Silikon Barut

0
FZ
Mission Impossible dizisi ve filminden aşina olmayanınız yoktur herhalde 'Bu bilgisayar 30 saniye içinde kendini yok edecektir' geyiklerine.

Laboratuvarda bir kaza sonucu, barutun 'silikon muadili'ni keşfeden araştırmacılar bu maddeyi silikon çiplere nano ölçekli patlayıcılar yerleştirerek mikroelektromekanik sistemleri geliştirebilmek için kullanabileceklerini belirtiyorlar.

California Üniversitesi kimyacıları tarafından geliştirilen bu malzemenin olası uygulama alanları: kendini yok eden sistemler, çüpe gömülü retro roketler ve tırnak büyüklüğünde kimsayasal analizörler.

Detaylı bilgi için kaynak : EETimes

Görüşler

0
m1a2
Gerçekten çok ilginç... Bu Silisyum`un harikaları bitmekle bilmiyor. Bir zamanlar Silisyum temelli teknolojilerin sonuna gelindi gibi bir kanaat oluşmaya başlamıştı, fakat görülüyor ki bu pilâv daha çok su kaldırır. İlginç olan diğer bir husus bu tür kanaatlerin tam da ağırlık kazandığı zamanlarda araştırmacıların yeni bir buluşla arz-ı endam etmeleri. Hemen aklıma gelenler SOI (Silicon On Saphire) ve Silisyum`la bakır kullanımı teknolojileri (ikisi de bildiğim kadarıyla IBM Watson Research`ten çıkma). Saphire, Alüminyum`un oksitlenmesiyle elde edilen ve çok iyi yalıtkanlık özellikleri gösteren bir alaşımdır (Al2O3 ?). Adamlar daha önceden yine silisyum bir taban üzerine yerleştirilen devreleri bu tip bir alaşım üzerine yerleştirmek suretiyle tranzistorlerin anahtarlama hızlarını artırmışlardı (daha teknik bir dille ifade edilecek olursa tranzistorler ile taban arasındaki parazitik sığaçları (kapasite) minimize etmişlerdi). Diğer teknoloji ise microchip`lerde bağlantı iletkeni olarak kullanılan Alüminyum`un çok daha iyi bir iletken olan Bakır ile değiştirilmesiydi (Eskiden bu iki elementin evliliği konusunda bir takım güçlükler vardı). Arkasında IBM`in desteği olan PowerPC`ler -şu an bu destek ne vaziyette bilmiyorum- her iki teknolojiyi de kullanmıştır. Şimdi bu yenilik şu açıdan ilginç: Tümdevrelerin performansını artırmaktan ziyade son derece `mature` bir işleme teknolojisine sahip olan Silisyumun uygulama repertuarını genişletiyor. Hem de MEMS ve kimyasal analizörler gibi hayal gücünüzle sınırlı bir uygulama alanında... Benim hayalime -yazıda belirtilmemiş ama teknoloji bunu da içeriyor bence- koku sensörleri yani yapay burunlar geliyor. Allaım Allaım, taş yağcak başımıza ;)
0
FZ
Tam bir gelecek öngörüsünde bulunacağım, hoop bir buluş ve bununla ilgili olası yepyeni uygulama alanları, haydaaa sil baştan oluyor! ;-)

2012 için teknolojik tahminde bulunabilecek bir babayiğit var mı acaba? :) Çok değil sadece ve sadece 10 yıl sonrasını tahmin etmenizi istiyorum (1992'de hissiyatınızı ve düşüncelerinizi ve hayallerinizi bir düşünün bakalım ;-)
0
anonim
teknolojiyi bilmem ama 2012 yılındada teknolojiyi ithal edeceğiz.belki 2022 de teknolojiyi türkiyede üretmek konusunda bazı yasalar çıkabilir.

tabi bu siyasi tahmin
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AuDSL - Ses kartı üzerinden internet

butch

Evet yanlış okumadınız, AuDSL yani `Audio Digital Subscriber Line´ teknolojisi pahalı yeni nesil leased line modemler yerine piyasada çok ucuza satılan software modemler kullanılarak ses kartı aracılığıyla sisteme bağlanmanızı sağlıyor. İlk denemeler sonucunda bir kaç kilometrelik iki telli bir kabloyla 96 kilobit/saniye hıza ulaşılmış. Ayrıntılar burada.

VIA´nın DRM´li ESP7000 işlemcisi piyasaya sürüldü

murat09

VIA 19 Ağustos günü gömülü sistemler için x86 temelli yeni işlemcisi Eden ESP7000´i duyurdu. 733 Mhz saat hızında çalışan işlemci fansız çalışıyor ve set-top box, satış noktası terminali ve ince istemciler için dizayn edildi. En fazla 6W güç harcayan işlemciye genelde 1W yetiyor.

VIA nın Nenemiah işlemci çekirdeği temel alınarak geliştirilen ESP7000, donanımdan rasgele sayı üreticisi içeriyor. Bu Via PadLock data şifreleme sistemi, içerik için DRM (Digital Rights Management) kullanılarak yazılımlara donanımdan kilit oluşturmak isteyen üreticilerin işine yarıyor.

Çip, 64kb L2 cache bellek içeriyor ve Intel SSE multimedya komut setlerini de bulunduruyor.

Bilgiyasayar Endüstrisinin Şu Anki Kötü Çocuğu Kim?

anonim

Eğer Microsoft veya Apple veya Google diyorsanız yanılıyorsunuz. Kim mi? Devamını okuyun...

Alet Çantası Şeklinde PC

anonim

Alet çantası ama içinde ingiliz anahtarı, tornavida falan yok, tıkır tıkır çalışan bir PC var. Gerektiğinde kapat alet kutusunu, al taşı, istediğin yere götür orada çalıştır. Şirin mi şirin ;-) Ne kadar işe yarar bilemem ama hoşluklar evreninde hak ettiği yere alacağa benzer.

Donanımda yeni madde antimon-tellür

Soulblighter

Royal Philips Electronics araştırmacıları, mevcut belleklerin yerine geçebilecek yeni bir maddenin oluşturulduğunu açıkladı. Bu maddenin kullanıldığı teknik sayesinde DRAM ve flaş bellekler tarihe karışacak.

Philips laboratuvarlarında geliştirilen yeni madde antimon ve tellürün (tellurium) bileşiminden oluşuyor. CD’lerdeki düzeneğe benzer bir şekilde çalışan yöntemde, lazer, maddenin üzerinde bir noktaya yönlendiriliyor ve maddenin yüzeyi ışını geri yansıtıyor. Geri yansıma, lazerin değdiği yüzey noktasındaki moleküllerin dağılımına göre farklılık arzediyor. Molekül dağılımındaki farklar, bu yansımada da çeşitlilik yaratıyor. Lazer yansıması daha sonra, dijital dilde sıfır ve bire dönüştürülüyor.