Perl ile insanları dans ettirebilir misiniz?

0
FZ
Perl programlama dili ile doğaçlama program yapıp bunun sonuçlarını dinleyen insanların dans etmesini sağlayabilir misiniz? Alex Mclean, Hacking Perl in Nightclubs başlıklı fantastik makalesinde bu soruya olumlu yanıt verip işin nasıl yapılacağını anlatıyor.

Aklıma 1960´lı yıllarda tüm zamanların en fantastik müzikal deneyimlerine imza atan, IBM 7090 kullanarak müzik üreten Xenakis geliyor…

Kaynak: http://ileriseviye.org/blog/index.php?p=113

Görüşler

0
huseyin
Kaynak slashdot olacaktı.
http://developers.slashdot.org/article.pl?sid=04/09/02/1257253&tid=145&tid=141&tid=1

Ya hiç kaynak göstermeyin ya da doğru olanı yazın. Insan kendi kendini kaynak gösterir mi :) bakin bu haberin aynisini oraya da yazmistim :)
0
FZ
Hayır, kaynak Slashdot değil. Lütfen herkesin her haberi Slashdot´tan öğrendiği gibi yanlış bir yargıya varmayın.

Söz konusu makaleyi ilk kez gördüğüm adres O´Reilly'nin ana sitesi idi: http://oreilly.com Yazı 31 Ağustos 2004 tarihinde yayınlanmış, siz haberi Slashdot´ta 2 Eylül tarihinde geçmişsiniz, ben ise O´Reilly sitesinde dün gezinirken gördüm.

Daha sonra kendi blog´uma bununla ilgili bir not düşmüş ve sıradışı besteci Xenakis ile ilgili de bir bağlantı vermiştim, bu yüzden söz konusu blog´u ekstra kaynak olarak gösterdim, orjinal makalenin kaynağı ise yani oraya olan link ise FM´deki haberin başında zaten yer almaktadır herkesin gördüğü gibi. Durum bundan ibarettir.
0
huseyin
Dogrudur, Kendi yazdigin yaziyi kaynak gosterince komigime gitti, o kadar...

No hard feelings :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Perl için FMOD Kütüphanesi

mustafa_

Fmod for Perl, FMOD müzik ve ses efektleri sistemleri kütüphanesine erişmek için geliştirilmiş bir Perl eklentisidir.

Yeni Deascifier

anonim

15 senedir İngilizce klavye ile yazıyorum, ve fena alıştım. F klavyeye de, Türkçeleştirilmiş Q klavyeye bile alışacak vaktim ve isteğim yok. Eh dedim ben de, biraz beyin ve Perl kaslarımı çalıştırayım, ve şu işe kalıcı bir çözüm bulayım. Benim değişmeye niyetim yok, teknoloji bana yardım etsin.

Perl 20. Doğum Günü ve Perl 5.10 Çıktı

anonim

Geçtiğimiz günlerde Perl'in 20. yaşgünü tüm dünyada coşku ile kutlandı. Doğum gününden 1 gün önce Perl Vakfı Perl 5.10'u duyurdu.

Perl 5.10 da görünen en önemli değişiklik smart match operator. Bir tür karşılaştırma yapmamıza yarayan operatör array içinde aradığımız scalar değeri bulmamızı sağlıyor. Yeni operatörümüz: "~~". Örnek vermek gerekirse $needle scalarimizi array @haystack içinde arıyorsak, kolayca yeni operatörümüzü kullanıyoruz.
if ($needle ~~ @haystack) ...

Sonuç olarak artık Perl'de tüm kaşılaştırmalar doğru şeyi yapmamızı sağlıyor.

Perl Öğreniyoruz - 4

cayfer

Daha önceki bölümler:
1. bölüm
2. bölüm
3. bölüm
Bu hafta konumuzda çağrışımlı listeler var, Haftaya "regexp"ler! Bu arada merak ettiğim birşey var: Acaba bu Perl tefrikasından yararlanan var mı?

Perl Öğreniyoruz - 5

cayfer

1. bölüm 2. bölüm 3. bölüm 4. bölüm
regexp'ler (Regular Expressions)Sözlüğe bakınca
regular: düzenli, muntazam, kurallı, kurallara uygun ve düzenli
expression: deyim, ifade, tabir, anlatım ve dışavurum
karşılıklarını buldum. Bence ingilizce Regular Expression sözcükleri de bu bölümde anlatacağım konuyu tam olarak anlatamıyor; çünkü aslında kavram adını ABD'li matematikçi Kleen'in Düzenli Kümeler Cebiri (Algebra of Regular Sets) üzerindeki çalışmalarından alıyor.