım işi kadar dinamik, hızlı değişebilen, biz yaptık oldu denilebilecek türden bir iş değil gibi. Misal, birkaç yetenekli adam Internet üzerinden koordineli bir şekilde kocaman yazılımları yazıp entegre edebiliyorlar, bunun için ucuz bir donanım ve onların iradeleri, zekaları yeterli oluyor, ama duymaya alışık olduğumuz kalitedeki albümler, müzikler maalesef halen epey pahalıya patlayan stüdyo ortamlarında hazırlanıyor ve tabii o kadar parayı bastıran firma da bunun karşılığını almak istiyor.

Şimdilik bu kadar, duruma göre devam edebiliriz :)
0
anonim
ben katilmiyorum su muzisyenlerin para yeme kazanma olaylarina. kardesim ben gidip bir kasede haketmedigi halde o kadar para sayamam
size sunu temin edebilirimki bir kasetin maliyeti satis fiyatinin maksimum 20%'sidir.
en basit orn: bundan onceki gokhan ozen'in albumunu sadece ve sadece duman gozlum adli parca icin almistim. (zaten diger parcalari igrenc)
ve su an biryerlerime kacan o kazigin yarasina tekrar tuz basiyorum
sizi bilmem ama pilli bebek, yasar kurt, dus sokagi sakinleri gibi yaptiklari o kadar kaliteli muzikle barlarda surunen insanlarin yaninda petek dincoz gibi tabirsiz disi organizmalarin cebindeki dolarlarla gezmesi canimi sikiyor
o yuzden ben bir daha kaset falan almam onlarinda maliyetlerini mp3 ile essek gibi somururum...
(bu arada pilli bebek'in cd'sine 9 milyon bayildim orjinal ve hic de pisman degilim)
0
anonim
knt ne güzel demişsin, helal sana
pilli bebek, düş sokağı, yaşar kurt işte gerçek santçılar, adamların klipleri yok ama hala belli bi hayran kitleleri var!!! onların kasetlerine para verirken insanın içi harbiden sızlamıyo, helal olsun diyosun valla... bu hayran kitlesini dilerim çoğaltırız...
sevgiler
0
anonim
Asıl emege saygı, sanatcının yapıtına emegine olur Petek ve onun gibiler ticari dusunen insanlar ve bu baglamda prensibimdirki onlara kesinlikle bir deger bir saygı (emeklerine) duymuyorum.
0
elrond
Saygı duymamana birşey diyemem ama herkes herşeyi satabilir yasak mı ticari düşünmek anlamadım.
0
anonim
her kimsen bence soylediklerin tamamiyle SAÇMA once sunu soyleyim konservativlikten cikin abi, yenilerede firsat verin, tamam bi cogu pilli bebek ola bilir ama gökhan özen gibi genclerin hakkini yiyemezsiniz onun albumundeki sarkilarin hepside fistik gibi, zevksiz sey!!!
kesin kiz arkadasin gökhan özene bayiliyodur sende onu cekemedigin icin bunlari soyluyosun.YAZIK!!!
0
FZ
Konu ile ilgili güzel bir karikatür.
0
anonim
iyi halt ediuorlar
0
anonim
.......ler müzik ruhun gıdası degilmi. Bu eserler dinleyici kitle icinse, Audiogalaxy neden var oldu? Bu müzikler neden var oldu
0
anonim
eveeet bakalim simdi ne olacak... maden onlar siteleri kapiyolar bende harddisk`imi baska baksa arkadaslarim veriyorum ve suan`a kana 1300 tane mp3 dagittim tabi oralardanda dagildilar beni nasil kapiyacaklar acaba :)P kiclarini yirtsalar bi bok olmiyacak sanirim ama gelin gorunki elimde pilli bebe`gin siyah beyaz eseri yok ALLAHIM ya neden bulacam ben bu mp3`u ama yilmadan calismalarima devam ediyo o parcayi bulacam siyah beyaz`siz donemimi anlatmak icin dus sokagi sakinlerini dinliyorum :) bu arada arkadaslar kesinlikle kaset filan almayin ve mp3`den haberi olmiyan arkadaslarinizi bilgilendirin lutfen... hadi selametle...
0
elrond
Metin olun bir şey olmaz. *edu lar ve IRC olduğu sürece....
0
anonim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SPAMcilerle mücadele

