Aktivistler için Google benzeri bir Arama Motoru

0
revolte
Resist! (Diren!) Kollektifi aktivistler için yeni bir arama aracını duyurur:

Resist - Belli başlı aktivist web sitelerinin çoğunu, ve başka ilerici kaynakları tek yerden arayın!

Bu eşsiz proje aktivizm ve radikal politikaya odaklı hızlı ve kapsamlı bir araştırma aracı sağlıyor. Sonunda alternatif haberler, analizler, ilişkiler, olaylar ve başka bilgileri bulmanızı sağlayan bir arama motoru var - hepsi de "aktivist web" bağlamında.
Search.resist.ca dünya çapında 250'den fazla sitenin 250.000'den fazla web sayfasını tarıyor, ve hızla genişliyor. şimdiden dahil olan bazı büyük sitelere ainfos.ca, indymedia.org, infoshop.org, protest.net, tao.ca ve zmag.org dahil. Sizin en sevdi?iniz siteler zaten indekslenmiş olabilir, ve sizce indekse dahil olması gereken bir aktivist sitesi varsa http://search.resist.ca/addurl'den bize bildirebilirsiniz. Şu an indekslenmiş sitelerin listesi http://search.resist.ca/sites 'de bulunuyor.

http://search.resist.ca 'nin baska ozellikleri:

* Çok dilli !
* Asla şirket reklamları yok !
* Aramalarınızı kaydedip gizliliğinize zarar vermeyiz - kanuni, ticari, veya başka sebeplerle - google ve başka ticari arama motorlarının yaptığı gibi !
* veganchef.com ve vegweb.com gibi sitelerden vegan ve vejeteryan tarifleri bulmak için çok iyi bir yol !
* Söz veriyoruz - diğer arama motorlarının aksine - search.resist.ca'da "devrim" diye arama yaptığınızda oyun geliştiricileri veya pazarlama şirketlerinin siteleri karşınıza çıkmayacak !
* Open-source yazılım kullanarak:
- Arama sonuçlarınızı tek siteyle sınırlandırmak, hatta tek domain ile, mesela tüm Indymedia siteleri.
- Cachelenmiş sayfalar. Endekslediğimiz tüm sayfalar bizim sunucumuza kopyalanıyor ve saklanıyor, böylece orijinal sunucuya erişilemiyorsa bile bilgiye ulaşabilirsiniz.
- Alakalı sonuçlar sağlamak için sayfa sıralama sistemi.
- Bir siteye link veren siteleri arama, böylece sitenize kimin link verdiğini bulabilirsiniz.

gibi özellikler sağlıyoruz.

Aktivist eksenli bir web siteniz varsa ve sitedeki aramalar için search.resist.ca'yı kullanmak isterseniz sitenizde kullanmak üzere http://search.resist.ca/searchcode.html 'den gerekli kodu alabilirsiniz.

search.resist.ca 'nın en boktan tarafı ne? İsmi! Aktivistler için iletişim araçları yaratmak ve uygulamakta çok iyiyiz ama bunlara karizma isimler vermeyi beceremiyoruz. Aracı beğendiyseniz ve iyi bir isim düşündüyseniz search@resist.ca 'ya bildirin.

_________________
Resist! Kollektifi
http://resist.ca

Resist.ca hakkında:

resist.ca projesi Resist! kollektifini oluşturan Vancouver bölgesinden bir grup aktivist tarafından organize edilmektedir. Bu kollektif, kapitalizme karşı ve daha iyi bir dünya için mücadelede müttefik gördüklerimize iletişim altyapısı kaynakları sağlamak için var. resist.ca projesi dünyanın her yerindeki aktivistler için email hesapları, maillistler, web alanı, domain hosting, haberler ve başka teknik hizmetler sağlıyor. resist.ca ve Resist! Kollektifi hakkında daha fazla bilgi için:
http://help.resist.ca veya http://resist.ca/special/about
resist.ca email hesabı veya başka hizmetler için https://new.resist.ca 'dan başvurun.

Görüşler

0
anonim
Icerik genisligi acisindan ve siniflandirdigi icerik acisindan hala http://www.broadleft.org daha iyi.
0
anonim
'Aktivist' kelimesini dilimize kazandirdiginiz
icin tesekkür ederiz...
0
hakamaka
Bu arada Aktivist nedir?
0
anonim
YAW KARDEŞİM BU ÇALIŞMA
ASPSEEK.org amcaların yaptığı bişi..
bu elemanlar almışlar tema yapmışlar kendi isimlerini koymuşlar..

google tarzi bi arama motoru istiyorsanız..
www.aspseek.org
şiddetle öneririm..

ciddi sql desteği mutlitask falan.. mütişh.. mütişh..

juan
0
anonim
bu haber icin cok tesekkurler. nasil uretilmisse uretilsin, cok onemli bir calisma oldugunu dusunuyorum. siz de dusunun.

burak
http://www.ucantekme.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Liv Tyler , nam-ı diğer Arwen

barisozyurt

Adı Liv Tyler...

Bu hatun kişiyi ilk önce Lord Of The Rings' de gördüm. LOTR okuduğumda kafamda canlanan Arwen' in tıpatıp aynısıydı. Kim bu kız, kim sorusunu ilk sorduğum yer Internet Movie Database ( imdb.com) oldu.

©2004 Google - 8.058.044.651 web sayfası aranıyor...

mos

Slashdot 'da (*) yer alan bu habere göre, Google indeksini ikiye katlamış.

Daha önce 4 milyar civarında sayfayı indeksleyen arama motoru , bu sayıyı 8 milyarın üstüne çıkarmış görünüyor.

Haberle ilgili Google blog'unu okumak için tıklayın.

Ayda yılda bir işimizin düştüğü sitelere üyelik için harcanan zamanı unutun

pirx

Acil birşeyler ararken veya öylesine gezinirken, bir daha belki de hiç uğramayacağımız sitelerdeki uzunca formları doldurup üyeliği aktive etmekten falan sıkılmayan var mı? İşte geç de olsa bu derde çözüm iddiasında bir site (belki daha önce de bu tip bir örnek vardır bir yerlerde ama ben görmedim)

http://bugmenot.com/ sitesi herkese açık bir kullanıcı adı/parola veritabanı gibi çalışıyor. Gerçi çok fazla deneme fırsatım olmadı ama bugüne değin böylesi bir sitenin geç bile kaldığını düşünüyorum.

Internet trafiğinin sadece %25i www....

sundance

Bigblueball.com´da yeralan bir habere göre Internet trafiğinin %75´i browser dışı bağlantılardan oluşuyor.

Herne kadar Windows Media Player, AOL Messenger, MSN ve Yahoo Mesenger´ın en çok kullanılan yazılımlar arasında olduğu belirtilen araştırmada [bence] p2p yazılımalarına gereken değer verilmese de sonuçlar düşündürücü.

Maya 5 Kişisel Kullanım İçin Artık Ücretsiz Dağıtılacak!

anonim

alias.com'daki habere göre Maya 5 artık ticari olmayan kullanımlar için ücretsiz dağıtıma açıldı. Programı indirmek için buraya tiklayabilirsiniz. (Bir hışımla hemen siteye vardım ama, ne yazık ki, her zaman olduğu gibi donwload listesinde yer alan işletim sistemleri arasında linux yok.)