İlgili Yazılar

Penguen Aranıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin, çalışmalarında görev alacak birçok penguene ihtiyacı var. Biri neden siz olmayasınız?

Topluluğa sempati duymanın yanı sıra, birebir çalışmalarda yer almak, «çorbada benim de tuzum var» demek istemez misiniz?

Görev alabileceğiniz birçok çalışma sizleri bekliyor.
[Ayrıntılı Bilgi]

SCO Dünyaya karşı!

sundance

SCO'nun Linux kodunun içinde binlerce satırlık Unix kodu olduğuna dair iddiası, 18 Ağustos'da yaptığı sunumla yeni bir boyut kazandı.

Eric Raymond'un konu hakkındaki detaylı analizi, enteresan meselelere değiniyor okumakta fayda var;
1)Alıntı yapılan kod i386 mimarisine değil, ia64 portuna ait
2)IBM'den değil SGI'dan gelmiş
3)2.4.19'da kernele girmiş 2.5'de çıkartılmış

Biraz da Linux kazmalığı :) ya da Woody'e Java Nasıl ?

sundance

Şahsen bana gına geldi alemin en kötü işletim sisteminin, saçma sapan hata mesajlarının binbirincisini görmekten. Onu kullananlar dert etsin, biz Fazlamesai'ciler olarak Serbest Yazılım kapsamında olmayan bir şeyden bahsetmeyelim bence burada :)

Bahsedeceğim konu Debian Woody'e JRE 1.4 kurmak. Java'dan nefret etmeme rağmen en sevdiğim Go Server Client'ı java olduğundan bunu yapmak zorunda kaldım. Java için Debian paketi bulunmaması (bulamamam) bir yana, bana türlü çeşitli saçmalıklar çıkarttı. Tam kırmayı düşünüyordum ki (makina benim değil Larweda'nın) How I installed Java and Lived to tell the tale:) isimli makaleye rastladım. Debian Woody'e Java kurma işkencesini çeken herkese adanmıştır.

İzmir´de Linux Around The World Konferansı

o_ozardic

Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall, 10 Ocak 2003 Saat:13.00'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde "Linux Around The World" konulu bir konferans verecek.

Yer: İzmir Ekonomi Üniversitesi. Balçova Kampüsü Konferans Salonu

Konferansla ilgili bilgiye buradan ulasabilirsiniz

Debian GNU/Linux 2.2.r7 Duyuruldu!

anonim

Debian`in stable sürümlerinden kodadı `potato`nun 7. versiyonu duyuruldu. Bu sürümde öncelikle güvenlik açıklarına yer verilmiş, bunun dışında ise bir kaç ufak bug ile uğraşılmış. Eski potato sürümünü kullananlar ve apt ile sistemlerini güncel tutmayı başarmış olanlar için sorun yok, yine apt ile tüm güvenlik açıklarını kapatabilirler.

Konu hakkında ayrıntılı bilgi icin: http://www.debian.org/News/2002/20020713 adresine göz atabilirsiniz