Türkiye´nin İlk FreeBSD İşletim Sistemi Kitabı Çıktı

0
honal
Türkiye'nin ilk FreeBSD İşletim Sistemi kitabı çıktı. Son yıllarda gittikçe artan bir ilgi ile karşılaşan FreeBSD hakkında hemen herşeyi bu kitapta bulabileceksiniz.

FreeBSD işletim sistemine olan ilgi son yıllarda oldukça artmıştır. Köklü bir işletim sistemi olmasına rağmen son yıllara kadar tanınmayan BSD ailesi, kararlı ve güvenli işletim sistemi sunmaktadır. Uzun yıllar FreeBSD üzerine yoğunlaşmış uzman bir yazar kadrosu tarafından yazılan kitap, Türkiye'nin ilk ve tek FreeBSD işletim sistemi kitabıdır. Kitap, FreeBSD'yi Türkiye'ye tanıtmak misyonunu üstlenmiştir. Bu nedenle kullanıcıların kurup deneyebilecekleri bir adet FreeBSD 4.9 CD'si ile birlikte gelmektedir.

Ayrıntılı bilgi için: Açıkkod Yayınevi

Görüşler

0
aRda_
Her ne kadar BSD lisansina gıcık bir insanda olsam, kitabi gecen haftasonu inceleme firsatim oldu ve Turk BSD kullanicilarina tavsiye ederim.
0
bahadirkandemir
Merak etme Huzeyfe, kitabı aldım :P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD'de Basit Ağ Ayarları ve PF (Packet Filter) Kullanımı

honal

OpenBSD üzerinde PF(PacketFilter) kullanarak kendi "firewall" sistemlerini oluşturmak isteyenler için yol gösterici olabilecek bir dökümanı http://cc.kou.edu.tr/huzeyfe/openbsd/pf.pdf adresinden elde edebilirsiniz.

Ve yine Kevin Mitnick, bu sefer basımdan önce kaldırılmış ilk bölüm

Phaedrus

Kevin Mitnick´in yazdığı Art of Deception adlı kitaptan Wiley yayınevi tarafından basımdan hemen önce çıkartılan ilk bölümü Bu adreste okuyabilirsiniz. Genel olarak bu bölüm Mitnick´in geçirdiği kaçak günleri, hapisteki zamanlarını ve medyada Mitnick´in adıyla ve düzenlediği asılsız, popülist haberlerle, ardından da yazdığı kitapla milyon dolarlar kazanan gazeteci John Markoff´u anlatıyor.

EnderUNIX ten 1000 tane Türkçe ipucu

hbilgil

Dünyanın en büyük ipucu arşivi haline gelen EnderUNIX ipucu sitesi türkçe ipuclarında 1000. ipucunu devirmiştir. Evet, tam olarak 1000 türkçe ve 200 e yakın ingilizce ipucu sizlerin de destekleri ile yayınlanmaktadır. Haberin linkine buradan Siteye ise buradan ulaşabilirsiniz.

AçıkAkademi'den TCP/IP ve Ağ Güvenliği Kitabı

honal

Her geçen gün kalitesini artıran ve yayın yelpazesini genişleten yayınevimiz yeni kitabını siz okuyuculara sunmaktan büyük mutluluk duymaktadır.

"Teori ve Uygulamalar ile TCP/IP ve Ağ Güvenliği" ismini taşıyan kitabımızın yazarı Can Okan Dirican'dır. Yazarın üzerinde aylardır emek harcadığı ve alanında yetkin uluslararası tüm kaynakları referans olarak kullandığı kitap TCP/IP ile ilgili hemen her konuyu içermektedir.

Belgeler.org 1.3.2 ve GNU/Linux man Sayfaları

yalcink01

Ülkemizdeki, GNU/Linux ve Özgür Yazılım belgelendirme ve yerelleştirme projelerinden en iyilerinden birisi olan belgeler.org projesi yoluna emin adımlar ile devam ediyor. Site yeniden güncellendi ve 44 adet yeni man sayfası çevirisi eklendi. Daha önce FM ana sitede duyurduğumuz Bootdisk HOWTO çevirisi ve LinuX Sistem Yöneticisi Kılavuzu´nun güncellenmiş hali (sürüm 0.8) de siteye eklendi. Benim dikkatinizi çekmek istediğim nokta, kılavuz çevirilerinden ziyade, man sayfalarının durumudur.