Bir macOS güvenlik açığı daha...

https://thehackernews.com/

7
murat

Görüşler

1
butch

Konu sadece app store ayarlarının herhangi bir parola ile değiştirilebilmesi ile kısıtlı değilmiş. Fazlası da var.

1
murat

Oha seviyesinde yani. Çok şaşkınlık verici.

2
tongucyumruk

Mac kullanicisi olsam karsima cikan her parola penceresinde once bir "bakalim yanlis parola veya bos parola ile gecilebiliyor mu?" diye denerdim.

1
murat

😎 bunun icin bir bugbounty programı var mı acep? Belki güzel bir bug bulup ödül falan...

1
Zakkum

İstemsiz ortaya çıkan açık kapatılır. Bilinçli yapılanlar ise kolay kolay düzeltilmez. Apple son kullanıcının cihazına Microsoft'tan bile daha fazla müdahale edebilen bir şirket. Tamam epey kararlı çalışıyor donanım ve yazılım birlikteliği ama Apple'ın deney faresi de oluyorsun. Ürettiği telefonları uzaktan bilerek yavaşlattığını itiriaf eden bir Amerikan şirketi olmasa sırf bu nedenle çoktan batmıştı. Nedense bu kadar önemli bir olay doğru dürüst bir ses getirmedi. Telefonlara yaptıkları müdahalenin aynısını ürettikleri bilgisayarlara da uyguladıkları çok aşikar olmasına rağmen.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1000 adet mp3 cebimizde

anonim

Apple'ın çıkarmış olduğu iPod ile 1000 adet mp3'ü yükleyip yaklaşık 10 saat istediğiniz yerde müzik dinleyebiliyorsunuz. Macintosh kullananlar için olan iPod'u Macintoshunuza fireware portundan bağlayarak iTunes programı ile rahatlıkla yükleyip yüksek ses kalitesi ile dinleme imkanı oluyor. Fiyatı biraz yüksek olsa da yakında makul düzeylere inecegini umut ediyorum. iPod hakkında bilgi için www.apple.com/ipod/

Apple'ın Sunucu Pazarına Girişi

anonim

Apple firması Mac OSX ile süper şık dizüstü bilgisayarlarıyla son kullanıcı pazarında emin adımlarla ilerliyor. Ancak görünen o ki, çaktırmadan sunucu pazarına da ciddi bir giriş yapıyorlar.

iPod'lara Linux Dokunuşu

3lobyte

iPod'unuz üzerinde gelen özelliklerden sıkıldınız mı? iPod Linux bu noktada imdadınıza yetişiyor. iPod'lar için tasarlanmış bu linux ile iPod'unuzu tam bir multimedya cihazına hatta küçük bir cep bilgisayarına çevirebilirsiniz. renkli lcd ekranı olan iPod'larda Doom oynamak bile mümkün.

Apple, Mac OS X için kendi X11 sunucusunu duyurdu

Maverick

Apple, XFree86 projesini temel alan kendi X11R6.6 sisteminin beta sürümünü kullanıma sundu. Şu ana dek OS X üzerinde X11 uygulamaları kullanmak için özgür yazılım alternatifleri mevcuttu ancak bu uygulamalar kullanım ve görünüm açısından farklı bir 'his' uyandırıyordu. Apple'ın X11 çözümü ise OS X'in kendine özgü Aqua isimli arabirimine entegre edilmiş durumda. Bu da hız ve davranış olarak masaüstünde bir tutarlılık yaratması açısında önemli bir yenilik. Kişisel olarak özgür yazılım dururken OS X kullanacak değilim ancak Linux üzerinde geliştirdiğim grafik arabirimli uygulamanın diğerleri tarafından da 'zevkle' kullanılabilmesi fena olmazdı. KDE ve Gnome'un da Apple'dan alacağı dersler var bence; bunu da eklemeden geçemeyeceğim :^)

Sonunda Max OSX huzurlarınızda

sundance

Mac`çilerden çok (birçoğu nasıl bir şey olduğunu bile anlamamıştır) eski toprak Unix`çilerin merakla beklediği Mac OSX bugün dünya çapında etkinliklerle çıkıyor...

Temeli BSD üzerine kurulu olan, gerçek multitaskinge sahip, geliştirme araçlarıyla birlikte (GCC ve diğerleri) bütün Unix özelliklerini barındıran bu işletim sistemi kulağa oldukça hoş geliyor.

Tabi bunun yanında Mac programlarının da çalıştığını belirtmekte yarar var :) Düşünsenize Photoshop ve Freehand çalışan bir Unix kapıda ;)