Aktivistler için Google benzeri bir Arama Motoru

0
revolte
Resist! (Diren!) Kollektifi aktivistler için yeni bir arama aracını duyurur:

Resist - Belli başlı aktivist web sitelerinin çoğunu, ve başka ilerici kaynakları tek yerden arayın!

Bu eşsiz proje aktivizm ve radikal politikaya odaklı hızlı ve kapsamlı bir araştırma aracı sağlıyor. Sonunda alternatif haberler, analizler, ilişkiler, olaylar ve başka bilgileri bulmanızı sağlayan bir arama motoru var - hepsi de "aktivist web" bağlamında.
Search.resist.ca dünya çapında 250'den fazla sitenin 250.000'den fazla web sayfasını tarıyor, ve hızla genişliyor. şimdiden dahil olan bazı büyük sitelere ainfos.ca, indymedia.org, infoshop.org, protest.net, tao.ca ve zmag.org dahil. Sizin en sevdi?iniz siteler zaten indekslenmiş olabilir, ve sizce indekse dahil olması gereken bir aktivist sitesi varsa http://search.resist.ca/addurl'den bize bildirebilirsiniz. Şu an indekslenmiş sitelerin listesi http://search.resist.ca/sites 'de bulunuyor.

http://search.resist.ca 'nin baska ozellikleri:

* Çok dilli !
* Asla şirket reklamları yok !
* Aramalarınızı kaydedip gizliliğinize zarar vermeyiz - kanuni, ticari, veya başka sebeplerle - google ve başka ticari arama motorlarının yaptığı gibi !
* veganchef.com ve vegweb.com gibi sitelerden vegan ve vejeteryan tarifleri bulmak için çok iyi bir yol !
* Söz veriyoruz - diğer arama motorlarının aksine - search.resist.ca'da "devrim" diye arama yaptığınızda oyun geliştiricileri veya pazarlama şirketlerinin siteleri karşınıza çıkmayacak !
* Open-source yazılım kullanarak:
- Arama sonuçlarınızı tek siteyle sınırlandırmak, hatta tek domain ile, mesela tüm Indymedia siteleri.
- Cachelenmiş sayfalar. Endekslediğimiz tüm sayfalar bizim sunucumuza kopyalanıyor ve saklanıyor, böylece orijinal sunucuya erişilemiyorsa bile bilgiye ulaşabilirsiniz.
- Alakalı sonuçlar sağlamak için sayfa sıralama sistemi.
- Bir siteye link veren siteleri arama, böylece sitenize kimin link verdiğini bulabilirsiniz.

gibi özellikler sağlıyoruz.

Aktivist eksenli bir web siteniz varsa ve sitedeki aramalar için search.resist.ca'yı kullanmak isterseniz sitenizde kullanmak üzere http://search.resist.ca/searchcode.html 'den gerekli kodu alabilirsiniz.

search.resist.ca 'nın en boktan tarafı ne? İsmi! Aktivistler için iletişim araçları yaratmak ve uygulamakta çok iyiyiz ama bunlara karizma isimler vermeyi beceremiyoruz. Aracı beğendiyseniz ve iyi bir isim düşündüyseniz search@resist.ca 'ya bildirin.

_________________
Resist! Kollektifi
http://resist.ca

Resist.ca hakkında:

resist.ca projesi Resist! kollektifini oluşturan Vancouver bölgesinden bir grup aktivist tarafından organize edilmektedir. Bu kollektif, kapitalizme karşı ve daha iyi bir dünya için mücadelede müttefik gördüklerimize iletişim altyapısı kaynakları sağlamak için var. resist.ca projesi dünyanın her yerindeki aktivistler için email hesapları, maillistler, web alanı, domain hosting, haberler ve başka teknik hizmetler sağlıyor. resist.ca ve Resist! Kollektifi hakkında daha fazla bilgi için:
http://help.resist.ca veya http://resist.ca/special/about
resist.ca email hesabı veya başka hizmetler için https://new.resist.ca 'dan başvurun.

Görüşler

0
anonim
Icerik genisligi acisindan ve siniflandirdigi icerik acisindan hala http://www.broadleft.org daha iyi.
0
anonim
'Aktivist' kelimesini dilimize kazandirdiginiz
icin tesekkür ederiz...
0
hakamaka
Bu arada Aktivist nedir?
0
anonim
YAW KARDEŞİM BU ÇALIŞMA
ASPSEEK.org amcaların yaptığı bişi..
bu elemanlar almışlar tema yapmışlar kendi isimlerini koymuşlar..

google tarzi bi arama motoru istiyorsanız..
www.aspseek.org
şiddetle öneririm..

ciddi sql desteği mutlitask falan.. mütişh.. mütişh..

juan
0
anonim
bu haber icin cok tesekkurler. nasil uretilmisse uretilsin, cok onemli bir calisma oldugunu dusunuyorum. siz de dusunun.

burak
http://www.ucantekme.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Projeleri İnternet Gündeminde

anonim

İnternette ülkemiz adına güzel gelişmeler yaşanıyor.San Francisco'da Web 2.0 Expo'nun gerçekleştirildiği şu günlerde başında Türklerin bulunduğu güzel projelerle internet gündemindeyiz.

Hollywood - Bittorrent el ele!

larweda

Sürekli tüm P2P kullanıcılarını korsan olarak etiketleyen ve internet paylaşımına savaş açan hollywood, Warner Bros ile bittorrent dünyası ile barış yapmaya hazırlanıyor.
Önümüzdeki yaz sunulacak yeni servisi ile Warner Home Video, DVD olarak piyasaya sürdüğü filmleri aynı zamanda da bittorrent üzerinden yaklaşık olarak DVD fiyatına satışa sunacağı duyuruldu.
Büyük medya devleri fikrini değiştirip akıntıya karşı yüzmekten vazgeçiyor olabilirler mi? Kaynaklar: Forbes news.com news.com slyck.com techdirt

FRP (Fantasy Role Play) Tutkunları İçin

redline99

Sıfırdan PHP ve MySQL ile yazdığım 7-8 aydır açık olan bir FRP web sitem var. Benim gözlemlerime göre Türkiye'de bu konuda derin bir eksik var. (FRP siteleri var ama kimisi Firefox'la kesinlikle uyumlu değil, ve çoğu phpnuke gibi sistemler üzerine kurulu.) Böylece bende bir FRP delisi olarak bu siteyi yaptım. İlgili arkadaşların acımasız yorumlarını :P ve yardımlarını beklerim: www.darkredtr.com

Internet mimarisinin temeli: Uçdan uca prensibi

arikan

MIT Media Lab Virüssel İletişim Grubu (Viral Communications Group)'ndan David Reed geçtiğimiz günlerde "IP3 Kamu Yararı ödülü" aldı. Reed bu odülü Internet mimarisinin temelini oluşturan dijital ağlarda "end-to-end prensibi"ni (uçdan uca prensibi) geliştirmesiyle kazandı.

Internet: 3. Devrim?

FZ

Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan düşünce dergisi Cogito'nun son sayısındaki dosya konusu Internet ve bununla bağlantılı olarak insani etkileşim, politika, vs.

Dosyadaki çarpıcı konu başlıklarından birkaçı:

- Siberalan ve Kültürün Küreselleştirilmesi, Jon Stratton
- Bilgi Otobanında Nihilizm: Günümüz Çağında Anonimlik Karşısında Bağlılık, Hubert L. Dreyfus
- Kamusal Alan Olarak Internet, Mick Underwood ...