anonim

Spam'ciler artık iyice gemi azıya aldı! Hergün neredeyse yüz tane saçma sapan mesaj alıyoruz. Bu sayıyı kullanıcı sayısıyla çarpınca gerek band genişliğimiz gerekse disk sığamızın ne denli boşa harcandığını görüp dehşete kapılmamak elde değil. Çimento karıştırma makinası satanından tutun tercüme yapanına kadar herkes teknolojiye ayak uyduruyor(!).
Yaklaşık bir yıldır spam gönderenlerin kullandıkları ISP'lerle görüşmeye çalışıyorum. Yaklaşık yarısı yanıt verme nezaketini gösterdi bugüne kadar. Yanıt verenlerinde çoğu "O mesajlar spam değilmişki, duyuru yapıyorlarmış" dedi!
Yok efendim istersem "unsubs" diyip listeden çıkabilirmişim falan...

BIG BROTHER IS WATCHING US !

ganzo66

"ABD Başkanı George W. Bush, terörizmle mücadele yasasını, Cuma günü imzalamıştı. Buna göre, ABD Adalet Bakanlığına bağlı Federal Soruşturma Bürosu FBI yetkililerinin, izleme ve dinleme faaliyetleri inanılmaz ölçüde genişletildi.

Bush‘un imzasının kurumasını beklemeden ve haftasonu olmasına bakmadan Washington‘daki en üst düzey hukukçular ...ülkedeki federal savcılara, 30 sayfalık bir e-mail göndererek, hükümetin, yüksek teknoloji aletlerinin nasıl kullanılacağını anlattılar"

Cahilliğin Böylesi: MySQL Tescilli Microsoft Ürünüdür Diyen Hosting Firması!

redogre

Bu haber Hafif.org dan alıntıdır aman gözden kaçmasın diye buraya yazmak istedim.

Hürriyet'e haber olmuş arkadaşlar ama sayfalarında MySQL Microsoft ürünüdür diyecek kadar cahiller: "Gri Hosting database olarak ASP ve PHP'yi sorunsuz destekleyen, Microsoft Corporation Tescilli Markası MySQL database ile MSSQL teknolojisini kullanmaktadır."

Last.fm Mağduriyetinden Kullanıcı Sendikasına

FZ

Biraz önce Replikas’tan bir şarkı dinledim bilgisayarımda. Bu sırada MP3 oynatıcıma eklenmiş bir yazılım ise arkaplanda bunu last.fm sunucularına haber vermekle meşguldu.

Günün her anı milyonlarca kişi milyonlarca şarkı dinliyor, ve aynen benim bilgisayarımın yaptığı gibi onlarınki de bıkmadan usanmadan dinlenen bütün şarkıları last.fm‘e haber vermekte. Yani last.fm kullanıcısı olan her dinleyicinin müzik zevki kayıt edilmekte.

Bu ölçekte ve güncellikte bir müzik dinleme verisinin neler için kullanılabileceğini burada anlatmaya lüzum yok. Herhalde en önemli ve en çok karşılaştığımız kullanım alanı, müzik yapımcılarının ve reklamcıların, biriktirilen bu toplu zekayı kullanarak daha da iyi hedeflenmiş kitlelere ulaşmaları.

Bloglar için uzaya son çağrı

sundance

Blog tutmak hoşunuza gidiyor, insanların bloglarını takip ediyorsunuz, bir muhabir gibi her gün "bugün enteresan ne yazsam?" diye konu arıyorsunuz vs. vs.

Peki el emeği, göz nuru bloglarınızın sadece Internet ile sınırlı kalmaması, uzaya mesela gönderilmesine ne dersiniz?

BlogInSpace yeryüzündeki büyük bir uydu anteni vasıtasıyla, ücretsiz olarak bloglarınızı uzaya yayınlıyor. Kimbilir belki ilerde ET dünyaya gelir ve ilk söylediği sizin adınız olur ;)