'Lisp Outside the Box' Düştü Mü?

0
okanakyuz
Nick Levine tarafından O'Reilly için 2009 yılında yazılması planlanmaya başlanan ve resmi sitesi lisp-book.org şeklinde olan hayal kitap tarih oldu gibi duruyor. Kitap her lisp meraklısı gibi benim de hayallerimi süslemekte, (Özellikle kısım 3 ve kısım 6) fakat görünen o ki bu proje tarih olmuş durumda. Bir arkadaşım ile sohbet ederken öğrendiğim bilgi bu kitaba asla kavuşamayacağımız yönündeki dedikodu. Kitap için tek satır bile yazılmamakta artık. Dilerim birisi çıkar ve yeni bir proje başlatır. Çünkü Hacker lugatında O'Reilly'den bir kitap çıkartmak dünyadaki en önemli 2 hadiseden biri (diğeri zengin olmak ve paraya para dememek)

Görüşler

0
sundance
Üzücü bir haber. Fork etmek mümkün olmaz mıymış acaba.

Geçenlerde NewLisp'e rastladım. Hiç fena gözükmüyor.
0
FZ
Bence de uzucu bir haber. Kitabi belirlenen cerceve icinde yazabilecek zehir gibi Common Lisp programcilari var ama o kume icinden buna vakit ayirabilecek altkumenin eleman sayisi ne kadardir, o konuda cok umitli degilim :-(
0
drake
Benim için üzücü olan da yıllardır hiç bir yerli yayınevinin Common Lisp kitabı çıkarmaması. Web'de nasıl gezinirsiniz diye kitaplar var, Common Lisp yok.
0
zahter
Kaderin garip cilvesi, Fazlamesai.net'ten duydugum Knoppix'le Fazlamesai'ye _Dustu_ mu diye yaziyorum. Neredesiniz ahali!
0
Betelgeuse
Ara sıra ziyaret ediyoruz ama bu aralar kimse kalmamış, örümcek ağları kaplamış ortalığı.
0
zahter
Eskiden hergun girilir, haber takip edilir, yorum yapilirdi. Nolduysa bir suskunluk hakim. Nasil bir devirse kriz var ama vakit yok.:)
0
Betelgeuse
Belki de arkamızdan her gün yeni haber girip yorum yapacak bir nesil yetiştiremedik, bizler de yaşlandık, yorulduk, yorum yapmaya vakit bulamaz olduk başka dertlerimiz çoğaldı diyedir.
0
zahter
Aslinda tam da yorum devrindeyiz. Bilip bilmeden herseyi yorumluyoruz. Imkanlar da artti. Bu yorumu mobil mobil yaziyorum. Baska dertler var gibi gorunuyor. "Reload" tusu bozulmustur.:)
0
zahter
Madem sadece yorum girebiliyoruz, o zaman haberi de yorum olarak girelim:

Etkinlik 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi'nde gerçekleşecek. Katılımcıları bekleyen yoğun programın ayrıntılarına etkinlik sayfasından [2] ulaşabilirsiniz. Bu sene Core Team üyesi ve Committer Magnus Hagander'de [3] 9.2 sürümüyle birlikte gelen yenilikleri anlatan bir seminer verecek.

Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Kulubü'nün desteği ile gerçekleşen konferansta PostgreSQL'e göç, uygulama geliştirme, optimizasyon ve daha birçok konuda verilecek seminerler için şimdiden kaydınızı [4] yaptırın.


1) http://pgday.postgresql.org.tr/2012/
2) http://pgday.postgresql.org.tr/2012/program.php
3) http://twitter.com/#!/magnushagander
4) http://pgday.postgresql.org.tr/2012/kayit.php
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

3D Model Tasarımı ve Mirai

FZ

Rainer Joswig, 1999 yılında Mirai ile bir model tasarlayan Bay Raitt'in çalışma seansını yansıtan bir video sunuyor.

Mirai, 3D grafik tasarımı için kullanılan bir yazılım. Common Lisp ile yazılmış ve Allegro Common Lisp üstünde çalışıyor. Yazılımın temelleri daha önceki Symbolics Graphics süitine dayanıyor.

Videoyu buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: Planet Lisp

Yeni Allegro Common Lisp Eğitim Videoları

opheus

Franz Inc. Allegro Common Lisp eğitimleri bölümü altında "Specialized Components of Lisp" başlığında yeni eğitim videolarını yayınladı. Aynı sayfada bir önceki konu ve videolara ulaşılabilmekte. Dosyaların boyutları 25 - 40 MB arasında değiştiginden dolayı kotalı ADSL kullanıcıları içinde sorun olmayacağını düşünmekteyim.

Son olarak daha önce yayınlanmış olan video dosyaları ve Allegro CL eğitim videolarını bir çalışma gurubu kurarak alt yazı ile türkçemize kazandırmak güzel olmaz mı?

PL/scheme: PostgreSQL için Scheme

FZ

cs-lisp e-posta listesinde Volkan Yazıcı tarafından geliştirilen PL/scheme projesinin duyurusu bugün yapıldı.

Lisp Programcıları İçin Python Kılavuzu

anonim

İlgilenenler internetteki birçok makale ve dökümanda python ve lisp dillerinin benzer olduklarından bahseden yazılara rastlamışsınızdır. Çoğu programcıysa python'un macrolar dışında lisp'in tüm özelliklerini sağladığını iddia ediyor. Bu konuyu çok iyi aydınlatacak bir sayfaya esr'ın makalelerine yapılan yorumlarda rastladım. Konusu Lisp programcıları için python ancak yazarı Peter Norvig'in de dediğine göre birçok python programcısı bu döküman sayesinde lisp öğrenmiş.

http://www.norvig.com/python-lisp.html

Paul Graham’ın Startup Destek Şirketi İlk Meyvelerini Veriyor

FZ

Paul Graham'ın startup şirketlere destek olma amacı ile kurduğu Y Combinator* ilk meyvelerini vermeye başladı.

Y Combinator'dan aldıkları destekle bir şirket kuran iki genç üniversite mezunu http://reddit.com sistemini devreye soktular.

Hedeflerinde kısaca şunu diyorlar: "Her Internet kullanıcısının ana sayfası olmak istiyoruz." İnsanda Google çağrışımı yapan bir cümle, öte yandan sitenin sadeliği ve işlevselliği de Google'ı hatırlatmıyor değil. Fikir çok özgün değil, yeni Internet siteleri, haberler, yazılar, kısaca URLsi verilebilecek herhangi bir şey. Gönderdiğiniz haberin popülaritesi diğer üyeler tarafından belirleniyor. Buna göre sizin popülariteniz, vs. de belirleniyor. Kullanılan "karma" sözcüğü de doğrudan Slashdot'u çağrıştırmakla birlikte /. editör kaprislerinden ve yorum kirliliğinden uzakta, yepyeni bir kavramı hayatımıza katabilir.