Bir macOS güvenlik açığı daha...

https://thehackernews.com/

7
murat

Görüşler

1
butch

Konu sadece app store ayarlarının herhangi bir parola ile değiştirilebilmesi ile kısıtlı değilmiş. Fazlası da var.

1
murat

Oha seviyesinde yani. Çok şaşkınlık verici.

2
tongucyumruk

Mac kullanicisi olsam karsima cikan her parola penceresinde once bir "bakalim yanlis parola veya bos parola ile gecilebiliyor mu?" diye denerdim.

1
murat

😎 bunun icin bir bugbounty programı var mı acep? Belki güzel bir bug bulup ödül falan...

1
Zakkum

İstemsiz ortaya çıkan açık kapatılır. Bilinçli yapılanlar ise kolay kolay düzeltilmez. Apple son kullanıcının cihazına Microsoft'tan bile daha fazla müdahale edebilen bir şirket. Tamam epey kararlı çalışıyor donanım ve yazılım birlikteliği ama Apple'ın deney faresi de oluyorsun. Ürettiği telefonları uzaktan bilerek yavaşlattığını itiriaf eden bir Amerikan şirketi olmasa sırf bu nedenle çoktan batmıştı. Nedense bu kadar önemli bir olay doğru dürüst bir ses getirmedi. Telefonlara yaptıkları müdahalenin aynısını ürettikleri bilgisayarlara da uyguladıkları çok aşikar olmasına rağmen.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linus Torvalds da Apple Macintosh Kullanmaya Başladı!

FZ

Zaman zaman Debian GNU/Linux geliştiricilerinin, James Gosling gibi UNIX, Java, vs. üstadlarının Apple tercih ettiklerini duyar, allah allah derdik, bir hikmeti, bir bildikleri var diye düşünürdük... Ancak son duyduğumuz haberden sonra daha ciddi düşünmeye başlamanın zamanı geldi!

14 yıl önceki USENET e-posta duyurusu ile x86 işlemci kullanan PC'lerde UNIX devrimini başlatan Linus Torvalds da Apple kullandığını itiraf etti! 2 GHz'lik bir G5 (yani PowerPC 970). Evet, artık şapkaları önümüze koyup yeniden düşünmenin zaman geldi. Torvalds'ı da kaybediyoruz galiba. Adam artık x86 için geliştirdiği linux çekirdek yamalarını test etmeden gönderiyormuş, başımıza taş yağacak! :-P

Yellow Dog Linux 2.0 çıktı!

PCc0d3r

PowerPC'ler için başlıbaşına bir işletim sistemi olan Yellow Dog Linux 2.0 çıktı.
Daha fazla bilgiye sitesinden ulaşabilirsiniz : http://www.yellowdoglinux.com/

G5'e karşı X86, MacOSX'e karşı GNU/Linux

Challenger

Anandtech' te tarafından yapılan bu testte, G5 ile Intel Xeon ve AMD Opteron, MacOSX ile Linux performans açısından karşılaştırılmışlar. Donanım testinde Intel ve AMD için SUSE SLES9, G5 için ise Mac OS X Tiger 10.4.1 kullanılmış. Ortak yazılım olarak da MySQL 4.0.18 (MyISAM engine), 32 ve 64 bit, ve GCC 3.3.3 kullanılmış.

Test ekibinde bir MySQL uzmanı, bir DB2 uzmanı, bir Vtune ve MacOSX uzmanı ile bir Dbconn geliştiricisi var.

Hail Apple!

sundance

Şubat ayında Apple'ın talep ettiği bir patentle, "çalınmış" telefonları engellemeyi amaçlıyor.

Görünüşe göre "Elektronik aletleri yetkisiz kullananları tespit etmek için sistem ve metodlar" isimli patentin içinde yok yok. Bunun tespiti için "bir anda çok fazla hafıza kullanan bir programın bloklanması (tampon taşması deneniyor olabilir), cihaz sahibinin ses izinin alınması, cihazın accelerometerının uzaktan aktive edilip kişilerin hareket halinde olup olmadığının anlaşılması ve hatta bu tür durumlarda kameranın gizlice kayıt yapması gibi konular bile var.

Jailbreak'i de aynı eyleme dahil ettiklerini ve benzer yöntemlerle engellemeyi önerdiklerini herhalde tahmin edersiniz

iPhone'a Türk Oyunu

iletiileti

2 Türk yazılımcısının 3 aylık yoğun bir çalışması sonucu ipong! oyunu Apple Store'daki yerini aldı. Ipong! eski arcade oyunları tarzında bağımlılık yapabilecek bir oyun. Ipong! u diğer Türk uygulamalarından ayıran özellik ise Türkler tarafından şimdiye kadar yazılmış en gelişmiş uygulama olması.

Oyunun Resmi web sitesi : http://www.elmadigital.com