AT&T, Linux konusunda ne kadar ciddi?

0
Soulblighter
Merhaba arkadaşlar,

"AT&T Linux'u deniyor" başlıklı bir yazı göndermiştim. Hararetli bir tartışma başladığını gördüm. Belki de bu yazıyı okuyan herkesin aklında olan bir soru vardı: "AT&T, Linux konusunda ne kadar ciddi?"...

Tam bu sırada eWeek sitesinde bu başlıkla bir haber yayınlandı. Ben de tartışmalara farklı bir boyut getirsin diye hemen bu haberi çevirdim. Okuyalım, tartışalım...
Sevgilerle...
AT&T'nin CIO'su Hossein Eslambolchi, iletişim devi olan şirketin Windows masaüstleri yerine Linux veya Mac'i deneyeceğini söyledi. Veya bunu mu kastetti?

AT&T'nin elindeki bu açıklamaya göre 'Windows dışarı' yöntemi mi uygulanacak? AT&T'nin basın sözcüsü Michael Dickman'e göre 'Hayır'.

"Son satır olarak şunu söylemeliyim ki Eslambolchi birden fazla masaüstünü denemek için takım kuruyor" diyor Dickman. Ve ekliyor: "Evet, Bugün, Windows'un güvenlik sorunları var. Fakat Eslambolchi iki ila üç yıl bu tür sorunlarla karşılaşılmayacak bir sistem arayışında. Kim söyleyebilir ki bir gün Linux populer olduğunda bilgisayar korsanlarının saldırısına uğramayacağını ve güvenlik sorunları yaşamayacağını?"

"AT&T Windows'un ötesine bakmıyor, ama diğer seçenekleride deniyor." diyor Dickman ve günümüzde bir çok seçenek olduğunu vurguluyor.

Ve "Eslambolchi Linux'un, Apple'ın ve Windows'un dahil olduğu tüm seçenekleri deniyor." diye sözünü bitiriyor.

Peki "Tüm seçenekleri değerlendirme" konusunda AT&T ne kadar ciddi?

Bill Claybrook, New River Marketing Research başkanı, kendisinin AT&T'nin Windows masaüstü yerine Linux kullanımına ilişkin açıklamalara şüpheyle bakıyor.

"Benim düşüncem, eğer şirketler Windows'dan Linux'a geçiyorsa, bunu düşünmek için iyi bir zaman." diyor Claybrook.

"Bununla beraber, Linux masaüstü sağlayıcıları, sadece e-posta gereksinimi veya sadece kelime işlemci gereken v.b. şirketler haricinde, büyük şirketleri Linux kullanımına teşvik edecek büyük yazılımlara yeterli sayıda sahip değiller." diye ekliyor.

Dan Kusnetzky, IDC'nin Sistem Yazılım Araştırma bölümünün başkanı, buna katılıyor ve ekliyor: "Linux hala masaüstünde küçük bir oyuncu. Linux'un iyi olduğu yerlerden biri Web tabanlı uygulamalar ve Web'e ve e-Postalara ulaşan platformlar."

"Elbette Linux masaüstüleri daha ucuz, fakat şirketlerin kullandığı yazılımların birçoğu Windows tabanlı" diyor Claybrook ve ekliyor "Bir müşteri bana IE ile uyumlu binlerce farklı uygulama olduğunu ve İşletim Sistemini değiştirmek istemediğini söyledi."

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Koruyabilir miyim?

darkhunter

Küçük ve basit bir senaryom var. Bu aralar veri güvenliği paranoyası yaşayan biri olarak fazlamesai.net üyeleriyle paylaşmak istedim...

Sendika Savaşları Boşuna Değilmiş

sundance

Daha düne kadar sigortanın karşısındaydım. Devlet benim adıma güvence yaratacak da ne olacak diye düşünüyordum.

Tabi bu Kokoreç sektöründen gelme bir Internet firması, kura ile gözünün bile yaşına bakmadan 200 kişiyi işten çıkartmadan önceydi...

Fazlamesai.net'e soralım: Google'ın bu seferki bombası ne?

cbc

Google, GMail'ı 1 Nisan'da duyurduğunda, herkesin şaka olarak algılamasını sağlamıştı. Peki ya bu sefer?

fazlamesai.net'e soralım: J2EE mi yoksa .NET mi?

FZ

MIT hocalarından Philip Greenspun tercihini .NET'ten yana kullanmış. Greenspun'ın 11 Nisan 2002 tarihli yorumlarından sonra en son 8 Mart 2005'te bir yorum gelmiş. Son 3 sene içinde gelen yorumlar ağırlıklı olarak .NET taraftarı yorumlar. Genel hava şu: Eğer bir sürü programcı çalıştırmak istiyorsanız, çok büyük şirketseniz, bol bol paranız varsa, vs. buyrun J2EE ile sistem geliştirin. Daha sıkı koşullar altında çalışıyorsanız şu anda .NET çok daha hızlı ve etkin sistem geliştirmeye ve programlamaya izin veriyor. Tabii buna itirazlar da var: EJB'den yola çıkarak J2EE'yi kötüleme hatasına düşmeyin! gibi. Bir başka yazılımcı ise "yahu bir satır kod değiştiriyoruz, application server'ı başlatmak 3 dakika sürüyor, el insaf" şeklinde şikayet ediyor.

IT sektörünün acar FM üyeleri bu konuda ne der? Acı dolu yazılım deneyimlerini bizimle paylaşmak isteyenler, hodri meydan, yanınızda rakamlarla gelin ve hangi platformu neden tercih ettiğinizi güçlü bir şekilde açıklayın.

MyLink: Cracker oyunu!

sundance

Bundan yaklaşık iki yıl kadar önce Uplink isminde bir oyun gönüllerimizi fethetmişti

Bir Cracker RPG olarak tanımlayabileceğimiz oyun, bağımsız bir oyun firması tarafından yapılmış olması, pırıl pırıl kutulardaki beş para etmez oyunlar yerine, (oyunun mantığı ile örtüşen) saman kağıttan sarı bir zarfta posta ile elinize ulaşması, oyun cdsinin bile oyunun bir parçası olan bir bulmacayı barındırması ve oyunun aynı anda hem windows hem de linuxda çıkması ile oldukça dikkat çekmişti.

Geçen hafta içinde Uplink hayranlarından biri, bu kadar güzel bir oyunun kapalı kodlu olmasına dayanamamış ve MyLink adında bir versionunu çıkartmış. Daha bir haftalık olmasına rağmen birçok özelliğe sahip olan Mylink, Uplinkde olmayan network modunu da içermekte. Perl ve TK ile yazıldığından da hemen her platformda da oynanabiliyor.