1000 adet mp3 cebimizde

0
anonim
Apple'ın çıkarmış olduğu iPod ile 1000 adet mp3'ü yükleyip yaklaşık 10 saat istediğiniz yerde müzik dinleyebiliyorsunuz. Macintosh kullananlar için olan iPod'u Macintoshunuza fireware portundan bağlayarak iTunes programı ile rahatlıkla yükleyip yüksek ses kalitesi ile dinleme imkanı oluyor. Fiyatı biraz yüksek olsa da yakında makul düzeylere inecegini umut ediyorum. iPod hakkında bilgi için www.apple.com/ipod/

Görüşler

1
tongucyumruk
Bu haberi şimdi FM Tarihinde Bugün köşesinde gördüm de... 4 yılda neler nasıl gelişmiş bir düşündüm... iPod sülalesi zaten almış başını gitmiş, benzerleri, klonları, sahteleri çıkmış. iTunes Windows'ta da çalışır olmuş. Ayrıca hayatımıza yavaş yavaş PMP (portable media player) kavramı girmiş, müzik yetmez olmuş bir de video izleme isteği başlamış... Podcast gibi bir kavram ortaya çıkmış... Evlerin içinde PC'den DVD player benzeri aletlere videolar, müzikler kablosuz ağ üzerinden akıtılıp (streaming) dinlenmeye başlamış. TiVo tarzı ürünler ülkemde boy göstermeye başlamış (Sansui PVR)...
3
tongucyumruk

Bu haberi şimdi Ilgili Haberler köşesinde gördüm de... 16 yilda degisenleri burada saymaya kalksam zaman yetmez. Yukaridaki yorumu yazmadan 10 ay önce YouTube diye birsey cikmis, iki yil sonra ise iPhone, sonra Android falan derken medya dunyasinin ve tasinabilir cihaz kavraminin civisi cikmis, giyilebilir cihazlar hayatimiza girmis falan.

Yalniz bu yaziyi 2001'de okuyanlar dikkatli olsunlar, 16 yil sonra Apple cihazlari güvenlik konusunda pek iyi durumda sayilmazlar.

Haa, Apple hala iPod üretiyor, o ayri.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows'a Mac OS X Makyajı

bilidikid

Çok başarılı bir program olan FlyakiteOSX, Windows'unuzu adeta bir Mac OS X'e çevirmekte hem de hiç ekstra kaynak yemeden.

Screenshot'un için buraya, FlyakiteOSX hakkında detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

GNU/Linux on the iPhone

anonim

Ortalığı kasıp kavuran iPhone için ilk linux dağıtımı yayımlandı. OpeniBoot sayesinde isterseniz Linux 2.6 kerneli ile, isterseniz iPhone OS ile boot edebiliyorsunuz.

Desteklenenler :

iPod Ailesi'nin Yeni Üyesi!

parsifal

iPod ailesinin yeni üyesi iPod nano aramıza katıldı. 2 GB ve 4 GB'lik seçenekleri ile iPod Shuffle'ın abisi olan ürün hakkında daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Editör'ün notu: "Ah birde alo diyebilseydim" diyenlerde buraya baksınlar.

Yellow Dog Linux 2.0 çıktı!

PCc0d3r

PowerPC'ler için başlıbaşına bir işletim sistemi olan Yellow Dog Linux 2.0 çıktı.
Daha fazla bilgiye sitesinden ulaşabilirsiniz : http://www.yellowdoglinux.com/

iTunes Norveç'te Yasadışı ilan Edildi

tongucyumruk

Sanıyorum Apple'ın iPod çılgınlığınında katkısıyla tam bir para basma makinesi haline dönüşen iTunes programını duymayan ve ona eşlik eden iTunes müzik dükkanından (iTMS - iTunes Music Store) haberi olmayan yoktur herhalde.

Ancak her ne kadar bu sitenin kitlesi teknoloji ile yakından ilişkili olsa da tüm takipçilerin Apple'ın iTMS üzerinden yaptığı satışlarda, şarkıların kopyalanmasını engellemek için kullandığı DRM sistemi FairPlay'den haberdar olmasını bekleyemem. Öte yandan görünen o ki bu sistem, her geçen gün daha fazla Avrupa devletinin hükümetlerinin ilgisini çekiyor...