WPA3 Geliyor!

https://thenextweb.com/

4
Zakkum

Görüşler

1
tongucyumruk

WPA3 guvenlik anlaminda pek cok guzel yenilik ile geliyor

  • Paylasilmis anahtar senaryolarinda (yani hepimizin evde kullandigi halinde) cihaza ozel anahtarlar sayesinde gizlilik garantisi. WPA2'de paylasilan anahtari bilen biri ayni aga bagli diger cihazlarin trafigini dinleyebiliyor. WPA3 her cihaz icin farkli sifreleme anahtarlari ureterek bunun onune geciyor.
  • Acik aglarda sifreleme ozelligi sayesinde restoranda "pardon WiFi sifresi nedir acaba?" sorusu tarihe karisabilir. Parola korumasi olmayan aglarda dahi cihazlar arasinda otomatik sifreleme anahtarlari ureterek iletisimin gizli kalmasi saglanabiliyor. Tabi ki bu "acik" WiFi aglarinin diger guvenlik sorunlarini cozmuyor fakat guvenlik ve kolaylik arasinda guzel bir dengede duruyor.
  • Kullanici ile etkilesimi olmayan/kisitli olan cihazlarin WPA3 kullanan aglara kolayca baglanabilmesini saglayan ozellikler geliyor. Bu sayede akilli tost makinaniz Internet'e daha kolay baglanabilecek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En İyi 75 Güvenlik Aracı

FZ

Fyodor´un Mayıs ayında nmap-hackers e-posta listesinde 1854 üye üzerinden gerçekleştirdiği ayrıntılı anketin sonucunda en çok kullanılan 75 güvenlik aracı tespit edildi. Güvenlikle ilgilenen ya da ilgilenmeyi düşünen herkesin bu listedeki yazılımları (en azından 10-15 tanesini) incelemesinde fayda var.

GNU/Linux için NX yaması

anonim

Zdnet'in haberine göre Redhat ve İntel özellikle virüs ve solucanlara karşı etkili olacağı düşünülen NX (not execute) teknolojisini destekleyen bir Linux yaması yazılım yayınladılar. Microsoft'un bu desteği service pack2 ile birlikte bu yılın üçüncü çeyreğinde vermesi umuluyor. Linus Torvalds'ın bu teknolojiye olumsuz yaklaşmadığı da yine aynı makalede yer alıyor.

Siyah Şapkalar Buluşuyor (Black Hat USA 2005)

sefalet

Siyah Şapkaların buluşması rüya şehri Las Vegas'da gerçekleşmekte.Bilişim güvenliği üzerine çeşitli bildiri ve eğitimlerin verildiği etkinlikler 23-28 temmuz arasında.

Etkinliklerin içeriğine bakmak için;
http://blackhat.com

Ama açıkcası benim haberi paylaşmamın nedeni giden olur ihtimali değil, şu adresteki güzel arşiv;
http://blackhat.com/html/bh-multimedia-archives-index.html

Opera 7.53 ve öncesi versiyonlarda güvenlik açıkları tesbit edildi

ttk

Opera web tarayıcısının 7.53 ve öncesi versiyonlarında, Linux, Mac ve Windows platformlarında tehlikeli güvenlik açıkları tesbit edildi.

Kullanıcının makinasındaki dosya ve klasörlere okuma hakkı ile erişim, Opera ile alınmış maillerine erişim, kullanıcıya ait cookie'lerin çalınabilmesi, adres yanıltması ve kullanıcının daha önce girdiği adreslerin tesbit edilebilmesi bu açıklardan bazıları imiş. Açığı tesbit edenler ilgili yerleri bilgilendirmişler ve Opera web tarayıcısının açıkları giderilmiş 7.54 numaralı versiyonu indirilmek üzere sitesine konulmuş. Bu programı tercih edenlerin yeni versiyonu indirmeleri faydalarına olacaktır.

Orijinal haber için adres : http://www.net-security.org/vuln.php?id=3625

Açık Kaynak Polis Bilişimi Sempozyumu´nda

dfisek

Emniyet Genel Müdürlügü tarafından bu yıl ilki Ankara'da düzenlenen Polis Bilişimi Sempozyumu'nun ikinci ve son gününe Linux Kullanıcıları Derneği, açık kaynak ve getirdiği güvenlik modelinin anlatacağı 20 dakikalık bir sunum ile katılıyor.