Tolkien: 2000 el yazması sayfa daha !

0
sundance
GeekNews`da yeralan bu habere göre, Tolkien`ın yaklaşık 2000 sayfalık bir yeni eseri bulunmuş.

Ünlü klasik Beowulf`un, Tolkien tarafından yapılmış bu cevirisi, Amerikalı bir araştırmacı tarafından Oxford`da bir tesadüf eseri bulunmuş. Bu tesadüfün 2003 yılının en ses getirecek edebi olaylarından biri olduğu şimdiden söyleniyor.

İlgili Yazılar

Dark City vs. The Matrix

parsifal

Dark City, 1998 yılında çekilmiş, meslek icabı; "ulen bizde de böle bi imkan olsa ne maketler, ne projeler çıkardı ortaya" dedirten, pek çok yönden akılda kalıcı bir filmdi.

İspanyolca bilmediğimden sadece resimlerine bakarak "aradaki 30 benzer noktayı bulun" tadında olduğunu sandığım bu adres oldukça ilginç.
Esinlenme mi yoksa başka bir şey mi? Sırada hangi filmlerle benzerlikleri çıkacak acaba?
Yazarın notu: haber kaynağı için teşekkürler Jazzy

Yeni X-Files

yuxel

8-9 sene önce başlayan, odamızı posterleriyle süleyen X-Files tutkumuz 1998'de beyaz perdede süslenmişti. Dizi oyuncularından David Duchovny nam-ı diğer Fox Mulder, bir röpörtajında 7 sene önce(1998) çekilen "The X-Files"'ın devamının yolda olduğunu belirtiyor.

Superman Öldü!

sundance

Nice kötülüklere, zamana, doğal felaketlere ve hatta kriptonite bile karşı koyan Süperman, dün kalp yetmezliği sebebiyle 52 yaşında hayata veda etti.

Geriye kimler kaldı merak edenler için de DeadorAlive.com diye bir site varmış duyurulur.

Evet biliyoruz çok alametler belirdi...

Star Wars II:

sundance

Uzun süredir hevesle beklediğimiz Star Wars II: Attack of the Clones sonunda geldi.

Tabi gelir gelmez de tartışmalar başladı. Şusu iyiydi busu kötüydü diye.

Slashdot yorumlarından küçük bir parça yorumsuz ;) (film hakkında ipucu var dikkat) `Hersey iyi hoş da ben Yoda`nın neden, tonlarca kolonu havada tuttuğunu anlamadım, onun yerine Obi ve Annakin`i hareket ettirmek daha kolay olmaz miydi ?` İyi soru...

Uygunsuz Gerçek

FZ

İnsanlık bir saatli bombanın üzerinde oturuyor. Eğer dünyanın birçok yerindeki bilim adamlarının söyledikleri doğruysa, gezegenimizin tamamını etkileyecek, birbirini tetikleyen, tahribat yaratacak, daha önce yaşadıklarımızın çok ötesinde; olağanüstü hava koşulları, kuraklıklar, seller, salgınlar ve öldürücü sıcak dalgaları dizisinden oluşan büyük bir felakete sadece on yıl var.