Yahoo! Kullanıcı Arayüzü Kütüphanesi

0
SHiBuMi
Yahoo! User Interface Library (YUI), Yahoo! tarafından geliştirilmiş, Javascript ile yazılmış, DOM scripting, DHTML ve AJAX tekniklerini kullanan, gelişmiş arayüze sahip interaktif web siteleri hazırlamak amacıyla kullanılan bir araçlar bütünü. YUI içerisindeki tüm araçlar BSD lisansı ile lisanslanmış.

İncelemeye değer bu kütüphanenin web sitesi: http://developer.yahoo.com/yui/index.html.

Görüşler

0
belfagor
Yakında Google User Interface Library gibi birşey ile karşılaşırız artık. Googlelun bu duruma seyirci kalacağını hiç zannetmem. Daha kullanışlı ve güzel bir proje ile karşımıza çıkacağına eminim. Bu arada YUI yi inceledim. Oldukça hoş olmuş. Yahoo'nun ellerine sağlık
0
SHiBuMi
Benzer kapsamda bir ürünü olmasa da, Google'ın da halihazırda geliştirdiği ve ücretsiz sunduğu çeşitli araçlar var: http://code.google.com/
0
roktas
Hmm, GWT'yi açmışlar (Apache 2.0 lisanslı). Doğrudan Javascript yerine Java kullanmaları ilginç (GWT ile Javascript'e derliyorlar).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Zimbra Yahoo'ya Değer Katıyor

anonim

Zimbra isimli açık kaynak kodlu e-posta ve işbirliği çalışma ortamı şu anda en popüler ortamlan birisi olarak Lotus Notes ve Microsoft Exchange'in tahtını sallıyor. İlginç olan asıl nokta ise şu. Bu şirket Yahoo tarafından satın alındı. Acaba Microsoft'un Yahoo'yu ısrarla almak istemesinin ardında yatan asıl sebeplerden biriside bu mu? Startup'ların önemi bir kere daha ortaya çıktı. Türkiye'de de risk sermayesi ortaklıklarının bu modeli uygulaması gerektiğini düşünüyorum. Doğru vizyonu olan küçücük bir firma milyar dolarlık bir yatırıma dönüşebilir.

Teknoloji videoları

anonim

Bilgisayar teknolojileri hakkında okumaktan ziyade izlemekten keyif alan arkadaşların özgürce indirip seyredebilecekleri videoları barındıran bir site Tech Shows. Ayrıca sitede Open Software üzerine yayın yapan programlarında (Go Open vs.) videoları mevcut.

Herkese iyi seyirler.

Tıklayınca bir insanın doyduğu Ey Dünya!

anonim

"Eğer yüz insan doyuramıyorsanız bari birini doyurun" demiş Rahibe Teresa.

Sadece tıklıyorsunuz sarı kutuya, o kadar. Size herhangi bir huzur veya bir şeyler yapmış olma hissi duyacağınızı garanti etmiyorum. Ama böyle bir şey varken tıklamamak da duyarsızlık olur herhalde.

Hangisi daha garip karara varamadım; bir sarı kutuya tıklayınca aç bir insanın doyması mı, yoksa bu kadar aç insanın var olduğu gerçeği mi?

http://www.thehungersite.com

Türk usulü CAPTCHA!!!

sundance

Web sitelerine bilgisayar marifetiyle otomatik giriş yapılmasını engellemek amacıyla geliştirilmiş (insan olduğunuzu ispat için, ekranda gösterilen deforme edilmiş harf ve sayıları tanımlayıp tanımlayamadığınızı test eden) CAPTCHA teknolojisini biliyorsunuz.

Başka bir konuyla ilgili dolaşırken rastladığım, Serkan Feyvi'nin blogunda, tesadüfi olarak o anda üretilen imajlara dayalı teknolojinin, Türk usulü uygulamasının haberini Bu nasıl CAPTCHA? başlığı ile okuduğumda gülmekten sandalyemden yuvarlanıyordum...

Bant genişliğini çalana, yaratıcı bir ceza!

sundance

ZDNet'in yazarlarından biri, makalesinde bahsettiği X-Box'ın resmini sayfaya koymak yerine, Internet'ten bulduğu bir sayfadan linklemiş.

ZDNet'in trafiği malum, sözkonusu sitenin sahibi de bir anda bu kadar yoğun bir trafikle karşılaşınca durumu araştırma gereği duymuş ve bir bantgenişliği hırsızlığı ile karşı karşıya olduğunu anlamış. Genelde yapıldığı gibi şikayet etmek yerine, sözkonusu yazarın fotoğrafını uygunsuz bir fotoğrafa montajlayıp, linklenmiş olan X-Box resmi ile değiştirmiş.