WPA3 Geliyor!

https://thenextweb.com/

4
Zakkum

Görüşler

1
tongucyumruk

WPA3 guvenlik anlaminda pek cok guzel yenilik ile geliyor

  • Paylasilmis anahtar senaryolarinda (yani hepimizin evde kullandigi halinde) cihaza ozel anahtarlar sayesinde gizlilik garantisi. WPA2'de paylasilan anahtari bilen biri ayni aga bagli diger cihazlarin trafigini dinleyebiliyor. WPA3 her cihaz icin farkli sifreleme anahtarlari ureterek bunun onune geciyor.
  • Acik aglarda sifreleme ozelligi sayesinde restoranda "pardon WiFi sifresi nedir acaba?" sorusu tarihe karisabilir. Parola korumasi olmayan aglarda dahi cihazlar arasinda otomatik sifreleme anahtarlari ureterek iletisimin gizli kalmasi saglanabiliyor. Tabi ki bu "acik" WiFi aglarinin diger guvenlik sorunlarini cozmuyor fakat guvenlik ve kolaylik arasinda guzel bir dengede duruyor.
  • Kullanici ile etkilesimi olmayan/kisitli olan cihazlarin WPA3 kullanan aglara kolayca baglanabilmesini saglayan ozellikler geliyor. Bu sayede akilli tost makinaniz Internet'e daha kolay baglanabilecek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian Sunucularına Saldırı!

tongucyumruk

James Troup'un debian-devel-announce listesinde yaptığı duyuruya göre Debian projesinin ana geliştirme sunucularından olan gluck.debian.org makinesinin 12 Temmuz 2006, sabah saatlerinde başarılı bir saldırı ile ele geçirildiği tespit edildi. Ağ bağlantısı hemen kesilen makine durumun incelenmesi ve sistemin yeniden yüklenmesi için bakıma alındı. Bakım süreci boyunce Debian projesinin CVS sunucusu başta olmak üzere Planet Debian, Lintian ve Debian geliştiricilerinin web sayfaları gibi bazı servislerin kesintiye uğrayacağı açıklandı.

Güvenlik incelemesi devam ederken diğer Debian sunucularının da erişim hakları saldırının kaynağı tespit edilip ortadan akldırılıncaya kadar kısıtlanmış durumda. Debian sunucularına benzer bir saldırı Kasım 2003'te gerçekleşmiş, sunucuya yapılan saldırı bir dosya sistemi bütünlük tespit aracı kullanılarak yakalanmıştı.

Netsec Güvenlik Bülteni: Sayı 30 – 18.07.2010

anonim

Netsec ağ ve bilgi güvenliği listesi üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 30. sayısı çıktı.

Kriptografi ne kadar güvenli?

e2e

Bir süredir devam eden, ABD'nin, İran gizli servisinin iletişimini izlediği yönündeki tartışmaları duymuşsunuzdur. Olay ilk önce bu bilgiyi İran'ın nasıl elde ettiği etrafında dönüyordu. Senaryolardan en kuvvetli olanı ise bir dönemler ABD'nin Irak'ta en çok güvendiği ve gizli servis hizmetlerinden dolayı aylık $335,000 ödediği Ahmad Chalabi'nin bu bilgiyi, içkili bir ABD gizli servis ajanından aldığı ve İran'a verdiğiydi.

BBC'deki bu haber ise olayın teknik olarak nasıl yapılıyor olabileceği üzerinde duruyor.
Çeşitli güvenlik uzmanlarıyla yapılan röportajlardan alıntılarla günümüz kriptografi uygulamalarının kırılamayacağı, bu izleme olayının insan hatası(?) veya bir backdoor sayesinde yapılmış olabileceği anlatılıyor.

Alıntılardan biri beni biraz düşündürttü: Acaba?!

"The Code Book" kitabının yazarı Simon Singh: "... Bugün bir email göndersem, dünyanın tüm gizli servisleri, dünyanın tüm bilgisayarlarını kullansalar dahi çözemezler. Şifrelemeyi yapanlar şifre kırıcıları karşısında oldukça büyük bir avantaja sahipler."

M$ Word´deki Açık Makroları Uyarı Olmadan Çalıştırıyor

Challenger

Olympos.org' da yer alan bu habere göre M$ Word' deki bir açık sayesinde, makro virüsleri, Word size bir uyarı vermeden otomatik olarak çalışabiliyor.

"Açık sayesinde bir saldırganın kötü amaçlı bir doküman hazırlayarak macro güvenlik modelini aşması mümkün oluyor. Eğer doküman açılırsa, ayarlı olan macro güvenlik ayarı ne olursa olsun ekli olan makro otomatik olarak çalışıyor. Kötü amaçlı makro dosya ekleme, değiştirme, silme, bir web sitesi ile haberleşme ve disk sürücüyü formatlama gibi kullanıcının yetkisi olduğu tüm işlemleri gerçekleştirebiliyor."

Not: Eh be Micros~1 kelime işlemciyi bile baş belası haline getirdin ya! Helal olsun!