butch

Görüşler

1
butch

Electron eziyetinden kurtulmamıza vesile olur mu acaba?

1
tongucyumruk

Olmaz. Iki sebepten:

  1. Android uygulamalari cogunlukla cep telefonlarinda calismak uzere tasarlanan uygulamalar. Haliyle kullanim modeli de genelde dikey bir durus ve dokunmatik ekran odakli oluyor. Bu tip uygulamalarin tablet/masaustu ortamini da hedefleyerek tasarlanmadiklari surece bu ortamlarda kabul edilebilir bir kullanici tecrubesi sunmasi pek gercekci bir beklenti degil.
  2. Electron'un varlik sebebi halihazirda iOS, Android ve Web uygulamasi gelistirmeye kaynak harcayan gelistiricilerin bir de uc tane ekstra masaustu uygulamasi gelistirmekle ugrasmak istememesinden kaynaklaniyor. Bir anlamda gecmisteki "flash uygulamasindan .exe uretmek" yaklasiminin bir yansimasi. Bu durumda da gayet basarisiz bir kullanici tecrubesi sunacak bir Android uygulamasi yerine halihazirda masaustu tarayicilar icin tasarlanmis web uygulamasini paketleyip sunmak daha mantikli oluyor.

Belki ileride Andbox'i Electron'a alternatif olarak goren gelistiriciler uygulamalarini masaustunde de calisabilecek bicimde gelistirmeye baslarsa bu durum degisebilir, ustelik bu Android Tablet ekosistemini de canlandirmaya yardimci olur ama yine de pek umitli degilim.

Son olarak, Andbox'in da Electron'un yasattigi performans sorunlarina karsi ciddi bir avantaj sunmasini da beklememek lazim. Gunumuzde Android telefonlarin 3-4 GB bellek ile calistigini dusunursek uzerlerinde calisan uygulamalarin aslinda pek de yuksek performansli olmasi biraz hayal sayilir. Care mi? Care Web uygulamalarini web tarayicida kullanmak. Gercekten bir masaustu uygulamasina ihtiyac duyulan konulara odaklanan sirketlerin de bu masrafa girmekten kacinacaklarini zannetmiyorum.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SCO/IBM Linux Savaşında İlk Raund´u IBM Kazandı

malkocoglu

Bilinmezlikten kendini "dava açarak" kurtarmaya uğraşan zavallı şirket SCO, IBM ile girdiği Linux savaşında ilk yarayı aldı.

IBM draws first blood in SCO Linux battle

GPL'e Uymadığı İçin CISCO'ya Dava

memin

FSF'nin (Free Software Foundation - Özgür Yazılım Vakfı) sitesindeki habere göre FSF, Cisco'nun alt firmlarından biri olan Linksys'e, ürünlerinde kullandığı L/GPL lisanslı yazılımların lisans kurallarına uymadığı için dava açılıyor.

Ve final: Linux için Opera 5

sundance

Linux gittikçe desktopa uyum sağlıyor. Şu anda browser piyasasının en hafif ve en kullanışlı browserı olan Opera 5, son versionunu Linux için de çıkarttı

Netscape`in en son kalesi olan Linux`da, Mozilla ve Opera gün geçtikçe daha da güçleniyor. Linux bir yana ben yaklaşık 3 aydır Windows makinamda da 2 Mb`lık Opera 5 kulanıyorum. Herkese özenle tavsiye edilir.

Çekirdekten Haber Var

anonim

Linux çekirdeğinin 2.4.29-rc1 versiyonu yayınlandı. Bu konunun taşıdığı haber değeri ise bu versiyonun kullanıcıların root haklarına ulaşmasını sağlayan önemli sayılabilecek bir güvenlik açığını da düzeltiyor olması. Bu açık aynı zamanda 2.6 serisi çekirdekleri de etkiliyor. 2.6 serisinde bu açığı kapatmak için gereken yamayı ( Alan Cox tarafından ) burada bulabilirsiniz.

Linux çekirdeğinde bir diğer gelecek vaat eden gelişme ise Jake Moilanen tarafından duyuruldu. Kerneltrap'ın haberine göre Moilanen'ın geliştirdiği genetik algoritma sayesinde %1-%3 arasında değişen oranda performans artışı sağlanıyor. IO zamanlayıcı ve Cpu zamanlayıcılarının kendilerini en iyi performansı verecek şekilde ayarlanmasına dayanan algoritma için Moilanen "Sağlanan performans artışı çok yüksek olmamasına rağmen söz konusu zamanlayıcılar hakkında uzman birisinin bu oranı yükseltebileceğini düşünüyorum" dedi.

Huzurlarınızda SUSE Linux 10

parsifal

openSUSE projesinin ilk meyvesi oldu!

Goldmaster olarak da adlandırılan SUSE linux 10.0 hakkında daha detaylı bilgiyi burdan alabilirsiniz.