'Lisp Outside the Box' Düştü Mü?

0
okanakyuz
Nick Levine tarafından O'Reilly için 2009 yılında yazılması planlanmaya başlanan ve resmi sitesi lisp-book.org şeklinde olan hayal kitap tarih oldu gibi duruyor. Kitap her lisp meraklısı gibi benim de hayallerimi süslemekte, (Özellikle kısım 3 ve kısım 6) fakat görünen o ki bu proje tarih olmuş durumda. Bir arkadaşım ile sohbet ederken öğrendiğim bilgi bu kitaba asla kavuşamayacağımız yönündeki dedikodu. Kitap için tek satır bile yazılmamakta artık. Dilerim birisi çıkar ve yeni bir proje başlatır. Çünkü Hacker lugatında O'Reilly'den bir kitap çıkartmak dünyadaki en önemli 2 hadiseden biri (diğeri zengin olmak ve paraya para dememek)

Görüşler

0
sundance
Üzücü bir haber. Fork etmek mümkün olmaz mıymış acaba.

Geçenlerde NewLisp'e rastladım. Hiç fena gözükmüyor.
0
FZ
Bence de uzucu bir haber. Kitabi belirlenen cerceve icinde yazabilecek zehir gibi Common Lisp programcilari var ama o kume icinden buna vakit ayirabilecek altkumenin eleman sayisi ne kadardir, o konuda cok umitli degilim :-(
0
drake
Benim için üzücü olan da yıllardır hiç bir yerli yayınevinin Common Lisp kitabı çıkarmaması. Web'de nasıl gezinirsiniz diye kitaplar var, Common Lisp yok.
0
zahter
Kaderin garip cilvesi, Fazlamesai.net'ten duydugum Knoppix'le Fazlamesai'ye _Dustu_ mu diye yaziyorum. Neredesiniz ahali!
0
Betelgeuse
Ara sıra ziyaret ediyoruz ama bu aralar kimse kalmamış, örümcek ağları kaplamış ortalığı.
0
zahter
Eskiden hergun girilir, haber takip edilir, yorum yapilirdi. Nolduysa bir suskunluk hakim. Nasil bir devirse kriz var ama vakit yok.:)
0
Betelgeuse
Belki de arkamızdan her gün yeni haber girip yorum yapacak bir nesil yetiştiremedik, bizler de yaşlandık, yorulduk, yorum yapmaya vakit bulamaz olduk başka dertlerimiz çoğaldı diyedir.
0
zahter
Aslinda tam da yorum devrindeyiz. Bilip bilmeden herseyi yorumluyoruz. Imkanlar da artti. Bu yorumu mobil mobil yaziyorum. Baska dertler var gibi gorunuyor. "Reload" tusu bozulmustur.:)
0
zahter
Madem sadece yorum girebiliyoruz, o zaman haberi de yorum olarak girelim:

Etkinlik 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi'nde gerçekleşecek. Katılımcıları bekleyen yoğun programın ayrıntılarına etkinlik sayfasından [2] ulaşabilirsiniz. Bu sene Core Team üyesi ve Committer Magnus Hagander'de [3] 9.2 sürümüyle birlikte gelen yenilikleri anlatan bir seminer verecek.

Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Kulubü'nün desteği ile gerçekleşen konferansta PostgreSQL'e göç, uygulama geliştirme, optimizasyon ve daha birçok konuda verilecek seminerler için şimdiden kaydınızı [4] yaptırın.


1) http://pgday.postgresql.org.tr/2012/
2) http://pgday.postgresql.org.tr/2012/program.php
3) http://twitter.com/#!/magnushagander
4) http://pgday.postgresql.org.tr/2012/kayit.php
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU GO, AJAX ve Common Lisp

FZ

SWGo arka planda GNU Go isimli Go moturunu kullanan, Common Lisp ile geliştirilmiş AJAX tarzı bir web arayüzü. Kaynak kodlarına buradan erişmek mümkün. Kodu geliştiren yazılımcı sadece birkaç aydır Common Lisp ve JavaScript ile uğraştığını söylüyor.

Nasıl Bir Emacs?

FZ

Daha önce özgür yazılım etkinliklerindeki seminerleri ile tanıdığımız COR3 ekibinden Aycan İrican, cs-lisp e-posta listesinde paylaştığı bir mesajla Common Lisp ile ilgilenmeye başladıklarını ve bununla ilgili belge oluşturma çabasına giriştiklerini belirtti.

İlk çıkan belgelerden biri Nasıl Bir Emacs başlıklı bir tür Emacs kılavuzu. Diğeri ise Emacs yapılandırma dosyası (.emacs) ile ilgili güzel ipuçları içeren .emacs belgesi.

Common Lisp ile Internet Programlamaya Giriş Kılavuzu

FZ

Beklenen an geldi. Common Lisp kullanarak web programlamaya dair ilk makalemizi yayınlıyoruz. Giriş seviyesindeki bu makalede en temel bilgiler aktarılmış ve Lisp heveslilerinin gerekli araçları nasıl kuracakları ve ayarları nasıl yapacakları gösterilmiş, ilk bebek adımlarını atmaları amaçlanmıştır.

Makale, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğrencilerinden Haldun Bayhantopçu tarafından yazılmış ve Emre "FZ" Sevinç tarafından son düzenlemeleri yapılmıştır. Teknik konular ve teknik üslup konusunda eleştirilerini esirgemeyen Bülent Murtezaoğlu'na teşekkür ederiz.

Afiyet olsun...

Guy Steele'den John McCarthy röportaj

auselen

Guy Steele OOPSLA 2008'de Lisp'in babası John McCarthy ile bir telefon röportajı gerçekleştirdi.

Hangi Common Lisp?

zekzekus

Daniel Weinreb, buradan erişilebilecek şekilde, Common Lisp gerçekleştirimleri (implementasyonları) ile ilgili bir inceleme yapmış. İncelemeye konu olan Common Lisp gerçekleştirimlerinin sorumluları kendi gerçekleştirimlerini anlatmışlar. "Nedir bu Lisp? Ortada bir sürü Lisp var, hangisini seçmeliyim?" diyenler için özellikle az bilinen Common Lisp gerçekleştirimlerini de içermesi açısından güzel bir kaynak.