Şimdikiler DeVeDe Kulak...

0
parsifal
9 Firma arasında imzalanan anlaşmaya göre yeni nesil DVD'ler 27 GB bilgi barındırabilecek. Bu da yaklaşık 13 saat film ediyor.
2004 gibi piyasaya çıkması düşünülen DVD'ler mavi lazer teknolojisi kullanacakmış...
Bizde 2008 gibi niyetlenmeye başlarız artık...(Fiyat açısından ;-))
Detaylı bilgi için

İlgili Yazılar

Geleceğin Bilgisayarları Türklerden

zorkun

Bilkent Üniversitesi geleceğin Bilgisayar teknolojisi olarak öngörülen nanooptik devreler geliştiriyor.

Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve NANOTAM Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay, projenin Türkiye ayağının yürütücüsü olarak görev alıyor.

XGI Tech GNU/Linux'u anlamış donanım geliştirenlerden oldu.

zentoo

Core logic chipset üreticisi SIS in grafik yongası üreten firması XGI Technology bir basın açıklaması ile yeni yongalara ait GNU/Linux sürücülerinin kaynak kodlarını açtığını duyurdu.

Darısı Nvidia, ATI, Matrox ve S3 ün başına.

Bu yeni bir dönemin önünü açabilir. Hadi hayırlısı. :-]

Yakmayan tungsten ampuller

m1a2

Malum olduğu üzere günümüzün en yaygın aydınlatma malzemesidir tungsten ampuller. Teknolojik açıdan Edison`dan bu güne çok fazla değişiklik de geçirmemiştir. Aydınlatma vazifesini görürken bir anda bozulan bir ampulü -bir keresinde benim yaptığım gibi- boş bulunup çıplak elle değiştirmeye kalkışırsanız bu teknolojinin en önemli zaafını da zor yoldan öğrenmiş olursunuz. Tungsten ampullerin verimi berbattır. Elektrik enerjisinin %5`ini ışık olarak verir, kalan %95 ise ısıya -oradan da bir `ah yandım!`a- dönüşür :)

Şöyle ortaya birbuçuk karışık Mouse / Klavye

butch

Slashdot a yollanmış ilginç bir klavye/mouse haberi daha emrinizde. Bu kez söz konusu şahış klavyeyi ikiye bölmüş ve sağdaki parçasına mouse özelliğini ekleyivermiş. Patent mevzusunu da ihmal etmemiş. Ne kadar nasıl yaptığını, verimli olduğunu gerek videolarla gerekse şemalarla anlatıyor. Buyrun inceleyin, oldukça eğlenceli...

Amd`nın İnanılmaz Performansı !!!

anonim

Evet başlıkta yazdığı gibi son zamanlarda Amd dünyanın gelmiş geçmiş en hızlı cpu`larını üretiyor. Bunlarin içinde Desktop Pc için olanlar Notebook için olanlar ve tabii ki server için olanlar var hepsi farklı özelliklere sahip. Ben kendi Desktop makinamda Amd 1.3 Ghz kullanıyorum, ve şu intel amcamları p-4 1.7 Ghz'ini havada karada bitiriyor, yeryüzünden siliyor. Ayrıca bu Amd Cpu`lar fiyat/performans konusunda çok hesaplı, 1.3 Ghz lik bir Amd Cpu'yı 180 $ + KDV gibi komik bir fiyata alabiliyorsunuz Intel`in P4 1.7 lerinin fiyatını yazmama gerek yok sanırım :) Neyse bütün testlerde Amd Intel`in önünde yer alıyor tek dezavantajları Cpu`larının daha fazla elektrikle çalışması, intel`inkilerin 2 katı. Bunun sonucuda alet çok daha fazla ısınıyor, bu yüzden de saglam bir soğutmaya ihtiyac duyuyor. Soğutma içinde adam gibi bir kasa , büyük sağlam cooler`lar ve fanlar şart. CPu'larla ilgili daha fazla bilgiyi http://www.amd.com`da bulabilirsiniz.