AT&T, Linux konusunda ne kadar ciddi?

0
Soulblighter
Merhaba arkadaşlar,

"AT&T Linux'u deniyor" başlıklı bir yazı göndermiştim. Hararetli bir tartışma başladığını gördüm. Belki de bu yazıyı okuyan herkesin aklında olan bir soru vardı: "AT&T, Linux konusunda ne kadar ciddi?"...

Tam bu sırada eWeek sitesinde bu başlıkla bir haber yayınlandı. Ben de tartışmalara farklı bir boyut getirsin diye hemen bu haberi çevirdim. Okuyalım, tartışalım...
Sevgilerle...
AT&T'nin CIO'su Hossein Eslambolchi, iletişim devi olan şirketin Windows masaüstleri yerine Linux veya Mac'i deneyeceğini söyledi. Veya bunu mu kastetti?

AT&T'nin elindeki bu açıklamaya göre 'Windows dışarı' yöntemi mi uygulanacak? AT&T'nin basın sözcüsü Michael Dickman'e göre 'Hayır'.

"Son satır olarak şunu söylemeliyim ki Eslambolchi birden fazla masaüstünü denemek için takım kuruyor" diyor Dickman. Ve ekliyor: "Evet, Bugün, Windows'un güvenlik sorunları var. Fakat Eslambolchi iki ila üç yıl bu tür sorunlarla karşılaşılmayacak bir sistem arayışında. Kim söyleyebilir ki bir gün Linux populer olduğunda bilgisayar korsanlarının saldırısına uğramayacağını ve güvenlik sorunları yaşamayacağını?"

"AT&T Windows'un ötesine bakmıyor, ama diğer seçenekleride deniyor." diyor Dickman ve günümüzde bir çok seçenek olduğunu vurguluyor.

Ve "Eslambolchi Linux'un, Apple'ın ve Windows'un dahil olduğu tüm seçenekleri deniyor." diye sözünü bitiriyor.

Peki "Tüm seçenekleri değerlendirme" konusunda AT&T ne kadar ciddi?

Bill Claybrook, New River Marketing Research başkanı, kendisinin AT&T'nin Windows masaüstü yerine Linux kullanımına ilişkin açıklamalara şüpheyle bakıyor.

"Benim düşüncem, eğer şirketler Windows'dan Linux'a geçiyorsa, bunu düşünmek için iyi bir zaman." diyor Claybrook.

"Bununla beraber, Linux masaüstü sağlayıcıları, sadece e-posta gereksinimi veya sadece kelime işlemci gereken v.b. şirketler haricinde, büyük şirketleri Linux kullanımına teşvik edecek büyük yazılımlara yeterli sayıda sahip değiller." diye ekliyor.

Dan Kusnetzky, IDC'nin Sistem Yazılım Araştırma bölümünün başkanı, buna katılıyor ve ekliyor: "Linux hala masaüstünde küçük bir oyuncu. Linux'un iyi olduğu yerlerden biri Web tabanlı uygulamalar ve Web'e ve e-Postalara ulaşan platformlar."

"Elbette Linux masaüstüleri daha ucuz, fakat şirketlerin kullandığı yazılımların birçoğu Windows tabanlı" diyor Claybrook ve ekliyor "Bir müşteri bana IE ile uyumlu binlerce farklı uygulama olduğunu ve İşletim Sistemini değiştirmek istemediğini söyledi."

İlgili Yazılar

Kitab-ül Sima

redogre

fazlamesai.net'e soralım: Python kaynakları... Nasıl?

conan

Fazlamesai.net okuyucularına danışayım. Python öğrenmek için seçtiğiniz yollar nelerdir? Bir iki kitap ya da web kaynağı verirseniz sevinirim.

Ayrıca başka bir merak ettiğim konu ise Python ile yapacağınız programlarda kullanacağınız kullanıcı grafik arabiriminizi nasıl seçiyorsunuz? Kriterleriniz nelerdir? pykde? pygtk? python-tk? Tavsiyeler?

Teşekkürler!

E-ticaret sitelerinde hatalar

cs

ACM Istanbul Bölümü'nün Salı Günü gerçekleştirilen toplantısında bahsettiğimiz yeni projemiz, Türkiye'deki e-ticaret sistemlerinin genel durumunu açıkça gözler önüne serecek.

Odak noktamız e-ticaret web sistelerindeki bug ve hatalar.

Özellikle web arayüzlerinde karşılaşılan "internal" hata mesajları ve diğer bütün buglar geçerli.

Örneğin; "Error 500: The "xml" attribute illegally evaluated to "null" or "" in "

Geçtiğimiz hafta İGDAŞ, BEDAŞ; TTNet, Türk Telekom, İSKİ, Garanti Bankası, Migros Online, AtlasJet web sitelerinden örnekler bulduk.

Altından Anakart :-P

TiberiusKirk

Allısı, morlusu, fosforlusu derken şimdi bide, "altın" mainboard çıktı başımıza... www.donanimhaber.com

Kimlik dediğin nedir ki?

parsifal

Eskiden tv programlarında görürdük yasadışı olayları... Ama bugün Butch ile tanık olduğumuz bir olay dumur sınırlarımızı aşarak bizi hayretlere düşürdü.

İstanbul, İstiklal Caddesi, Fransız Konsolosluğu önünde bir şahıs tezgah açmış bir şeyler satıyordu. İstiklal'de pek çok kişi, pek çok şey satıyor işporta tezgahlarında... Ama bahsettiğim şahıs hepsinden farklı bir sektöre hizmet ediyordu. Tezgahında pek çok boş kimlik duruyordu. Ehliyet, SSK vb. kimlikler. Artık ehliyet kursu veya devlet memuru olmaya gerek yok. Alıyorsun tezgahtan kimliği dolduruyorsun bilgilerini ve kullanmaya başlıyorsun.

Yakında otomatlarda satılmaya başlarsa şaşırmayın !!!