- Yeni başlayanlar, masa üstü, kurulum, dağıtımlar
- Geliştirme araçları, diller, kütüphaneler
- Sunucu, ağ servisleri, güvenlik
- Yasal konular, lisanslar, özgür yazılım politikaları
- Başarı öyküleri, kurumsal uygulamalar
- Türkiyede geliştirilen projeler
- Linux/Özgür yazılım ve yaşam
Seminer:
Geniş bir kitleye yararlı olabilecek konunun dinleyicilere tüm yönleriyle anlatıldığı oturumlardan oluşacaktır. Sunular 50 dakikayı aşmayacak biçimde hazırlanmalıdır.
Atölye Çalışması:
Belirli bir konunun uygulamalı olarak bir laboratuvarda dinleyicilere aktarılacağı çalışmalardır. 25 kişiyi aşmayacak kısıtlı sayıdaki tüm katılımcılar bilgisayar başında olacaklardır. Atölye çalışmaları 120 dakikalık hazırlanmalıdır.
Kısa Bildiri:
Kısa bildiriler yukarıda belirtilen konu başlıklarında yapılmış araştırma, incelemelerle proje ve kavramların tanıtımına ilişkin sunulardan oluşacaktır. Sunular 15 dakikayı geçmeyecek şekilde hazırlanacaktır.
Çalışma toplantısı:
Linux ve özgür yazılım konusunda çalışma yapan sivil toplum kuruluşu, proje ve ilgi grupları etkinlik kapsamında çalışma toplantısı düzenleyebileceklerdir.
Toplantılar beyin fırtınası, panel, tanışma/örgütlenme toplantısı gibi farklı biçim ve amaçlarla yapılabilir. Çalışma toplantılarının önkayıtlı ya da önkayıtsız olarak ilgili herkese açık olması gereklidir.
Program kurulu çalışma grubu önerilerini camianın ilgisi ve yararına göre değerlendirecek ve şenlik süresinde bir zaman dilimini öneri yapanlara ayıracaktır. Çalışma toplantıları, etkinlik programında duyurulacaktır.
Öneri Yöntemi:
Bütün seminer, atölye, toplantı ve kısa bildirilerin dili Türkçedir. Önerileri programa alınan kişiler programda yazılı olan tarih ve saatte etkinliğe katılmayı tahahhüt ederler.
Seminer/bildiri/atölye/toplantının adı ve özeti, hangi konuda olduğunu program-kurulu@ozguryazilimgunleri.org.tr adresine gönderilmelidir.
Seminer, Atölye, Toplantı ve Kısa Bildiri Önerisi İçin Son Gün: 20 Mart 2010