Skype Sunucuları ve Ruslar?

0
ErenTurkay
2 gündür güvenlik ile ilgili e-posta listelerinde skype sunucularının bir güvenlik açığından faydalanılarak işlev göremez hale getirildiğinden bahsediliyor, tabiki Rus Hacker hikayesi ile beraber :)
Bu açığı kullanmak için standart skype istemcisi kullanılıyor, skype sunucusu ile erişime geçildiğinde spesifik bir numara aranıyor, bu numara o anki skype sunucusunun düşmesine neden oluyor; sonrasında skype istemcisi yeni bir sunucuya bağlanıyor ve aynı numarayı çeviriyor, o sunucu da bundan etkileniyor, bu şekilde tüm sunucular etkisiz hale geliyor.

Sunucuları etkileyen bu ufak perl kodu "securitylab.ru" adresinde yayınlandı ve bununla ilgili e-postaya http://lists.grok.org.uk/pipermail/full-disclosure/2007-August/065339.html adresinden ulaşabilirsiniz. Bir sonraki thread'de bu kodun çalışmadığı söyleniyor, ayrıca slashdot'a girilen haberin yorumlarına göre de bu kodun çalışması imkansız. http://it.slashdot.org/it/07/08/18/2233219.shtml

Hex constants in Perl, like C/C++ have to start with "0", so the correct syntax for what you describe would be 0xCCCCC. Without the leading 0, the expression gets interpreted as a variable name.

It's the other way around. xCCCC is not a valid number in perl, so the loop will never exit.

Durum Rus Hackerların bunu yapmadıklarını gösteriyor, belki başarmışlardır.. Bilmiyorum, siz de benim gibi "Rus Hacker" tamlamasından nefret eden biri iseniz başaramadıklarını düşünmenizi anlayabiliyorum :) Bu arada, perl yazabilen birilerinin kodu inceleyip yorum yapmasından da memnun kalabiliriz :)

Görüşler

0
Tarık
Ya iyide artık her hack in ruslara, türklere, çinlilere ithaf olunması sizide biraz sıkmadı mı? Ayrıca Hack neydi bir daha konuşalım tartışalım. yoksa siz cyber ultimate kung-fu hacker'S Turk tiymindenmisinizZ?
0
ErenTurkay
Hacker kelimesinin ne anlama geldiğini gayet iyi bildiğime inanıyorum, ben orada "Rus Hacker" gibi bir tamlamanın artık sıktığını da belirtmiştim, sanırım yanlış anlamışsınız..
0
Tarık
Kusura bakmayın aslında yorumum sizin habere doğru gibi duruyor ama değil. Genel "Hacker" ve "Hack" anlayışından nefret ettiğim için bunu belirtmek istedim oda sizin habere yorum olarak yansıdı. Hata bende.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gizmodo - Teknoloji'nin Web Günlüğü

parsifal

Aklınıza gelebilecek pek çok elektronik eşya ve bunun dışında geyik ürünlerini inceleyen gizmodo.com ilginç bir web günlüğü. Plak çalan kamyonetten, 2. el ipod'a pek çok ilginç ürün haberi burada...

Türkçe-İngilizce Terim Kütüphanesi

SHiBuMi

Uzun zamandan beri Internette İngilizce doküman hazırlarken kullanabileceğim bir sözlük arıyordum. Şimdiye kadar rastladıklarım ya aşırı derecede kullanışsızdı (aralarında Türkçe sözlük içersinde Türkçe harfleri aramada problem yaşayanlar var) ya da aradığını bulmak mümkün değildi. Biraz önce www.zargan.com daki sözlüğü keşfettim. Bu sözlük terimler sözlüğü olarak geçiyor ama oldukça geniş bir veritabanına sahip ve her aranılanı bulmak mümkün. Ayrıca veritabanı değişik kategorilere ayrılmış ve sonuçlar iş dünyası terimleri, genel sözlük, bilişim sözlüğü vs. diye listelenebiliyor. Oldukça kullanışlı bir sözlük, İngilizce terimlerle sık uğraşanların bir gözatmasını tavsiye ederim.

Internet'te bir şeyler oluyor!

sundance

ZDNet'te yeralan bu habere göre, Internet'de kaynağı çok belirlenemeyen garip bir trafik var.

Mayıs ortasından beri Internet'te dolaşan bu kaynağı belirsiz ağ aktivitesinin sebebi olarak ISS firması bir hacker programı gösterdi. Fakat diğer güvenlik firmaları bunun başka bir şeyler daha olduğundan şüpheleniyorlar.

Meydana gelen gariplikler arasında TCP/IP Windows size 55,808 byte olmasi (normali 1024 ve civarıdır) ve kaynak adresi olarak IANA tarafından rezerve edilmiş (dolayısıyla, hiçbir standart routerdan geçmemesi gereken) adresler kullanması gösteriliyor. Is there a GHOST in THE SHELL ?

Apple iPhone Geldi ama

anonim

Steve Jobs MacWorld 2007 konuşmasında uzun süredir beklenilen yeni Apple ürününü açıkladı. iPod + cep telefonu + Internet iletişim cihazı = iPhone. Jobs konuşmasının sonunda iPhone için “cebinizdeki hayat!” dedi. Bu nesil Internetli telefonlar önümüzdeki iki yılda muhtemelen hemen herkesin elinde olacak. Peki ama "cetde Internet" ne anlama geliyor? Telekom gibi karanlık/kapalı bir ağ ile Internet gibi açık protokollerle çalışan bir ağın birbirine bu kadar yaklaşması ne gibi sonuçlar doğuracaktır?

MIT OCW - MIT derslerini Web`e açıyor!

larweda

MIT (Massachusets Institute of Technology) Üniversitesi, dünyada şanı yürümüş, Amerikanın önde gelen üniversitelerinden biri. "Paylaşılmayan bilgi çürür" ibaresinin farkında olan MIT yetkilileri, bir güzellik yaparak birçok bölümde/konudaki yazılı materyalleri (eğitmen notları, ders notları, kaynak listeleri, seminer notları ödevler vs.) internet üzerinden herkesin ücretsiz kullanımına açmaya karar verdi, bu sayede MIT bünyesinde verilen 16 akademik programın lisans ve yüksek lisans derslerini her isteyen istediği yerden takip edebilecek. MIT'nin gayet saygı duyulan ve Birleşik Devletlerin en pahalı üniversitelerinden birisi olduğu düşünülürse, bu gayet heyecan verici bir gelişme kesinlikle.