Pardus 2008.1 RC Duyuruldu!

0
anonim
Pardus 2008.1 öncesinde son deneme sürümü olan Pardus 2008.1 RC deneme sürümünü duyuruldu!
Bu sürümün ilk anda göze çarpan özelliği ikişer tip Kurulan ve Çalışan CD ile yayınlanmış olması : Pardus 2008.1 RC, biri Türkçe ve İngilizce, diğeri ise Pardus tarafından desteklenen tüm dil ve yerelleştirme desteklerini içeren iki ayrı Kurulan CD olarak hazırlandı. Çalışan CD ise biri KDE3, diğeri ise KDE4 tabanlı iki ayrı CD halinde yayınlandı. Pardus 2008 sürümünün bundan sonraki ara sürümlerinin de bu şekilde ikişer CD olarak yayınlanması düşünülüyor.

İndirmek için:
ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2008.1/
ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/calisan/2008.1/

İlgili Yazılar

Yalı da görücüye çıkanlara katıldı...

loker

Çomar'ı çalışan cd ile, pisi'yi ise kök dosya sistemleriyle görmüştük... Bu ürünlerin gelişimi kararlı ilk sürüme doğru ilerlerken Pardus'u bilgisayarlarımıza kuracak olan YALI da artık doğal ortamında yerini aldı ve Pardus 1.0 Alpha duyuruldu.

Bir Yıllık Pardus Bilançosu

anonim

Pardus geliştiricilerinden A. Murat Eren günlüğünde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Pardus'un performansına dair çeşitli istatistikler yayınlayarak yorumlarını dile getirdi.

İzmir'de Özgür Yazılım ve Pardus GNU/Linux Semineri

anonim

İzmir Elektrik Mühendisleri Odası'nın daveti üzerine 24 Aralık 2008 Çarşamba günü saat 17:30'da odanın Çankaya semtinde bulunan şubesinde "Pardus ve Özgür Yazılım Nedir?" konulu bir seminer vereceğiz.

Pardus 1.1 ATA

anonim

Pardus 1.1 Beta sürümü yayınlandı. Sürüme ATA kod adı verilmiş.

Basın duyurusu: http://www.pardus.org.tr...

Pardus 1.1 Alpha (kod adı: meren) Çıktı!

anonim

Pardus'un ilk kararlı kurulabilir sürümü olan Pardus 1.0'ın ardından beklenen 1.1 sürümünün ALPHA kararlılığındaki deneme sürümü "meren" kod adı ile çıktı.