Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2010 Etkin Katılım Çağrısı

0
butch

2-3 Nisan 2010′da yapılacak Özgür Yazılım ve Linux Günleri‘nde yer alacak konu başlıkları:

  • Yeni başlayanlar, masa üstü, kurulum, dağıtımlar
  • Geliştirme araçları, diller, kütüphaneler
  • Sunucu, ağ servisleri, güvenlik
  • Yasal konular, lisanslar, özgür yazılım politikaları
  • Başarı öyküleri, kurumsal uygulamalar
  • Türkiye’de geliştirilen projeler
  • Linux/Özgür yazılım ve yaşam

Seminer:
Geniş bir kitleye yararlı olabilecek konunun dinleyicilere tüm yönleriyle anlatıldığı oturumlardan oluşacaktır. Sunular 50 dakikayı aşmayacak biçimde hazırlanmalıdır.

Atölye Çalışması:
Belirli bir konunun uygulamalı olarak bir laboratuvarda dinleyicilere aktarılacağı çalışmalardır. 25 kişiyi aşmayacak kısıtlı sayıdaki tüm katılımcılar bilgisayar başında olacaklardır. Atölye çalışmaları 120 dakikalık hazırlanmalıdır.

Kısa Bildiri:
Kısa bildiriler yukarıda belirtilen konu başlıklarında yapılmış araştırma, incelemelerle proje ve kavramların tanıtımına ilişkin sunulardan oluşacaktır. Sunular 15 dakikayı geçmeyecek şekilde hazırlanacaktır.

Çalışma toplantısı:
Linux ve özgür yazılım konusunda çalışma yapan sivil toplum kuruluşu, proje ve ilgi grupları etkinlik kapsamında çalışma toplantısı düzenleyebileceklerdir.

Toplantılar beyin fırtınası, panel, tanışma/örgütlenme toplantısı gibi farklı biçim ve amaçlarla yapılabilir. Çalışma toplantılarının önkayıtlı ya da önkayıtsız olarak ilgili herkese açık olması gereklidir.

Program kurulu çalışma grubu önerilerini camianın ilgisi ve yararına göre değerlendirecek ve şenlik süresinde bir zaman dilimini öneri yapanlara ayıracaktır. Çalışma toplantıları, etkinlik programında duyurulacaktır.

Öneri Yöntemi:
Bütün seminer, atölye, toplantı ve kısa bildirilerin dili Türkçe’dir. Önerileri programa alınan kişiler programda yazılı olan tarih ve saatte etkinliğe katılmayı tahahhüt ederler.

Seminer/bildiri/atölye/toplantının adı ve özeti, hangi konuda olduğunu program-kurulu@ozguryazilimgunleri.org.tr adresine gönderilmelidir.

Seminer, Atölye, Toplantı ve Kısa Bildiri Önerisi İçin Son Gün: 20 Mart 2010

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Veritabanına Giriş

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak seminerde; veritabanı tanımı, nerelerde ve hangi amaçlar icin kullanıldığı, önemli veritabani sunucuları ve hangi amaç için hangi sunucuların kullanılabileceği anlatılacak. - Ayrıntılı bilgi -

BİLMÖK: Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi İstanbul

anilK

Türkiye çapındaki 40’a yakın üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerini İstanbul’da ilk kez buluşturacak olan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi’nin (BİLMÖK) dördüncüsü 29 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.

Bilişim Teknolojilerinde Gelecek Seminerleri

cnsnyldz

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak 20 Nisan 2008 günü ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde "Bilişim Teknolojilerinde Gelecek" başlıklı bir etkinlik düzenliyoruz. Etkinlik süresince konusunda uzman konuşmacılar, katılımcıları kendi alanlarıyla ilgili bilgilendirmeye çalışacak.

Malatya´da üç gün boyunca linux seminerleri!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve İnönü Üniversitesi, Malatya'da 13-14-15 Ocak tarihlerinde üç gün boyunca linux seminerleri düzenliyor. Temel bilgilerden sunuculara, programlamadan güvenlik duvarlarına kadar birçok konunun kapsanacağı seminerler İnönü Üniversitesi'nde yapılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Linux Semineri (Ankara) : Redhat Linux Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Seminerde, ay başında yeni sürümünü çıkaran günümüzün popüler Linux dağıtımlarından Redhat'deki yenilikler, kurulum incelikleri ve çeşitli özellikler anlatılacaktır. Saat 18.30'da başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı bilgi -