Turing Günleri 2007 – Etmen Tabanlı Programlama

0
tongucyumruk
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 2002 yılından beri her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Turing Günleri etkinliği bu yıl 5 Mayıs 2007 tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.
Turing Günleri'07 – Etmen Tabanlı Programlama
5 Mayıs, 10:00
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü D130


İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün bu yıl altıncısını düzenlediği 'Turing Günleri', uluslararası katılımlı bilimsel bir sempozyum olarak organize edilmektedir.

Bu toplantının amacı 'Hesaplama Teorisinde ve Bilgisayar Bilimlerinde' uluslararası çevrelerdeki yeni eğilimlerin ve gelişmelerin tartışıldığı tanıtıldığı bir zemin yaratmaktır. Ayrıca ülke genelindeki çok sayıda araştırmacı ve bilim adamının söz konusu konularda yeni araştırmalara ve işbirliğine teşvik etmek diğer önemli hedefidir.

’Turing Günleri’ sempozyumu her yıl farklı bir başlık altında toplanmaktadır. Örneğin, 'Turing Günleri 2005'te DNA hesaplama teorisi ve DNA bilgisayarlarının esasları, 2006'da Raslantısallık ve Karmaşıklık teorileri tartışılmış, yeni yönelimler ve araştırmalar için öngörülerde bulunulmuştur. Toplantılarda yurt genelinde ve yurt dışından, Bilgisayar Bilimleri, Biyoloji, Fizik ve Matematik dallarından 300'ü aşkın katılımcı yer almıştır.

Bu yılın konusu ise "Etmen Tabanlı Programlama" olarak belirlenmiştir. Bu toplantıya İsveç, İnglitere ve Türkiye’den Etmen Tabanlı Programlama hakkında ileri düzeyde çalışmalar yürüten bilim adamları katılacaktır. Her bir konuşmacı katılımcı kendi bulgularını ve deneyimlerini tartışacak ve aktaracaktır.

Etkinliğe ilgi duyan herkes davetlidir.

Görüşler

0
FZ
Son zamanlarda akademik dünya ile profesyonel yazılım dünyasının kesiştiği belki de en önemli alan olan etmen (agent) tabanlı yazılım geliştirme ile ilgili bu önemli etkinliğe gelecek olanlar el kaldırsın ;-)
0
FZ
Maalesef acil bir durumdan ötürü katılamadım etkinliğe, katılıp da detaylı, lezzetli ve eleştirel bir yorum yazmayı düşünen var mı acaba?
0
Tarık
katılıp da detaylı, lezzetli ve eleştirel bir yorum...

detay yerine daha türkçe olan "ayrıntı" kelimesini kullanabilirsiniz.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IV. Bilim Günleri: Matematiğin Milenyum Problemleri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilim Kulübü tarafından düzenlenen IV. Bilim Günleri etkinliği kapsamında 6 Nisan 2004, Salı günü Prof. Dr. Mete Soner konuşacak.

Dr. Soner'in konuşmasının başlığı: Matematiğin Milenyum Problemleri ve Akışkanlar Mekaniği.

Konuşma 15:00 - 17:00 saatleri arasında Öğrenci Faaliyetleri Binasında gerçekleşecek.

Kolmogorov Karmaşıklığı Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından kamuya açık olarak düzenlenen haftalık seminerlerin bu haftaki konusu Kolmogorov Karmaşıklığı, Coşkun Gündüz tarafından sunulacak. 18 Mayıs 2006 Perşembe günü, Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda saat 17:00'da gerçekleştirilecek konuşmaya ilgilenen herkes davetlidir.

Linux Semineri (İstanbul) : Slackware Linux Kurulumu ve İnce Ayarları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü İnternet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Hala geliştirilen en eski linux dağıtımı olan ve özellikle unix kullanıcılarına hitap eden Slackware Linux'un felsefesi, kurulumu, çeşitli konfigürasyonlarda donanım tanıtılması ve 8.1 sürümü içerisinde gelen çeşitli yazılımların ince ayarlarının anlatılacağı seminer 15.00'de başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

O'Reilly OSCON 2007 Sunumları Internet'te

FZ

Dünyanın önde gelen araştırmacılarının, geliştiricilerinin, sistem yöneticilerinin, hukukçularının ve cemaat önderlerinin katıldığı OSCON 2007 konferansındaki sunumların dosyaları Internet ortamına kondu. Ağzımızın suyunu akıtan konferanstan birkaç başlık vermek gerekirse:

BİLMÖK: Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi İstanbul

anilK

Türkiye çapındaki 40’a yakın üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerini İstanbul’da ilk kez buluşturacak olan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi’nin (BİLMÖK) dördüncüsü 29 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.