SUSE 9.1 Personal (ISO)

0
alper
Alman Pro-Linux sitesinin verdiği habere göre SUSE 9.1 Personal artık iso dosyası halinde indirilebiliyor. Suse firmasının eskiden beri böyle bir politikasının olmadığı biliniyordu. Yast'in serbest bırakılmasından, Personal ve Professional sürümlerinin de ftp'lerde yer almasından sonra Suse 9.1 Personal sürümü de iso olarak böylelikle ftp'lerde yerini almış oldu.

İlgili Yazılar

Linux Dergisi

Soulblighter

Benim gibi dergi okuma hastasıysanız, hele hele Linux dergisi olsa da okusam diyorsanız işte size güzel iki adres...

Birincisi LinuxWorld.com'un çıkarttığı Linux World Magazine.

İkincisi Linux Gazette. 1995'ten beri yayında olan Linux Internet gazetesinin arşivine erişebilir. Linux'un emekleme yıllarındaki gelişmeleri takip edebilirsiniz. Hem nostalji hem de çok ilginç bilgiler var.

Gentoo Derlenip Toparlanıyor

cbc

Gentoo projesi iç yapısını değiştiriyor.

Şu ana kadar varolan yapıda her şey direkt olarak Daniel Robbins'in onayına -ve diretmelerine- bakarken, projeler geliştirilirken zaman sınırlandırıcı faktörler devrede değildi; tamamen rahat çalışan ekip için artık yeni bir yapılandırmaya girişiliyor. Düzenli olarak raporlar hazırlayacak, düzenli toplantılar yapacak olan ekip yine Daniel Robbins'in başkanlığında proje gruplarına bölündü.

Linux for Playstation I & II, bu sefer tamamı bedava ve açık!

larweda

Sony'nin Linux`lu Playstation II kutusunu çıkaracağını duyurmasının ardından PS üzerinde Linux çalıştırabilmek için sabırsızlıkla bekleyenler için bu sefer tamamı açık kodlu olan ve bedava olan bir alternatif var: Çek bir firma olan Blokman Trading`in Runix'i. Playstation 1 için 2.4 Linux çekirdeğinin alfa sürümünü piyasaya süren Blokman Trading, temmuz ayında çekirdeğin beta sürümünü, ekim ayında da kararlı bir sürümünü çıkaracağını duyurdu. Playstation II için de bir çekirdek yazıldığı söyleniyor, ancak PS2 için verilen bir tarih yok.
Sony, Linux for Playstation II`den sadece 1000 adet üreteceğini ve sadece Japon pazarında piyasaya süreceğini duyurmuştu.

LINUXnet'in 2. sayısı bayilerde

MaXCoDeR

Türkiye'nin ilk ve tek Linux dergisi LINUXnet'in 2. sayısı bayilerde! LINUXnet yeni sayısında %10 daha kalın, bir CD daha fazla hediyeli.

LINUXnet'in hediyesi toplam 6 CD'de Mandrakelinux 10.1 Community, SUSE 9.1 Personal, Knoppix 3.6 ve LINUXnet Özel CD'si yer alıyor.

Derginin tüm içeriğini görmek için www.linuxnet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Linux ve Özgür Yazılım Sloganları Aranıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni dönemdeki etkinliklerinde kullanmak için yeni görseller yaptırılması planlanıyor. Daha çok ve çeşitli görseller ile derneğin katıldığı etkinliklerde özgür yazılımın adını ve felsefesini daha fazla duyurabilmemiz mümkün olacak.

Görsel malzemelerin önemli bir parçası da slogan. Sloganların kısa ve öz olması, Türkçe olması, dağıtım bağımsız olması, herhangi bir firma ya da ürünü kötülememesi gerekiyor.

Sizlerden onu gören insanların ilgisini çekebilecek, özgür yazılıma ilişkin sloganlar istiyoruz. Önerilerinizi Tuxweet'teki başlığın altına yazabilirsiniz.