Güle güle Unity, tekrar hoşgeldin Gnome

https://www.theregister.co.uk/

5
butch

Görüşler

1
KiPSOFT_

MiR vardı ne olacak ona. Yazık oldu. X11'den kurtuluyorduk.

1
tongucyumruk

MIR (upstart, unity ve diger pek cok Canonical projesi gibi) klasik NIH sendromundan icat edilmis ve hicbir zaman GNU/Linux dunyasinda genel kabul görme ihtimali olmayan bir proje.

X'i yeni bir seyle degistirmenin ne kadar gercekci bir "ihtiyac" oldugu basli basin bir tartisma konusu tabi ama eger X'ten kurtulmak konusunda cok istekliyseniz Wayland projesine bakmanizi tavsiye ederim.

1
KiPSOFT_

Tabi ki de Wayland'ta önemli bir proje fakat bildiğiniz gibi açık kaynak olmayan driverlarda sorunlar mevcut bu sebeple arkasında güçlü bir şirket olması belki bu driver sorununu çözer diye ümit etmiştim.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ubuntu 7.10 bugün yayınlandı

ersin2k

En sevilen dağıtımlardan Ubuntu'nun yeni versiyonu yayımlandı. Bu sürümde göze çarpan değişiklikler GNOME 2.20, Yeni Plug&Play Printer arayüzü, Compiz Fusion, Hızlı Çözünürlük değiştirebilme, NTFS yazma desteği ve kurulum sırasında partition şifreleme.
ISO Download: http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
Kaynak : http://www.ubuntu.com/news/ubuntu-desktop710

Ultra taşınabilir dizüstüler için Ubuntu

sundance

Günümüzün en gözde trendi, palmdan büyük, laptoptan küçük sistemler. Başta Asus'un EEE PC'si olmak üzere, Acer Aspire One ve Samsung'un Q1 Ultra'sı bu alanda sivrilen örnekler.

Bu gelişmelerde şaşırtıcı olan belki de bu bilgisayarların işletim sistem seçimleri. Asus gibi bazıları Linux ile başlayıp daha sonra şirketin genel politikaları yüzünden olsa gerek "Better with Windows" mottosuyla devam etmekte, bazıları ise çeşitli Linux versiyonları denemekte.

Buradan yola çıkan Canonical ise Ubuntu ailesinin en yeni üyesi Netbook Remix'i bizle tanıştırdı.

Jaunty Jackalope Çıktı!

parsifal

Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope yayında!

Buradan indirebilirsiniz!

Ubuntu 8.04 çıktı

coskung

Ubuntu'nun, ilk çıktığı günden bu yana süregelen altı ayda bir yeni sürüm duyurma özelliği devam ediyor. Her yıl Nisan ve Ekim aylarında yeni sürümü duyurulan Ubuntu'nun, yeni versiyonu 8.04 Hardy Heron çıktı.

Ubuntu Anasayfa Fotoğrafındaki DELL Logosu

Betelgeuse

Ubuntu GNU/Linux kullananlar ya da konuyla ilgili olanlar duymuştur, DELL firması bazı model PC'lerine Ubuntu yükü satma kararı almıştı.