AT&T, Linux konusunda ne kadar ciddi?

0
Soulblighter
Merhaba arkadaşlar,

"AT&T Linux'u deniyor" başlıklı bir yazı göndermiştim. Hararetli bir tartışma başladığını gördüm. Belki de bu yazıyı okuyan herkesin aklında olan bir soru vardı: "AT&T, Linux konusunda ne kadar ciddi?"...

Tam bu sırada eWeek sitesinde bu başlıkla bir haber yayınlandı. Ben de tartışmalara farklı bir boyut getirsin diye hemen bu haberi çevirdim. Okuyalım, tartışalım...
Sevgilerle...
AT&T'nin CIO'su Hossein Eslambolchi, iletişim devi olan şirketin Windows masaüstleri yerine Linux veya Mac'i deneyeceğini söyledi. Veya bunu mu kastetti?

AT&T'nin elindeki bu açıklamaya göre 'Windows dışarı' yöntemi mi uygulanacak? AT&T'nin basın sözcüsü Michael Dickman'e göre 'Hayır'.

"Son satır olarak şunu söylemeliyim ki Eslambolchi birden fazla masaüstünü denemek için takım kuruyor" diyor Dickman. Ve ekliyor: "Evet, Bugün, Windows'un güvenlik sorunları var. Fakat Eslambolchi iki ila üç yıl bu tür sorunlarla karşılaşılmayacak bir sistem arayışında. Kim söyleyebilir ki bir gün Linux populer olduğunda bilgisayar korsanlarının saldırısına uğramayacağını ve güvenlik sorunları yaşamayacağını?"

"AT&T Windows'un ötesine bakmıyor, ama diğer seçenekleride deniyor." diyor Dickman ve günümüzde bir çok seçenek olduğunu vurguluyor.

Ve "Eslambolchi Linux'un, Apple'ın ve Windows'un dahil olduğu tüm seçenekleri deniyor." diye sözünü bitiriyor.

Peki "Tüm seçenekleri değerlendirme" konusunda AT&T ne kadar ciddi?

Bill Claybrook, New River Marketing Research başkanı, kendisinin AT&T'nin Windows masaüstü yerine Linux kullanımına ilişkin açıklamalara şüpheyle bakıyor.

"Benim düşüncem, eğer şirketler Windows'dan Linux'a geçiyorsa, bunu düşünmek için iyi bir zaman." diyor Claybrook.

"Bununla beraber, Linux masaüstü sağlayıcıları, sadece e-posta gereksinimi veya sadece kelime işlemci gereken v.b. şirketler haricinde, büyük şirketleri Linux kullanımına teşvik edecek büyük yazılımlara yeterli sayıda sahip değiller." diye ekliyor.

Dan Kusnetzky, IDC'nin Sistem Yazılım Araştırma bölümünün başkanı, buna katılıyor ve ekliyor: "Linux hala masaüstünde küçük bir oyuncu. Linux'un iyi olduğu yerlerden biri Web tabanlı uygulamalar ve Web'e ve e-Postalara ulaşan platformlar."

"Elbette Linux masaüstüleri daha ucuz, fakat şirketlerin kullandığı yazılımların birçoğu Windows tabanlı" diyor Claybrook ve ekliyor "Bir müşteri bana IE ile uyumlu binlerce farklı uygulama olduğunu ve İşletim Sistemini değiştirmek istemediğini söyledi."

İlgili Yazılar

FM'e öner: Twitter bağlantısı

auselen

FM'in bir twitter hesabı olsa ve yayınlanan yazılar başlık, meta, özet vs olarak oradan duyurulsa. Ben kendim twitter kullanmıyorum ama görülebilirlik için daha kolay olabilir.

Belki fm.net'de bahisler geçebilir.

Bir de FM'in bir meta kısmı olsa da böyle konular konuşulup tartışılsa sevinirim.

FM International: Hello World!

FZ

Yaklaşık 5 yıl önce bugünlerde mütevazı bir şekilde yayın hayatına başlamıştık. Pek çok haber, yorum, görüntü değişikliğinin ardından içeriği televizyona taşıdık, altyapımızı yeniledik, galaksimizi ziyaret etmeye başladık ancak eksik olan bir şey vardı: Dünyadan geribesleme almak!

Belki de Wikipedia'yı Türkçeleştirmemek daha iyi bir fikir

Geryon

Türkçe wikipedia'yada gezerken Big-Oh* makalesini okudum "Algoritmaların performanslarını karşılaştırmak için kullanılan gösterim." yazan zihniyeti görünce ve aklıma şu soru geldi. Wikipedia'yı Türkçeleştirmemek daha iyi bir fikir olabilir mi ? "Bugün Wikipedia için ne yaptın?" kapanyaları başlatıyoruz fakat önemli olan nicelik mi yoksa nitelik mi ?

*Maddenin İngilizce Wikipedia açıklaması:
Big O notation
Landau notation

Bush Anti Virus

redogre

2000lerde Müzik Kalitesi ve Yüksek Ses Savaşları

FZ

Matematikçi, müzisyen ve yazılım geliştirme uzmanı bir dostumdan önemli bir konuya dikkat çeken ilginç bir e-posta alınca tüm müziksever FM üyeleri ile paylaşmadan edemedim:

"Emre kadresim,

Yeni yılın kutlu olsun.