Zakkum

Görüşler

1
Zakkum

Artık orbot tarayıcının içine gömülü geliyor ve orbot uygulamasının kendisinden daha iyi çalışıyor bu tarayıcada.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hacker`lar İşe Alınır mı?

FZ

Yukarıdaki sorunun cevabı nedir diye düşündünüz mü bilmiyorum ama benim cevabım "alınmalıdırlar, tabii haklarında gerekli araştırmalar ve testler yapıldıktan sonra" şeklindeydi.

Bugün okuduğum bir haberde ise yakın zamanda yapılmış bir araştırmaya göre şirket yöneticilerinin görüşlerinin bu konuda olumsuz olduğu anlatılıyor.

Hackerlar işe alınır mı? haberindeki sonuçların ilginç olan kısmı ise genel eğilimin hackerları tam zamanlı şirket elemanı olarak değil de daha çok aralıklarla başvurulacak bir tür danışman statüsünde yönünde olması.

Adobe itiraf etti ! Kalpazanlığa karşı koruma koyduk

sundance

Dünyaca ünlü grafik yazılımları üreticisi Adobe (Photoshop vs.) Associated Press'de yeralan habere göre yazılımlarına birçok ülke parasının scan edildikten sonra editlenememesini sağlayan bir teknoloji yerleştirdiklerini itiraf etti!

Bir kullanıcının Photoshop CS ile $20'lık bir banknotun resmini açmaya çalıştığında karşılaştığı garip durumu bildirmesi ile böyle bir açıklama yapmak zorunda kalan Adobe yetkilileri büyük tepki topladı. Bir Micros~1 yetkilisi sözkonusu teknolojinin Windows'da bulunmadığını belirtirken, sözkonusu teknolojinin Amerika, İngiltere, Japonya, Kanada ve AT ülkelerine yayılmış 27 bankanın ortak olarak geliştirdiği bildirildi. Dahası Ulead'in bir başka yazılımında da aynı teknoloji kullanılmakta.

Ne demişler Paranoyak olmanız, herkesin sizin peşinizde olmadığı anlamına gelmez :)

Hotmail ve Yahoomail virus tehdidi altında

conan

Web tabanlı email servislerinde yeni saptanan bir açık Melissa tipi virüslerin yayılmasına neden olabiliyor.
Açık kısaca şöyle tanımlanıyor. Kötü niyetli kullanıcı emailinin içerisinde web tabanlı servisin serverının bir linkini yerleştiriyor. Bu linkin ucunda ise kişinin inbox'ını gezebilecek ve de bu inbox'da gördüğü her email'e kötü niyetli bir kod yollayabilecek bir Javascript var.

Klavyeden Çıkan Sesler Ne Yazıldığını Ele Veriyor

FZ

University of California, Berkeley araştırmacıları klavyede tuşa basarken çıkan sesleri analiz edip hangi tuşlara basıldığını anlamanın yolunu keşfetti.

10 dakikalık bir kaydı dinleyen sistem yazılanların %96sını çözebiliyor.

Bu tekniğin çalışmasının sebebi ise "a" tuşuna basıldığında çıkan sesle, mesela "t" tuşuna basıldığında çıkan ses arasında fark olması. Bilgisayar bilimleri profesörü Doug Tyger yapılan işin bir davulun değişik yerlerine vurulduğunda değişik ses çıkmasının fark edilmesine benzetti.

Full Disclosure: Güvenlik Çarkının Değişmez Dişlisi

anonim

Bilgisayar sistemleri varolduğundan beri insanlığa hizmet etmiştir. Gelişimin şimdikine oranla daha hızlı olduğu ve standartların oluşturulmaya başladığı yıllarda bilgiye ulaşmak şimdiki kadar kolay değildi. Varoluş ve standartlaşma süreçlerindeki rekabet, yazılım ve donanım firmalarının ürünlerinin teknik spesifikasyonlarını gizlemesine yol açıyordu. Bu bilgilerin gizlenmesi ise sektörün yol almasını yavaşlattığı gibi önemli bir olgu olan 'Bilgiye ulaşmanın hiç kimse tarafından engellenmemesi gerektiği' prensibine de ters düşüyordu.