Versiyon Yönetim Sistemi Olarak SVN Kurulum ve Kullanımı

0
anonim
Açık kod camiasında en çok tercih edilen versiyon yönetim sistemleri (VYS) Concurrent Versions System(CVS) ve Subversion(SVN)'dir. VYS'leri sadece programların kaynak kodlarını yönetmek için değil ihtiyaçlarımıza ve hayal gücümüze bağlı olarak farklı birçok yerde kullanabiliriz. Mesela geçen günlerde okuduğum makalede bir GNU/Linux sistemde home dizininin nasıl başarıyla yıllardır CVS/SVN'de tutulduğu anlatılıyordu.
Bende uzun zamandır projelerimi CVS'den SVN'e geçirmeyi planlıyordum, cesaretimi topladım ve tatilden de istifade ederek projelerin hepsini SVN'e geçirdim.

Bu işlem sırasında yaptıklarımı, karşılaştığım sorunları ve çözümlerini sizlerle paylaşmak istedim. (İşlemleri SUSE ve Debian üzerinde ayrı ayrı geçekleştirdim) Bu döküman hiç VYS kullanmamış için arkadaşlar için bir giriş ve CVS'den SVN'e geçmek isteyen arkadaşlar için ise bir referans olabilir.

Dökümana bu sitedeki linkten ulaşabilirsiniz.

Herkese iyi çalışmalar.

PS: Bu arada bu GoboLinux epeyi dikkatimi çekti.

İlgili Yazılar

Yeniden Düzenleme (Refactoring) Video Sunumu

malkocoglu

Yazılım mühendisliği dünyasında özellikle XP (eXtreme Programming) gruplarında, "Yeniden Düzenleme" (Refactoring) tekniği oldukça ilgi görmeye başladı. Birim testler mevcut ise, kodumuzun tasarımını değiştirmenin artık bir ismi, değişik teknikleri ve de destekleyen yardımcı programları var.

Emacs üzerine eklenti olarak kullanılan Xrefactory böyle bir program. Xrefactory kuruluşu, kullanılışı (ilk kez video ile) sitemizde yayınlandı.

Mayıs 2009 Sayısı ile e-Bergi sizlerle

ilke444

Aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım derginiz e-bergi, Mayıs 2009 sayısında sizlere yine dopdolu bir içerik sunuyor.

2008 Yılında E-Öğrenmeyi Şekillendirecek 9 Trend

FZ

Bill Brandon’ın Learning Solutions e-Magazine’de dün yayınlanan “Nine Trends That Will Shape e-Learning in 2008″ başlıklı makalesi bu sene e-öğrenim dünyasında etkili olacak yeni ve gelişmekte olan eğilimleri ele alıp önemli noktalara dikkat çekiyor [1].

Buffer Overflows

anonim

Buffer overflowlar hakkında güzel bir döküman uzun olmakla beraber sıkılmayacağınızı tahmin ediyorum :)

http://www.enseirb.fr/~glaume/bof/report.html

The Art of UNIX Programming (Back To Basics)

FZ

Meşhur "The Cathedral and the Bazaar"ı yazan, "Halloween Belgeleri" ile Microsoft'un ipliğini pazara çıkaran ve açık kodlu yazılım geliştirmenin avukatlığını yapmış olan üstad programcı Eric S. Raymond gerçekleştirdiği son röportajlarından birinde son projelerinden ve UNIX geliştiricilerinin IDE ortamlarına karşı niye alerjik olduklarından bahsediyor ;-)