Skype Sunucuları ve Ruslar?

0
ErenTurkay
2 gündür güvenlik ile ilgili e-posta listelerinde skype sunucularının bir güvenlik açığından faydalanılarak işlev göremez hale getirildiğinden bahsediliyor, tabiki Rus Hacker hikayesi ile beraber :)
Bu açığı kullanmak için standart skype istemcisi kullanılıyor, skype sunucusu ile erişime geçildiğinde spesifik bir numara aranıyor, bu numara o anki skype sunucusunun düşmesine neden oluyor; sonrasında skype istemcisi yeni bir sunucuya bağlanıyor ve aynı numarayı çeviriyor, o sunucu da bundan etkileniyor, bu şekilde tüm sunucular etkisiz hale geliyor.

Sunucuları etkileyen bu ufak perl kodu "securitylab.ru" adresinde yayınlandı ve bununla ilgili e-postaya http://lists.grok.org.uk/pipermail/full-disclosure/2007-August/065339.html adresinden ulaşabilirsiniz. Bir sonraki thread'de bu kodun çalışmadığı söyleniyor, ayrıca slashdot'a girilen haberin yorumlarına göre de bu kodun çalışması imkansız. http://it.slashdot.org/it/07/08/18/2233219.shtml

Hex constants in Perl, like C/C++ have to start with "0", so the correct syntax for what you describe would be 0xCCCCC. Without the leading 0, the expression gets interpreted as a variable name.

It's the other way around. xCCCC is not a valid number in perl, so the loop will never exit.

Durum Rus Hackerların bunu yapmadıklarını gösteriyor, belki başarmışlardır.. Bilmiyorum, siz de benim gibi "Rus Hacker" tamlamasından nefret eden biri iseniz başaramadıklarını düşünmenizi anlayabiliyorum :) Bu arada, perl yazabilen birilerinin kodu inceleyip yorum yapmasından da memnun kalabiliriz :)

Görüşler

0
Tarık
Ya iyide artık her hack in ruslara, türklere, çinlilere ithaf olunması sizide biraz sıkmadı mı? Ayrıca Hack neydi bir daha konuşalım tartışalım. yoksa siz cyber ultimate kung-fu hacker'S Turk tiymindenmisinizZ?
0
ErenTurkay
Hacker kelimesinin ne anlama geldiğini gayet iyi bildiğime inanıyorum, ben orada "Rus Hacker" gibi bir tamlamanın artık sıktığını da belirtmiştim, sanırım yanlış anlamışsınız..
0
Tarık
Kusura bakmayın aslında yorumum sizin habere doğru gibi duruyor ama değil. Genel "Hacker" ve "Hack" anlayışından nefret ettiğim için bunu belirtmek istedim oda sizin habere yorum olarak yansıdı. Hata bende.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yaşasın e-Devlet ve onun Tekelci Temsilcileri...

elrond

Bu haberin asılsız olduğu deneme ile sabitlendi. Kaynağını tespit etmeden ve denemeden böyle bir haber yayınladığımız için herkesden özür dileriz. Yorumların değerli ve bilgilendirici olduğun düşündüğümüzden dolayı haberi tamamen kaldırmıyoruz.Sundance

Amerika`da merak ettiklerinizden haber alın!

larweda

New-York, Washington veya Pittsburgh'da haber alamadığınız ve merak ettiğiniz yakınlarınız varsa onları internet üzerinden araştırabilirsiniz. Bu tarz hizmet veren sitelerden bir tanesi "I'm Okay" Message Center, yani okay.prodigy.net. Kazalardan sağlam çıkan insanların isimlerini bildirdikleri ilan panosu tarzı bir yer burası. Ne kadar çok insan bunu kullanır, o şoktan çıktıktan sonra buraya ismini gönderir bilmiyorum ama, merak ettikleriniz varsa mutlaka her yol denemeye değer.

Agent Smith Nasıl Çoğalıyor?

cbc

Popüler furya Matrix'in 2. bölümünde etraf Ajan Smith kaynıyordu. Matrix'in bir yazılım olduğunu bilen herkes nasıl kopyalanacağına dair fikir yürütebilir. Fakat...

TTnet Yurtdışı Çıkışları

ebola

Bildiğiniz Cezayir depremi sonrasında büyük bir internet kesintisi yaşamıştık.

Daha sonrasında bakanımız bizlere yurtdışı çıkışlarını iki katına çıkarttıkları müjedisini verdiler. Oysa biz http://web3.ttnet.net.tr/uplink.html adresinden çıkışları takip ettiğimizde hiç de böyle olmadığını görüyorduk.

Linuxcuyuz.biz

Dirty_tux

İsteyen herkese ücretsiz olarak Linux dağıtımlarının CDlerini gönderen Linuxcuyuz.biz sitesi 1 Mart'ta açıldı. Sonunda herkesin merakla beklediği bir proje daha hayata geçirildi ve artık Türkiye'de de ücretsiz olarak isteyen herkes istediği Linux dağıtımının CD'lerine ulaşabilecek. Ayrıntılı bilgi için: http://linuxcuyuz.biz