AT&T, Linux konusunda ne kadar ciddi?

0
Soulblighter
Merhaba arkadaşlar,

"AT&T Linux'u deniyor" başlıklı bir yazı göndermiştim. Hararetli bir tartışma başladığını gördüm. Belki de bu yazıyı okuyan herkesin aklında olan bir soru vardı: "AT&T, Linux konusunda ne kadar ciddi?"...

Tam bu sırada eWeek sitesinde bu başlıkla bir haber yayınlandı. Ben de tartışmalara farklı bir boyut getirsin diye hemen bu haberi çevirdim. Okuyalım, tartışalım...
Sevgilerle...
AT&T'nin CIO'su Hossein Eslambolchi, iletişim devi olan şirketin Windows masaüstleri yerine Linux veya Mac'i deneyeceğini söyledi. Veya bunu mu kastetti?

AT&T'nin elindeki bu açıklamaya göre 'Windows dışarı' yöntemi mi uygulanacak? AT&T'nin basın sözcüsü Michael Dickman'e göre 'Hayır'.

"Son satır olarak şunu söylemeliyim ki Eslambolchi birden fazla masaüstünü denemek için takım kuruyor" diyor Dickman. Ve ekliyor: "Evet, Bugün, Windows'un güvenlik sorunları var. Fakat Eslambolchi iki ila üç yıl bu tür sorunlarla karşılaşılmayacak bir sistem arayışında. Kim söyleyebilir ki bir gün Linux populer olduğunda bilgisayar korsanlarının saldırısına uğramayacağını ve güvenlik sorunları yaşamayacağını?"

"AT&T Windows'un ötesine bakmıyor, ama diğer seçenekleride deniyor." diyor Dickman ve günümüzde bir çok seçenek olduğunu vurguluyor.

Ve "Eslambolchi Linux'un, Apple'ın ve Windows'un dahil olduğu tüm seçenekleri deniyor." diye sözünü bitiriyor.

Peki "Tüm seçenekleri değerlendirme" konusunda AT&T ne kadar ciddi?

Bill Claybrook, New River Marketing Research başkanı, kendisinin AT&T'nin Windows masaüstü yerine Linux kullanımına ilişkin açıklamalara şüpheyle bakıyor.

"Benim düşüncem, eğer şirketler Windows'dan Linux'a geçiyorsa, bunu düşünmek için iyi bir zaman." diyor Claybrook.

"Bununla beraber, Linux masaüstü sağlayıcıları, sadece e-posta gereksinimi veya sadece kelime işlemci gereken v.b. şirketler haricinde, büyük şirketleri Linux kullanımına teşvik edecek büyük yazılımlara yeterli sayıda sahip değiller." diye ekliyor.

Dan Kusnetzky, IDC'nin Sistem Yazılım Araştırma bölümünün başkanı, buna katılıyor ve ekliyor: "Linux hala masaüstünde küçük bir oyuncu. Linux'un iyi olduğu yerlerden biri Web tabanlı uygulamalar ve Web'e ve e-Postalara ulaşan platformlar."

"Elbette Linux masaüstüleri daha ucuz, fakat şirketlerin kullandığı yazılımların birçoğu Windows tabanlı" diyor Claybrook ve ekliyor "Bir müşteri bana IE ile uyumlu binlerce farklı uygulama olduğunu ve İşletim Sistemini değiştirmek istemediğini söyledi."

İlgili Yazılar

Fazlamesai 1 yaşında

butch

Az önce Sundance'e fazlamesai'nin birinci yılı dolunca birşeyler yapalım dedim ve o anda farkettim ki fazlamesai ben bunları söylerken zaten 1 yaşına girmiş. Bir anda garip oldu ortalık ve biraz gülüştük. Evet, fazlamesai.net'te ilk haberin yayınlanmasından bu yana tam 1 yıl geçmiş. Bunu sizlerle de paylaşalım dedik. Bizim için çok zevkli geçti geçtiğimiz bir sene ve ben kendi adıma çok şey öğrendim siteye katkıda bulunan herkesten.
Neyse saçmalamaya başlamadan durayım ve seneye de buralarda ve daha güçlü olacağımız umudunu içimde taşıdığımı söyleyeyim. Herkese teşekkürler...

Fazlamesai.net'e soralım: Google'ın bu seferki bombası ne?

cbc

Google, GMail'ı 1 Nisan'da duyurduğunda, herkesin şaka olarak algılamasını sağlamıştı. Peki ya bu sefer?

An Istanbul breakfast with Tim O'Reilly

sundance

It all began with a tweet; "Just arrived in Istanbul for #occrp meeting. Staying at the lovely Antalya hotel with a view of the sea of marmara. Now out for a ramble Tim O'Reilly"

I asked if he would care for an interview, to my surprise he kindly accepted, even introduced us to OCCRP people, stating that we are from "Turkish Slashdot", which made us feel both proud and overinflated :)

Let me say that all the blunders are mine (especially not mentioning more about OCCRP guys who are doing a wonderful job) while all the provacative thoughts belong to Mr. O'Reilly (of course I do not refer to the Fox Tv Guy :)

We enjoyed talking with him, I hope you enjoy reading it. (Bu uzun röportajın deşifresini ancak bitirebildim, bu yüzden daha fazla bayatlamadan çevirmek için beklemeyip yayınlayalım istedik. Türkçe halini (referanslar eklenmiş olarak) kısa süre sonra yayınlamayı umuyoruz.)

Balık İçin Teşekkürler... (ya da Google ve Deniz Ürünleri Üstüne...)

FZ

Günlük "siyasi" (!) gazetelerimizin vazgeçilmez öğelerinden biri de arka sayfalarında ya da sağlık köşelerinde mütemadiyen "günde 1 elma yiyin 10 yıl daha çok yaşayın, ayda 1 kadeh şarap için malı götürün, başka işi gücü olmayan bilimadamları allem edip kallem edip fon aldılar sonra da gittiler 3 haftada bir salkım üzüm yemenin ve sabah kalktığınızda 2 dk. nefesinizi tutmanın sağlığa olan süper etkilerini araştırdılar" şeklinde haberlerin çıkmasıdır.

"Cognitive" ve "cognitive science" konuları ile ilgili abone olduğum Google News Alert servisi e-posta kutumu son 1-2 haftadır "balık" üstüne e-postalara boğunca dayanamadım, paylaşmak istedim. Uyanın ey ahali, haftada 1 öğün yenen balık sizin aptallaşmanızı engelliyor, olmadı geciktiriyor. İnanmayan Google'a sorsun! ;-)

An Gelir...

butch