Xynth v0.7.90 kodları teftişe hazır

0
anhanguera

Görüşler

0
anhanguera
selam,

heyecan iste unutmusum,
sf.net: http://sf.net/projects/xynth
www2: http://www.xynth.org
veya http://xynth.sf.net

alper "anhanguera" akcan
0
robertosmix
Heyecanlanmanı normal karşılıyorum, anhanguera. Bence yeteri kadar gelecek vaad ediyor. Bu tür gömülü sistemlerin zaten her zaman başarılı olması söz konusu.

Çalışmalarınızın devamını sabırsızlıkla bekliyoruz. Yardımcı olabileceğimiz herhangi bir konu varsa da bilmek isteriz. Tekrar tebrikler.

0
darkhunter
xynth-iso-sdl-gtk-mplayer.iso :

Pentium M;Ati Radeon Mobility 7500 (?) =>

Boot ekranı :
...
Using /lib/modules/svgalib_helper.o
svgalib_helper : Initializing, version 1.9.19
[svgalib: allocated virtual console #6]
FATAL : CLIENT :: cannot connect to server (client.c : 61)
[1] 42 Exit 1 Start

K0ns0l 6 :

Using VESA driver, 32768KB VBE 2.0 svgalib 1.9.19
svgalib: Fatal internal error
Set MAX-REGS at least to 9916 in src/driver.h and recompile everything.

İlk bildirimin hayırlı olsun anhanguera :)
0
darkhunter
Önümüzdeki birkaç saat içinde bir iki bilgisayarı daha bu iso ile boot edeceğim, onların durumunu da yazarım bir aksilik olmazsa.
0
anhanguera
selam

denemeler icin tesekkurler ancak benim bir hatam var, belirmeyi unutmusum sanirim. o iso lar eski versiyon ile (v0.6.65) hazirlanmisti. ve svgalib kullaniyordu. yeni versiyon icin iso hazirlama firsatim olmadi acikcasi. onlari da hafta sonu hazirlarim diye dusunmustum. yenilerini hazirladiktan sonra deneyebilirseniz cok daha faydali olur.

alper.
0
darkhunter
Tamam, hazırladıktan sonra buraya bir yerlere yazarsanız, denerim.

Aslında bende kendimi tutamayıp kaynak koddan derledim xynth'i ilk izlenimlerimde hiçbir problem yok, elinize sağlık :)
0
anhanguera
cok tesekkur ederim ;)
0
recluxus
Projenin PSP portunda da gelişmeleri bekliyoruz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

`Hacker´lar ve Ressamlar

FZ

LISP hacker´ı Paul Graham, bilgece makaleleri ile yazılım camiasında büyük spekülasyona yol açmaya devam ediyor.

Üniversitenin bilgisayar bilimi bölümünden mezun olduktan sonra bir sanat okuluna gidip ressamlık üzerine eğitim alan ve büyük ressamlar ile büyük `hacker´ların benzer mantalite ile çalıştıklarını iddia eden Graham, Hackers and Painters başlıklı son makalesinde bu benzerliğe değinmenin yanı sıra iş dünyasından ve açık kaynak kodlu programlama paradigmasının sessiz sedasız yol açtığı devrimden dem vuruyor çok detaylı ve eğlenceli bir şekilde.

Dennis Ritchie Röportajı

raistlinthewiz

Unix ve C denildiğinde akla ilk gelen isimlerden Dennis Ritchie ile yapılan bir röportaj: http://unix.se/article/articleview/950/1/24

Javacılar İşleri Neden Zorlaştırıyor? (Ya da Perl, Haskell ve Lisp Üstüne)

FZ

Değerli FM üyelerinden ve editörlerinden Recai Oktaş ile programlama dilleri üzerine yazışırken bazı enteresan yazılarla karşılaştım. Konu dillerin bir araç olarak kullanımından bir kültür olarak nasıl bir bakış açısı sunduklarına geldi.

Söz gelimi 5 yılı aşkın süredir Java kodlayan, Java ile ilgili 2 kitabı bulunan ve Jakarta Struts projesinde aktif katılımcı olan James Turner'ın Why Do Java Developers Like to Make Things So Hard? başlıklı yazısı ilk paragraftaki duruma güzel bir örnek teşkil ediyordu. Turner kendince basit olan bir işi, FTP ile dosya yollamayı şifreli hale getirme işini Java ile yapmaya çalışmış ve ciddi bir karmaşa ile karşılaşmıştı. Aynı işi daha az deneyimli olduğu Perl ile yapmaya kalktığında ise...

Websis 1.0

anonim

Bir ay önce bir duyurusunu daha yaptığımız Websis Türkçe PHP/mySQl Portal Motoru o zamanlar sürüm adaylarında görünüyordu. Son sürüm adayına göre tam WYSIWYG editör desteği,ekstra güvenli yönetim alanı, ekstra dökümantasyon gibi özellikleri ile artık olgun bir yazılım. Cyrocom sitesinden Websis'e ulaşabilirsiniz.

R-Project ve Uygulamalı İstatistik

vst

R-Project istatistiksel hesaplama ve grafik işleme için geliştirilmiş bir dil ve programdır. AT&T Laboratuarlarında geliştirilen ve şu anda Lucent Technologies'e ait olan S-Plus'a benzer bu özgür yazılım, dünyanın önde gelen üniversiteleri, araştırma enstitüleri ve kurumları tarafından yoğun olarak kullanılmaktadır. Kullanım alanı ise finanstan sosyolojiye, psikolojiden meteorolojiye, tıptan ekonometriye uygulamalı istatistik biliminin kullanıldığı hemen heryerdir.