Skype Sunucuları ve Ruslar?

0
ErenTurkay
2 gündür güvenlik ile ilgili e-posta listelerinde skype sunucularının bir güvenlik açığından faydalanılarak işlev göremez hale getirildiğinden bahsediliyor, tabiki Rus Hacker hikayesi ile beraber :)
Bu açığı kullanmak için standart skype istemcisi kullanılıyor, skype sunucusu ile erişime geçildiğinde spesifik bir numara aranıyor, bu numara o anki skype sunucusunun düşmesine neden oluyor; sonrasında skype istemcisi yeni bir sunucuya bağlanıyor ve aynı numarayı çeviriyor, o sunucu da bundan etkileniyor, bu şekilde tüm sunucular etkisiz hale geliyor.

Sunucuları etkileyen bu ufak perl kodu "securitylab.ru" adresinde yayınlandı ve bununla ilgili e-postaya http://lists.grok.org.uk/pipermail/full-disclosure/2007-August/065339.html adresinden ulaşabilirsiniz. Bir sonraki thread'de bu kodun çalışmadığı söyleniyor, ayrıca slashdot'a girilen haberin yorumlarına göre de bu kodun çalışması imkansız. http://it.slashdot.org/it/07/08/18/2233219.shtml

Hex constants in Perl, like C/C++ have to start with "0", so the correct syntax for what you describe would be 0xCCCCC. Without the leading 0, the expression gets interpreted as a variable name.

It's the other way around. xCCCC is not a valid number in perl, so the loop will never exit.

Durum Rus Hackerların bunu yapmadıklarını gösteriyor, belki başarmışlardır.. Bilmiyorum, siz de benim gibi "Rus Hacker" tamlamasından nefret eden biri iseniz başaramadıklarını düşünmenizi anlayabiliyorum :) Bu arada, perl yazabilen birilerinin kodu inceleyip yorum yapmasından da memnun kalabiliriz :)

Görüşler

0
Tarık
Ya iyide artık her hack in ruslara, türklere, çinlilere ithaf olunması sizide biraz sıkmadı mı? Ayrıca Hack neydi bir daha konuşalım tartışalım. yoksa siz cyber ultimate kung-fu hacker'S Turk tiymindenmisinizZ?
0
ErenTurkay
Hacker kelimesinin ne anlama geldiğini gayet iyi bildiğime inanıyorum, ben orada "Rus Hacker" gibi bir tamlamanın artık sıktığını da belirtmiştim, sanırım yanlış anlamışsınız..
0
Tarık
Kusura bakmayın aslında yorumum sizin habere doğru gibi duruyor ama değil. Genel "Hacker" ve "Hack" anlayışından nefret ettiğim için bunu belirtmek istedim oda sizin habere yorum olarak yansıdı. Hata bende.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Telekomda Serbestleşme Hakkında

anonim

Telekomda Serbestleşme Hakkında İnternet Kurulu Üyeleri ve Bilişim Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Ortak Bildirgesi - 1 Ocak 2004

Türkiye Kamuoyuna,

Türkiye İnterneti bu yıl 10 yaşını doldurdu. 1 Ocak 2004'te Türk Telekom'un tekeli kalkmaktadır.

Bizler, İnternet Kurulu Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu vesile ile kamuoyuna aşağıdaki açıklamayı yapıyoruz:

FreeWiFi - Özgür Network

anonim

Uzun zamandır niyetim vardı ve stallman.org'da yapılan çağrıyı da görmem üzerine freewifi.sometwo.net 'i açtım. Kısa sürenin çalışması olduğu için yanlışları olabilir (olacaktır). Desteğinizi ve mevcut hatalar için düzeltmelerinizi bekliyor.

Güzel Siteler - 4: Lost Library

larweda

Son yıllarda ülkemizde de son da olsa popüler olmaya başlayan bilim kurgu ve fantazi edebiyatı, yayınevlerinin de desteğiyle yavaş yavaş hakettiği yerine gelmeye başlıyor. J.R.R. Tolkien`in Lord of the Rings`i (Yüzüklerin Efendisi), Frank Herbert`in Dune`u, Ursula K.Leguin`in Earthsea`si (Yerdeniz üçlemesi), Anne McCaffrey`in Dragonriders of Pern`i (Pern'in Ejderadamları), Terry Pratchett`in Discworld`ü (Diskdünya :-) David Eddings`in Elenium/Tamuli ve Belgariad serileri, Arthur C. Clarke`ın Space Odyssey ve Rama serileri, Dragonlance (Ejderha mızrağı), Philip Dick, Terry Brooks, Wolfgang Hohlbein ve Doris Lessing`in kitapları son 2-3 yılda türkçeye çevrilen fantasy/BK klasiklerinden bazıları.

İşte LostLibrary de bu hikayeler, konular ve kitaplar hakkında kaliteli türkçe içerik sağlayan çok az siteden biri. Siteyi hazırlayan insanların da yaşam tarzlarında BK ve Fantasy edebiyatının büyük yer kapladığı açıkça belli oluyor. Tatmin edici bir içeriğin yanında göz bozmayan bir tasarım da sunan LostLibrary, şiddetle tavsiye olunur.

Savaş Hazırlıkları ve İnternet

anonim

ABD son hızla asker yığına devam ederken içerideki paranoya da büyüyor. Ülke içinde her türlü önlemi alıyorlar. Bunun son örneği Savunma bakanı Donad Rumsfeld´in .mil uzantılı web siteleri için yayınladığı mesaj.

Mesajın tamamı www.fas.org/sgp/news/2003/01/dodweb.html adresinde. Ama benim özellikle dikkatimi çeken bir kısmı internetin gücünün en büyük ispatlarından biri olarak gördüğüm için buraya almak istiyorum.

Metinde şöyle diyor:
AN AL QAEDA TRAINING MANUAL RECOVERED IN AFGHANISTAN STATES: "USING PUBLIC SOURCES OPENLY AND WITHOUT RESORTING TO ILLEGAL MEANS, IT IS POSSIBLE TO GATHER AT LEAST 80% OF INFORMATION ABOUT THE ENEMY."

Google Hack: Sefil ve Başarısız Bush

murat09

Google'da sefil ve başarısız anlamına gelen "miserable failure" kelimelerini birlikte arattığınızda ilk sırada karşınıza Beyaz Saray sitesinde George W.Bush'un özgeçmişi çıkmakta. Ayrıca George Bush diyerek aratma yaparsanız 1-10 arası sonuçlarda Bush ile şempanzelerin benzerliğini konu edinmiş başka bir site daha çıkıyor.