Turing Günleri 2007 – Etmen Tabanlı Programlama

0
tongucyumruk
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 2002 yılından beri her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Turing Günleri etkinliği bu yıl 5 Mayıs 2007 tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.
Turing Günleri'07 – Etmen Tabanlı Programlama
5 Mayıs, 10:00
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü D130


İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün bu yıl altıncısını düzenlediği 'Turing Günleri', uluslararası katılımlı bilimsel bir sempozyum olarak organize edilmektedir.

Bu toplantının amacı 'Hesaplama Teorisinde ve Bilgisayar Bilimlerinde' uluslararası çevrelerdeki yeni eğilimlerin ve gelişmelerin tartışıldığı tanıtıldığı bir zemin yaratmaktır. Ayrıca ülke genelindeki çok sayıda araştırmacı ve bilim adamının söz konusu konularda yeni araştırmalara ve işbirliğine teşvik etmek diğer önemli hedefidir.

’Turing Günleri’ sempozyumu her yıl farklı bir başlık altında toplanmaktadır. Örneğin, 'Turing Günleri 2005'te DNA hesaplama teorisi ve DNA bilgisayarlarının esasları, 2006'da Raslantısallık ve Karmaşıklık teorileri tartışılmış, yeni yönelimler ve araştırmalar için öngörülerde bulunulmuştur. Toplantılarda yurt genelinde ve yurt dışından, Bilgisayar Bilimleri, Biyoloji, Fizik ve Matematik dallarından 300'ü aşkın katılımcı yer almıştır.

Bu yılın konusu ise "Etmen Tabanlı Programlama" olarak belirlenmiştir. Bu toplantıya İsveç, İnglitere ve Türkiye’den Etmen Tabanlı Programlama hakkında ileri düzeyde çalışmalar yürüten bilim adamları katılacaktır. Her bir konuşmacı katılımcı kendi bulgularını ve deneyimlerini tartışacak ve aktaracaktır.

Etkinliğe ilgi duyan herkes davetlidir.

Görüşler

0
FZ
Son zamanlarda akademik dünya ile profesyonel yazılım dünyasının kesiştiği belki de en önemli alan olan etmen (agent) tabanlı yazılım geliştirme ile ilgili bu önemli etkinliğe gelecek olanlar el kaldırsın ;-)
0
FZ
Maalesef acil bir durumdan ötürü katılamadım etkinliğe, katılıp da detaylı, lezzetli ve eleştirel bir yorum yazmayı düşünen var mı acaba?
0
Tarık
katılıp da detaylı, lezzetli ve eleştirel bir yorum...

detay yerine daha türkçe olan "ayrıntı" kelimesini kullanabilirsiniz.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gezici Linux Seminerleri başlıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde düzenlediği gezici linux seminerleri yaz döneminin ardından tekrar başlıyor. 7-8 Ekim'de Hatay'da Mustafa Kemal Üniversitesi'nde, 9-10-11 Ekim'de Adana'da I. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı'nda ve 11-12 Ekim'de Karaman'da Selçuk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda gün boyunca Linux seminerleri yapılacak. Kendi şehrinizde yalnız bir penguen olduğunuzu mu düşünüyorunuz? İşte bir araya gelme fırsatı...

Linux Semineri : RPM Paket Yönetim Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü bir linux semineri düzenliyor. Birçok linux dağıtımında yazılım kurulup/kaldırılması ve yönetimi için kullanılan RPM paket yönetim sisteminin anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Programlama Nasıl ÖğretilMEmeli

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson, kısa süre önce Kütahya'daki Akademik Bilişim etkinliğinde gerçekleştirdiği "Programlama Nasıl Öğretilmemeli" sunumunun genişletilmiş halini İstanbul'da, 8 Şubat Perşembe günü 11:00'da gerçekleştirecek.

Internet Haftası Linux Seminerleri

anonim

Internet Türkiye'de 8. yılını kutluyor. Linux Kullanıcıları Grubu da Internet Haftası Etkinlikleri boyunca Ankara'da her akşam bir Linux semineri düzenliyor. 9-23 Nisan tarihleri arasında E-Posta Sunucu Anti-Virus Çözümleri'nden, X-Window Uygulamaları'na kadar toplam 12 seminer verilecek. Program.

Dinamikler 2006 Kongre Duyurusu

SHiBuMi

İstanbul Proje Yönetimi Derneği tarafından her yıl düzenlenen Dinamikler Kongresi, bu yıl Dinamikler 2006 adı altında 7-8 Nisan 2006 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

2006 kongresinin teması Yenilikçilik, Girişimcilik ve Finans olarak belirlenmiş. Panel başlıkları arasında "Girişimcilik ve Gençler", "Girişimci Projeleri Finansmanı" gibi konular yer alıyor.