Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2010 Etkin Katılım Çağrısı

0
butch

2-3 Nisan 2010′da yapılacak Özgür Yazılım ve Linux Günleri‘nde yer alacak konu başlıkları:

  • Yeni başlayanlar, masa üstü, kurulum, dağıtımlar
  • Geliştirme araçları, diller, kütüphaneler
  • Sunucu, ağ servisleri, güvenlik
  • Yasal konular, lisanslar, özgür yazılım politikaları
  • Başarı öyküleri, kurumsal uygulamalar
  • Türkiye’de geliştirilen projeler
  • Linux/Özgür yazılım ve yaşam

Seminer:
Geniş bir kitleye yararlı olabilecek konunun dinleyicilere tüm yönleriyle anlatıldığı oturumlardan oluşacaktır. Sunular 50 dakikayı aşmayacak biçimde hazırlanmalıdır.

Atölye Çalışması:
Belirli bir konunun uygulamalı olarak bir laboratuvarda dinleyicilere aktarılacağı çalışmalardır. 25 kişiyi aşmayacak kısıtlı sayıdaki tüm katılımcılar bilgisayar başında olacaklardır. Atölye çalışmaları 120 dakikalık hazırlanmalıdır.

Kısa Bildiri:
Kısa bildiriler yukarıda belirtilen konu başlıklarında yapılmış araştırma, incelemelerle proje ve kavramların tanıtımına ilişkin sunulardan oluşacaktır. Sunular 15 dakikayı geçmeyecek şekilde hazırlanacaktır.

Çalışma toplantısı:
Linux ve özgür yazılım konusunda çalışma yapan sivil toplum kuruluşu, proje ve ilgi grupları etkinlik kapsamında çalışma toplantısı düzenleyebileceklerdir.

Toplantılar beyin fırtınası, panel, tanışma/örgütlenme toplantısı gibi farklı biçim ve amaçlarla yapılabilir. Çalışma toplantılarının önkayıtlı ya da önkayıtsız olarak ilgili herkese açık olması gereklidir.

Program kurulu çalışma grubu önerilerini camianın ilgisi ve yararına göre değerlendirecek ve şenlik süresinde bir zaman dilimini öneri yapanlara ayıracaktır. Çalışma toplantıları, etkinlik programında duyurulacaktır.

Öneri Yöntemi:
Bütün seminer, atölye, toplantı ve kısa bildirilerin dili Türkçe’dir. Önerileri programa alınan kişiler programda yazılı olan tarih ve saatte etkinliğe katılmayı tahahhüt ederler.

Seminer/bildiri/atölye/toplantının adı ve özeti, hangi konuda olduğunu program-kurulu@ozguryazilimgunleri.org.tr adresine gönderilmelidir.

Seminer, Atölye, Toplantı ve Kısa Bildiri Önerisi İçin Son Gün: 20 Mart 2010

İlgili Yazılar

INET-TR 2003 İçin Geri Sayım Başladı: 11-13 Aralık

FZ

Türkiye'de Internet ve bilgi işlem teknolojileri ile ilgili grupları biraraya getirerek İnternet'i tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, İnternet teknolojileri ile toplumsal verimliliği arttırmak ve toplumun dikkatini olabildiğince bu yöne çekmek amaçlarıyla ulusal boyutta düzenlenen geleneksel INET-TR konferansı bu sene yine pek çok deneyimli konuşmacıya evsahipliği yapacak.

Benim en çok dikkatimi çeken başlıklardan birkaçı: Mono ile C#/.NET, E-Posta Sunucularda Filtreleme, Linux 2.6 Çekirdeği ve Güvenlik, Linux ile Gömülü Sistemler ve Linux ile Kablosuz (Wireless) Ağlar.

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Düzeltme: Dr. Akgül´ün yolladığı e-postayı biraz karışık bir kafa ile okumak sureti ile yanlış bilgilendirme yapmışız, Turquaz ve Samba seminerleri INET-TR kapsamında ve belirlenen tarihlerde değilmiş. Uyarısı için Doruk Fişek´e teşekkür eder, gereksiz heyecan ve yanlış bilgilendirme için en içten özülerimizi sunarız.

1. Açık Kaynak Etkinliği

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 15-16 Mart 2003 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve açık kodlu yazılımlar konulu "1st Open Source Workshop" isimli etkinliğe herkes hem katılımcı hem de izleyici olarak davetlidir.

Bu etkinliğin düzenlemesinin en önemli sebeplerinden biri, açık kaynak kodlu yazılımlara ilgi son birkaç yılda epey artmış olmakla birlikte hala bu konunun hem akademik hem de profesyonel olarak çok daha ciddi ve derinlemesine tartışılması gerekliliğidir.

"1st Workshop on Open Source" etkinliği açık kaynak kodlu ve özgür yazılımlar konusunda çalışan araştırmacıları ve bu yazılımları pratik problemleri çözmekte kullanan profesyonelleri tartışmaya ve paylaşmaya çağırmaktadır.

PHP5 İle Gelen Yenilikler Semineri

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "PHP 5 İle Birlikte Gelen Yenilikler" isimli seminer 25 Kasım 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak. Konuşmacı : Hidayet Doğan

İnternet Yasakları - Temel Haklar veÖzgürlükler Söyleşisi

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından “İnternet Yasakları-Temel Haklar ve Özgürlükler” konulu söyleşi düzenleniyor. İnternet sitelerine erişimin engellenmesi ile ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının ele alınacağı söyleşi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Dr. Kerem Altıparmak’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Söyleşi, 10 Haziran Çarşamba günü saat 19:00’da EMO Konferans Salonu’nda yapılacak.

Seminer: Açık Kaynaktan Faydalanmak

gokhanozbulak

Hakia çalışanı, Read/WriteWeb analisti,Grou.ps'nun kurucusu Emre Sokullu 'Açık Kaynaktan Faydalanmak' konulu bir seminer vermek üzere 23 Kasım Cuma günü saat 18:00'da Dokuz Eylül Üniversitesi Alsancak DESEM'de olacak.