UnCommon Web ile “Merhaba Dünya”

0
FZ
Ne zamandır fırsat bulamadığım UnCommon Web geliştirme çatısı ile bir kaç deneme yapabildim sonunda. Kurcalamaya başlamak için önce UCW’yi kurmam gerekti doğal olarak. Oldukça fazla sayıda olan bağımlı olduğu paketleri tek tek kurmak yerine şu adresten UCW-boxset paketini indirdim. Windows sistemimde çeşitli hatalar aldığımdan sanal makine üzerindeki Debian sistemime kurdum. Kurdum derken ev klasörümde arşiv dosyasını açtım sadece. Gerisi UCW-boxset klasöründeki “start.lisp” dosyasını Lisp sistemine yüklemekten ibaret zaten. Veritabanı erişimi için (malum web programlama veritabanı olmadan olmaz) clsql paketini kullandım...

Zekeriya Koç'un Common Lisp ile geliştirilmiş UnCommon Web uygulama çatısına güzel ve örneklerle dolu bir giriş niteliği taşıyan yazısının devamını buradan okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
sfr
Malesef Zekeriya Koç'un yazısını şimdilik okuyamıyoruz sitesine "fazla akıllı" bi arkadaş saldırmış galiba.
0
zekzekus
Şu anda bir problem göremedim ama karşılaştığınız durumu tarif edebilirseniz sevinirim.
0
simor
Mevcut bağlantınızdan bende ulaşamadım şu anda
0
zekzekus
sitem red-hack denen bir grup tarafından saldırıya uğramış. Sadece index.html isimli bir dosya atmışlar dosya sistemine. Baktığım kadarıyla başka bir sorun yok. Bende siteyi şu an için kapattım ve biraz alabileceğim önlemleri araştırmak istiyorum.
0
zekzekus
Şu an itibari ile zekus' logbook tüm içeriği ile erişilebilir durumda. Kullandığım yazılımın son sürümünü ve güvenlik güncellemelerini yüklemekle devam ediyorum şimdilik. UnCommon Web ile bir blog sistemi yazıp onu kullanmak en iyisi galiba. :)
0
simor
Teşekkürler. Kolay gelsin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft VisualLisp#'i Mi Duyuracak?

FZ

Bill Clementson, blog'undaki son girdide şöyle yazmış:

Don Box, XOM, XML ve SOAP üzerine yaptığı çalışmalardan ötürü Microsoft'a geçmeden önce de bir hayli tanınan bir isimdi. Epey akıllı bir adamdır ve blogunu düzenli olarak takip ederim. Ancak son yazılarından birinde "Lisp/Scheme Jobs" başlıklı bir şey görünce şok geçirdim:

Hangi Common Lisp?

zekzekus

Daniel Weinreb, buradan erişilebilecek şekilde, Common Lisp gerçekleştirimleri (implementasyonları) ile ilgili bir inceleme yapmış. İncelemeye konu olan Common Lisp gerçekleştirimlerinin sorumluları kendi gerçekleştirimlerini anlatmışlar. "Nedir bu Lisp? Ortada bir sürü Lisp var, hangisini seçmeliyim?" diyenler için özellikle az bilinen Common Lisp gerçekleştirimlerini de içermesi açısından güzel bir kaynak.

Dama Oynayan LISP kodu - Altüst (Minimax) Algoritması

malkocoglu


Bilgisayarlar bir problemi yapay zeka kullanarak çözerken, kullandıkları teknikler; Karar ağacı, akıllı tahmin yeteneği ve o ana kadar geçilen yolu hatırlamaktır.
Bir rakibe karsi oyun oynayabilen bir yapay zeka algoritmasi bu tekniği bir ileri götürerek, rakibin hareketlerini de çözüm alanına almaya çalışır. Altüst (Minimax) algoritmasi, oyun zekası alanında bilinen bir algoritma; Yapay Zeka dersi için yazılmış ve altüst kulanan LISP Dama kodlarını sitemizden paylaşıyoruz.
Yapay Zeka ve Müsabaka - Altüst Algoritması

Video: Second Episode - 20 dakika ve 100 satırda Reddit

FZ

Video çılgınlığı devam ediyor. Bu gidişle HOW-TO belgelerinin yerini HOW-TO videoları mı alacak? İnsanlar "öğret bana usta, adım adım göster" yaklaşımını daha mı çok seviyorlar? Daha önce duyurduğumuz videoyu yapan Sven Van Caekenberghe'nin Episode 2: (Re)writing Reddit in Lisp is 20 minutes and 100 lines videosu taze taze, sıcak sıcak kamuya sunuldu.

Core Kaynak Kod Ağacı Yeri Güncellemesi

eevrim

Merhaba,

Core-serveR Common-Lisp repolarının yeri değişti. Lütfen bağlantılarınızı güncelleyiniz.

Tüm kaynak kod ağacı: http://labs.core.gen.tr/repos/

Core-serveR Kurulum Betiği: http://labs.core.gen.tr/repos/core-server-installer-latest.tar.gz