İlgili Yazılar

Arc Çıktı

FZ

Fazla söze gerek yok: Paul Graham ve Robert Morris tarafından geliştirilen yeni programlama dili Arc resmen çıktı ve şu anda kullanılabilir halde. Graham'ın sitesinde Arc'ın çıkış zamanlaması ve Arc'ın ne tür programlama işlerinde kullanılabileceğine dair kısa bir duyuru mevcut.

Nasıl Bir Emacs?

FZ

Daha önce özgür yazılım etkinliklerindeki seminerleri ile tanıdığımız COR3 ekibinden Aycan İrican, cs-lisp e-posta listesinde paylaştığı bir mesajla Common Lisp ile ilgilenmeye başladıklarını ve bununla ilgili belge oluşturma çabasına giriştiklerini belirtti.

İlk çıkan belgelerden biri Nasıl Bir Emacs başlıklı bir tür Emacs kılavuzu. Diğeri ise Emacs yapılandırma dosyası (.emacs) ile ilgili güzel ipuçları içeren .emacs belgesi.

MIT LispM Kaynak Kodunu Kamuya Açıyor

FZ

MIT, LispM kaynak kodunu BSD tarzı bir lisans ile kamuya açıyor. Bu şu demek: Lisp Machines sistemlerinin temel bileşeni artık özgür. BSD lisansı sayesinde de insanlar bundan istedikleri gibi faydalanabilirler.

International Lisp Conference (ILC) 2007 izlenimleri

coskung

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nden Vehbi Sinan Tunalıoğlu ile birlikte, ilc 2007'ye katıldık. Katıldığımız konuşmalardan izlenimleri, yaptığımız fikir alışverişlerini kısaca özetleyeyim.

Microsoft VisualLisp#'i Mi Duyuracak?

FZ

Bill Clementson, blog'undaki son girdide şöyle yazmış:

Don Box, XOM, XML ve SOAP üzerine yaptığı çalışmalardan ötürü Microsoft'a geçmeden önce de bir hayli tanınan bir isimdi. Epey akıllı bir adamdır ve blogunu düzenli olarak takip ederim. Ancak son yazılarından birinde "Lisp/Scheme Jobs" başlıklı bir şey görünce şok geçirdim: