İlgili Yazılar

Diyelim Ki Elimizde Nesneye Yönelimli Bir Dil Yok - Alice Nesneler Diyarında

FZ

Elinizdeki programlama dilinde nesneye yönelimli (OO - Object Oriented) programlama imkanı olmasa idi ne yapardınız? İki seçenekten biri gelirdi aklınıza herhalde:
  1. OO desteği veren bir dil kullanmaya başlamak.
  2. Elinizdeki dile OO desteği katmak için uğraşmak.
Bu kısa yazıda Peter Norvig'in PAIP (Paradigms of Artificial Intelligence Programming Case Studies in Common Lisp) kitabının 13. bölümündeki birkaç kısa örnekten yola çıkarak "eğer Common Lisp dilinde CLOS (Common Lisp Object System) gibi bir şey olmasaydı bunu nasıl gerçekleştirebilirdik?" sorusunun cevabının ilk bölümüne göz atacağız.

Core Server Yenilikleri

aycanirican

Core Server Uygulama Sunucusu önceden duyurduğumuz Javascript derleyicisini ilgilenenlere sundu. Bunun yanında sürdürmeler ile web uygulamaları yazabileceğiniz programlama çatısı, örnek programlar ve yeni belgeler de projeye eklendi.

Video: 5 dakikadan kısa sürede TCP/IP network ve multithreaded programlama

FZ

Daha önceden Rebel With A Cause ve A Day At The Beach makaleleri ile tanıdığımız tehlikeli programcılardan Sven Van Caekenberghe gene yapacağını yapmış.

Kent Pitman Lisp ve ötesi ile ilgili soruları yanıtladı - Bölüm 2

FZ

Kent Pitman, 2001 yılının sonuna doğru Slashdot camiasının Lisp/Scheme, standartlar, yazılım geliştirme ve diğer konulardaki sorularını cevapladı, meraklarını giderdi. Bir hayli detaylı olan bu soru cevap seansı uzunluğundan ötürü iki bölümde yayınlandı. İkinci ve son bölümü, Bilkent Üniversitesi, Bilgisayar Müh. bölümü öğrencisi Hayrettin Gürkök'ün çevirisi ile karşınızda... (1. bölüm burada, 2. bölümün ilk kopyası ise ileriseviye.org adresinde)

Core Kaynak Kod Ağacı Yeri Güncellemesi

eevrim

Merhaba,

Core-serveR Common-Lisp repolarının yeri değişti. Lütfen bağlantılarınızı güncelleyiniz.

Tüm kaynak kod ağacı: http://labs.core.gen.tr/repos/

Core-serveR Kurulum Betiği: http://labs.core.gen.tr/repos/core-server-installer-latest.tar.gz