Turing Günleri 2007 – Etmen Tabanlı Programlama

0
tongucyumruk
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 2002 yılından beri her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Turing Günleri etkinliği bu yıl 5 Mayıs 2007 tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.
Turing Günleri'07 – Etmen Tabanlı Programlama
5 Mayıs, 10:00
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü D130


İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün bu yıl altıncısını düzenlediği 'Turing Günleri', uluslararası katılımlı bilimsel bir sempozyum olarak organize edilmektedir.

Bu toplantının amacı 'Hesaplama Teorisinde ve Bilgisayar Bilimlerinde' uluslararası çevrelerdeki yeni eğilimlerin ve gelişmelerin tartışıldığı tanıtıldığı bir zemin yaratmaktır. Ayrıca ülke genelindeki çok sayıda araştırmacı ve bilim adamının söz konusu konularda yeni araştırmalara ve işbirliğine teşvik etmek diğer önemli hedefidir.

’Turing Günleri’ sempozyumu her yıl farklı bir başlık altında toplanmaktadır. Örneğin, 'Turing Günleri 2005'te DNA hesaplama teorisi ve DNA bilgisayarlarının esasları, 2006'da Raslantısallık ve Karmaşıklık teorileri tartışılmış, yeni yönelimler ve araştırmalar için öngörülerde bulunulmuştur. Toplantılarda yurt genelinde ve yurt dışından, Bilgisayar Bilimleri, Biyoloji, Fizik ve Matematik dallarından 300'ü aşkın katılımcı yer almıştır.

Bu yılın konusu ise "Etmen Tabanlı Programlama" olarak belirlenmiştir. Bu toplantıya İsveç, İnglitere ve Türkiye’den Etmen Tabanlı Programlama hakkında ileri düzeyde çalışmalar yürüten bilim adamları katılacaktır. Her bir konuşmacı katılımcı kendi bulgularını ve deneyimlerini tartışacak ve aktaracaktır.

Etkinliğe ilgi duyan herkes davetlidir.

Görüşler

0
FZ
Son zamanlarda akademik dünya ile profesyonel yazılım dünyasının kesiştiği belki de en önemli alan olan etmen (agent) tabanlı yazılım geliştirme ile ilgili bu önemli etkinliğe gelecek olanlar el kaldırsın ;-)
0
FZ
Maalesef acil bir durumdan ötürü katılamadım etkinliğe, katılıp da detaylı, lezzetli ve eleştirel bir yorum yazmayı düşünen var mı acaba?
0
Tarık
katılıp da detaylı, lezzetli ve eleştirel bir yorum...

detay yerine daha türkçe olan "ayrıntı" kelimesini kullanabilirsiniz.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

''Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004'' Filmleri #2: Richard Stallman

butch

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya devam ediyor. Özgür Yazılımın babası Richard Stallman'ın "Özgür Yazılım Hareketi ve GNU/Linux İşletim Sistemi" sunumuna ait görüntülere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz.

Gaziantep´te Linux Seminerleri Başlıyor

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Gaziantep Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı linux seminerleri yarın başlıyor. Linux'un yeni başlayanlar için tanıtımı ve kurulumundan, sunuculara ve programlamaya kadar birçok konunun anlatılacağı seminerler iki gün boyunca sürecek. -Ayrıntılı Bilgi-

Web 3.0: Semantik Web

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümün tarafından Mahkeme Salonunda bu akşam 17:00'da "Web 3.0: Semantik Web" başlıklı bir seminer düzenlenecek. İlgilenen herkes katılabilir.

Ankara´daki Fedora Linux semineri ertelendi

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği'nin 5 Kasım Çarşamba günü Ankara'da düzenleyeceği seminer, ev sahipliği yapan Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nin 60. yılı kutlamaları ve konuşmacının programındaki değişiklik nedeniyle iki hafta sonraya, 19 Kasım Çarşamba gününe ertelendi. Doğabilecek rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. -Ayrıntılı Bilgi-

Türkiye'de Dijital Oyun Sektörü ve Oyun Geliştiricileri Paneli

mdeniza

TÜBİTAK-SOBAG 107K039 no’lu ve TÜBİTAK 2007/1 tarafından desteklenen “DİJİTAL OYUN KÜLTÜRÜ ve TÜRKİYE’DE GENÇLİĞİN INTERNET CAFE KULLANIM PRATİKLERİ” proje kapsamında 14 Mart 2008 tarihinde Türkiye’de Dijital Oyun Sektörü ve Oyun Geliştiricileri konulu bir tam günlük toplantı gerçekleşecektir.

Bu tam günlük toplantı kapsamında 10:00-12:30 arasında Türkiye’deki oyun geliştiricilerin bir araya geldiği ve endüstrinin durumunun tartışıldığı kapalı çalışma grubu ile 14:00-17:30 arasında ise kamuya açık ücretsiz iki oturumdan oluşan toplantılar gerçekleştirilecektir.

Etkinlik mekanı: Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü İstiklâl Cd. Olivyo Geçidi Sk. Rejans Binası Kat: 1 Beyoğlu / İSTANBUL