Anaconda´lı Sarge

0
butch
Redhat'in Anaconda'sının Debian'da kullanılacağını duymuşsunuzdur. Peki denediniz mi? Hemde Sarge'la. Buyrun deneyin, ama dikkat edin. Çünkü ne anaconda ne de sarge henüz tam anlamıyla hazır değll.

Görüşler

0
realist
Konuyla ilgili önceki haberde yazmıştım. Yine de yanlış anlamaları engelleyemedim.
Debian RPM desteği VERMİYOR. Anaconda'yı kullanmak gibi bir niyetleri de yok. Bunlar Progeny Inc'in yazdığı eklentilerdir.

Ayrıca Sarge ile gelecek olan yeni kurulum uygulamasını (debian-installer) görenler biliyor ki kesinlikle Anaconda'ya gerek kalmayacaktır.
0
Challenger
Yeni kurulum programı yanlış hatırlamıyorsam grafik arayüzüne sahip olacaktı. Gnome2.2' yi kurduğumda GTK kütüphanesi ile yazılmış arayüzünü görmüştüm. Ek olarak Sarge ile birlikte otomatik donanım tanıma özellikleri falan eklenecekti.
0
sametc
iyi guzelde sarge cıkıcak ama ne zaman :(
cıkana kadar mandrake'yi silmiyecem isterse zar zor acılabilsin bunu bana faydası dokulur zar zor acılmasının......

anaconda python ile yazıldı seviyorum bu pythonu'yaaa

acaba sarge cıktığı zaman m1a2 abimizin yazıları gibi yazılar cıkıcakmı.... ve sarge ile woody arasındaki fark ne olacak onu merak etmiyor değilim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian GNU/Linux 3.1 ''sarge'' duyuruldu!

roktas

``The hell is frozen and pigs are flying!''

6 Haziran 2005, saat 23:00. "Eve gitsem de Debian'la uğraşsam" diyenlerin heyecanla beklediği resmî duyuru. Sağır sultan bile biliyor bugünlerde çıkacağını. Yine de zamanlamaya dikkat! Resmî basın duyurusu, şimşek hızıyla, Slashdot'tan önce Fazlamesai'de. :-)

Dünyanın En Ucuz En Küçük Sunucusu ve Debian

darkhunter

400 mhz Power PC işlemci, 64 MB Ram, 256 ya da 512 MB Flash Memory, MMC slotu, Biyometrik tarayıcı ve USB 2.0 arabirimi olan bir "sunucu" satılıyor. Boyutları cep telefonunuz kadar olan bu sunucu 2.6.10 serisi bir kernel üzerinde ve Debian GNU/Linux temelli bir sistemde çalışıyor. Tasarımı karizmatik, fiyatı da sudan ucuz (199 $) BlackDog.

debian-l10n-turkish -- Debian Türkçe Yerelleştirme Projesi

roktas

"FM Çeviri - Son Değişiklikler" sütununda da farkedileceği üzere bir süredir Debian web sayfalarının çevirisiyle uğraşmaktayız. Çeviriler için -sağolsunlar- Fazlamesai harika bir ortam sunuyor. (Bu iş bundan daha pratik nasıl olurdu bilemiyorum doğrusu ;-) Bütün bu faaliyetlerdeki koordinasyon çeviri dışındaki her türlü yerelleştirme etkinliğini de kapsayan "debian-l10n-turkish" eposta listesi üzerinden sürdürülüyor. Listeye üye olmak için basitçe üyelik formuna email adresi giriliyor. Liste hakkında çok kısa bir tanıtım da mevcut.

Münih Belediyesi Kullanacağı Dağıtımı Seçti: Debian GNU/Linux

darkhunter

Geçtiğimiz aylarda MS ürünlerini terk etme kararı veren Münih belediyesi, SUSE Linux ve IBM'i de denedikten sonra kararını ticari olmayan bir dağıtım olan Debian'dan yana kullandı.

Debian GNU/Linux için Üç Yeni Kılavuz

FZ

Yoğun şekilde çalışmalarını sürdüren Türk Debian GNU/Linux kullanıcıları grubu üyelerinden Serdar Aytekin, www.debian-tr.org sitesine üç yeni kılavuz eklemiş durumda: