Bir macOS güvenlik açığı daha...

https://thehackernews.com/

7
murat

Görüşler

1
butch

Konu sadece app store ayarlarının herhangi bir parola ile değiştirilebilmesi ile kısıtlı değilmiş. Fazlası da var.

1
murat

Oha seviyesinde yani. Çok şaşkınlık verici.

2
tongucyumruk

Mac kullanicisi olsam karsima cikan her parola penceresinde once bir "bakalim yanlis parola veya bos parola ile gecilebiliyor mu?" diye denerdim.

1
murat

😎 bunun icin bir bugbounty programı var mı acep? Belki güzel bir bug bulup ödül falan...

1
Zakkum

İstemsiz ortaya çıkan açık kapatılır. Bilinçli yapılanlar ise kolay kolay düzeltilmez. Apple son kullanıcının cihazına Microsoft'tan bile daha fazla müdahale edebilen bir şirket. Tamam epey kararlı çalışıyor donanım ve yazılım birlikteliği ama Apple'ın deney faresi de oluyorsun. Ürettiği telefonları uzaktan bilerek yavaşlattığını itiriaf eden bir Amerikan şirketi olmasa sırf bu nedenle çoktan batmıştı. Nedense bu kadar önemli bir olay doğru dürüst bir ses getirmedi. Telefonlara yaptıkları müdahalenin aynısını ürettikleri bilgisayarlara da uyguladıkları çok aşikar olmasına rağmen.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Virtual PC 5.0 çıktı

anonim

Connectix ürünü olan ve Mac'lerde Windows işletim sistemini çalıştırmaya yarayan Virtual PC yeni sürümü MacOS 9.2 den sonra MacOS X işetim sisteminde de çalışıyor.Mac kullanıcılarının Windows gereksinimlerinde bir PC ye ihtiyaç duymadan bir uygulama şeklinde açarak çalıştırdıkları Virtual PC yi MaCOS X de de rahat bir şekilde çalıştırıp Windows işletim sistemi ihtiyacınızı karşılayabileceksiniz.

Mac ve PC Arkadaşların Yeni Maceraları

parsifal

3 Yeni Mac reklamı aramıza katıldı. Keyfini çıkarın!

Linux ve MacOS X

anonim

Apple ADC'den gelen bir mailde ilginç bir haber vardı. Apple'ın yeni işletim sistemi MacOS X Linux shared library leri kullanacak gibi gözüküyor, hatta linux emulator da yeni sürümde default olarak çekirdeğe eklenecekmiş, bunların gerçek olup olmadığını yeni sürüm çıktığında göreceğiz. Bu oluşum gerçekleşirse eğer, Apple'ın Linux a desteği büyüyecek gibi gözüküyor.

Apple´ın Yeni Internet Tarayıcısı Konqueror Tabanlı

FZ

Apple'ın yeni Internet tarayıcısı Safari, açık kodlu Internet tarayıcılarından Konqueror temel alınarak geliştirildi.

GNU-Darwin Projesi

sundance

Herne kadar Mac haberlerinden Max sorumlu olsa da ;) buna rastlamışken yazmadan geçemezdim... GNU ekibi bu sefer de tamamen serbest bir Darwin dağıtımı için kolları sıvadı

Takip etmeyenler için söyleyelim Darwin, MacOs X`in, grafik arayüzü Aqua olmayan hali ve x86 makinalarda da çalışabilmekte.

BSD`i seviyorsanız gelişmeleri izleyin...