NetBeans Gezegeni Türkçe İçerik Yayınlamak İçin Sizleri Bekliyor

0
opheus
NetBeans gezegeni, NetBeans IDE hakkında var olan günlüklerinizi yayınlamak için Türkçe bölümünü açmış bulunmakta. Gerçekte açılış tarihi yeni olmayan sekmede şu an için sadece 1 blog girdisi gözükmekte.
Netbeans hakkında yazılar yazdığınız blog'unuz var ise sizde kolaylıkla netbeans gezegenine ana sayfada sağ alt köşede bulunan bağlantıyı ya da bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilir ve siz de netbeans gezegeninin bir parçası olabilirsiniz. Bu şekilde netbeans hakkında ki yazılar belli bir merkezde toplanmış olur ve ihtiyacı olan arkadaşlarımız kolaylıkla ulaşabilirler.

Görüşler

0
opheus
Planet netbeans'in adresini hatalı olarak yazmışım, hata için özürlerimi kabul edin. doğru adres http://www.planetnetbeans.org tekrar özür dilerim arkadaşlar.
0
Tarık
şu adres yani, düzeltme için teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

swishzone.com´dan 1000$´lık yarışma...

BatoR

Swishzone'dan 1000$'lık yarışma. Koşullar basit; swish v2.0, kayıtlı kullanıcı olmak, SWF ya da SWI dosyası, e-mail adresi ve kısa bir açıklama. En iyi 10 sunu demo sayfasında yer alacak ve 1 ay boyunca en iyi hiti alan sunu yarışmayı kazanacak. Biraz daha ayrıntı diyenler için ; www.swishzone.com

JSFOne - Washington

cagataycivici

Popüler Java Web Teknolojisi JavaServer Faces dünyasını bir araya getirmesi planlanan JSFOne bu yıl Washington'da 4-6 Eylul tarihleri arasinda yapilacak. Ben de 2 sunumla konuşmacı olarak JSFOne'a katılacağım. Apache MyFaces PlanetJSF and Security Konuşmacı Listesi
http://www.jsfone.com/conference/washington_dc/2008/09/speakers.html

Konferans ana sayfası: http://www.jsfone.com

Ressam Tanıyan Yazılım

FZ

Yazılım sayesinde bir tablonun sahte olup olmadığı da anlaşılabilecek.

Yakından bakıp, hangi ressama ait olduğunu bir türlü anlaşılamayan tabloların Picasso'nun mu, yoksa Dali'nin mi fırçasından çıktığını anlamak daha kolay.

En azından bunun için, bilgisayarda yazılım bulan İsrailli bir bilimadamı böyle diyor. Yazılımı, İsrail'deki Haifa Üniversitesi'nde çalışan Prof. Daniel Karen geliştirdi.

Peki bilgisayar yazılımı nasıl çalışıyor?

Türkiye bilgi teknolojisinde sınıfta kaldı

anonim

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) yayımladığı Küresel Bilgi Teknolojileri Raporu 2008-2009'a göre Türkiye bilgi teknolojileri (BT) alanında diğer ülkelerle rekabet edebilirlikte geriledi. Bir önceki yıl yayımlanan raporda 127 ülke içinde 55'inci sırada yer alan Türkiye, bu yıl 134 ülke içinde 61'inci sıraya düştü. Türkiye, bu sıralamayı etkileyen faktörlerin birçoğunda ortalamayı yakalarken "hükümetin hazır olma durumu" başlığında ise düşük puan aldı. Böylece genel sıralaması da düştü. Raporda Türkiye'nin BT'ye erişim, eğitim kalitesi, hükümet vizyonu konularında gelişime ihtiyacı olduğu vurgulandı. WEF'nin dünyanın önde gelen işletme okulu ve araştırma merkezlerinden biri olan INSEAD ile birlikte hazırladığı raporda, Türkiye'nin BT alanına bakışı gözler önüne serildi. Raporda, BT sektörünü ilgilendiren birçok etken üzerinden puanlama yapıldı. Bu çerçevede hükümetin BT'ye bakışı da puanlandırıldı ve Türkiye 87'nci sırada yer aldı. Raporda, bu sıralama düşük olarak nitelendirildi.

KOffice Yenilendi

darkhunter

KOffice 1.4 Beta 1, geliştirme ekibi tarafından duyuruldu. Kararlı sürümün ise Haziran ayında çıkması planlanıyor. Yeni sürümde Kexi ve Krita uygulamaları yer alıyor. Koffice OASIS Open Document formatlarına tam destek veriyor.