AB, Bilgisayar Güvenliği ve Diger Konular...

0
anonim
Bir haberi FM'ye yazmadan önce en az bir kez düşünürüm. Bu haberi yollamadan önce iki kez düşündüm. Sebebi haberin yalnızca bilgisayar güvenliğini değil aynı zamanda siyasi bazı konuları da içermesiydi. Ancak sonuç olarak FM camiasının bu haberi görmesi gerektiğine karar verdim.

Aşağıdaki linkte AB Türkiye temsilcisi Karen Fogg'un e-postalarını ele geçiren şahıs ile yapilan röportajı bulacaksınız. Aslında konu ile ilgili söylenebilecek pek çok sey olmasına rağmen ben yazıdan şu alıntıyı yapmak istedi:
"Hiç kuşkulanmadılar mı dersiniz?

Çok pervasızdılar bence. Ama komik şeyler de olmuyor değildi hani. Dosyaların hacmi gitgide büyüdüğünden, indirmek zor oluyordu. Fogg’un makinesindeki e-postaları silmek zorunda kaldım. Riskliydi tabii. Uyanabilirlerdi. Kadın şoke oldu. Yazışmalardan gördüğüm kadarıyla bilgi işlemci de şaşırmıştı. Microsoft Türkiye’yi aramışlar. Onlar da, olur böyle aksilikler dert etmeyin mealinde bir şeyler demiş! "

Haber Kaynağı:http://www.gercekhayat.com/160/secmeyazi_karennfog.htm

Görüşler

0
malkocoglu_2
Bu adami sevdim. Politik fikirleriyle hemfikir olmasam da, dusunce sekli saglam, Turkcesi cok iyi. Sahsen AB'ye girmeye taraftarim, ama arkadas iyi ki yaptiklarini yapmis! Bilgi ne kadar acikta ise o kadar iyidir.

Microsoft'un cevabina gulsek mi aglasak mi hala karar veremedik o yuzden onu yorumsuz gececegim. :) Adamlarin yazdigi koda ne kadar guvendigi belli oluyor degil mi? "Arada sirada siliyordur herhalde canim, olur boyle seyler. O hata degil, ozellik" . ah ah.. .

0
desenturk
:)

tabiki o bir özellik bu sayede hdd'den fazla alan harcanmıyor, hdd'nin kapasitesinin arttırılmasına gerek kalmıyor :P
0
malkocoglu_2
:)
0
aragorntheelessar
ilginçtir ya kullandığınız işletim sistemi şirketi arıyorsunuz ve sorununuzu açıklıyorsunuz cevap ise daha komik: "olur öyle durumlar" ya böyle bişeyle rolmasın diye MS milyonlarca dolar ciro yapıyor ama sanırım aldığı paranın hakkını veremiyor:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BSA´yı da vururlar :)

redial

BSAnın sitesine girişte açılan bir pop-up aşağıdaki uyarıyı yapıyor :)

'Andımız' Tartışılamaz mı?

Soulblighter

Bugün Radikal Gazetesi'nde okuduğum, Talip Kurşun tarafından yazılmış, çok beğendiğim bir yorumu FM'cilerle paylaşmak istedim:

"Niyetimiz çağdaş bir devlet olmaksa, her sabah çocuklara 'Andımız'ı okutmak gibi takıntılarımızı ayıklamak gerekmez mi? Bir sabah çocukları 'Andımız'ı söylerken izleyin ve ona göre karar verin.

Ev Kadınları ve Internet

FZ

Yıllar önce (lisede iken) bir C programı yazmıştım, program çok basit bir veritabanı oluşturarak kişi isimlerini, bunların telefonlarını ve adreslerini tutuyordu, metin tabanlı bir menü ile bilgi girişi ve arama tarama falan yapmanızı sağlıyordu.

Bir gün okulda iken acilen bir adamın telefonuna ulaşmam gerekti, hemen eve telefon ettim, anneme bilgisayarı açmasını söyledim. Sonra adım adım anlattım, annem yazdığım Telefon Rehberi programını kullanarak ilgili adamın bilgilerine ulaştı, bana telefonunu söyledi ve böylece işimiz görülmüş oldu kolayca.

Türkiye´de Internet, Allah´a Emanet!

murat09

Malawi nerde biliyor musunuz? Ben şahsen bilmiyordum ama, turk.internet.com'da yayınlanan bu inceleme yazısı, Malawi (.mw) DNS sunucularının Türkiye (.tr) DNS sunucularından daha yedekli ve çalışır durumda olduğunu gösterince öğrenmek durumunda kaldım.

Özgür Ansiklopedi Vikipedi

dfisek

Vikipedi açık kaynaklı olan ve dünyanın her yerinden gönüllü olarak katılımcıların yazdıkları ile oluşturdukları Wikipedia ansiklopedisi projesinin Türkçe kolunun geliştirilmesi için gönüllü katılımcılara ihtiyaç duyuluyor.

Türkçe kolu yöneticilerinden Ahmet Özgür Erdemli'nin açık mektubu aşağıda :