MonoDevelop 1.0 yayınlandı

0
anonim
Uzun bir beklemeden sonra nihayet MonoDevelop 1.0 yayınlandı. MS Windows ortamında .NET ile uygulama yazanlar artık çok az çaba harcayarak ya da belki kodlarını olduğu gibi alıp derleyerek uygulamalarını GNU/Linux ve Mac OS X üzerine taşıyabilecekler.

Görüşler

0
ealtin
Aslinda, Linux'da C#/VB.NET kodlarinin derlenmesi veya derlenmis .NET .exe dosyalarinin calistirilmasi zaten Mono ile mumkundu, genellikle de iyi calisiyor hatta. Mono ve MonoDevelop'u birbirinden ayirmak gerek.

MonoDevelop yazilim gelistirme sureclerini kolaylastiran, tumlesik bir gelistirme ortami yalnizca, platformun kendisi degil.
0
dtemarti
Açıkça çok merak ediyorum henüz okudum. Denemeden yorum yapmak istedim.

Eğer Linux ortamındaki gibi olağanüstü yavaş çalışıyorsa hüsrana uğramamak elde değil. Ama öyle olmadığına eminim.

Benim gibi Linux ortamında yavaşlık konusunda sorun yaşayan var mıdır merak etmiyor değilim. Ayrıca stabl olmadığı için crash lere sebep oluyor idi. Bakalım windows platformunda nasıl?
0
dtemarti
platform yanılgısı yaşamışım. :)
0
ZZombie
Windows altınca C# kodlamak isteyenler için Sharp Develop [1] ta önerebilirim.

IDE üzerinde hem sürükle bırak mantığı ile form oluşturabilirsiniz.
Hem de derleme seçeneklerinde ister MS nin .NET derleyicisini, isterseneniz Mono derleyicisi kullanabiliyorsunuz.

Ozellikle bu iste yeni iseniz ve de size taklalar attırmadan direk kod kısmına geçmek isteyenler için tavisye ederim.

Haa, yok ben deliyim abi, mazoşitim biraz da derseniz Vi ve/veya Emacs öneririm.

Kişisel tercih olarak Linux ortaminda ozellikle web kodlama ve tasariminda Emacs kullanmaya çalışıyorum. Daha üzerinde çalışmam gerek. Henüz tam hakimiyetim olmadı. Ama gittikçe seviyorum keratayı :)

[1] http://www.icsharpcode.net/OpenSource/SD/

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slashdot efektinden korunma yolları

larweda

Slashdot`u bilirsiniz, bilgisayar aleminde çok tartışmalar yaratan, gelişmelerden haberler veren, onbinlerce insanın takip ettiği saygı duyulan bir sitedir. Slashdot`ta duyurulan haberlerden birinde herhangi bir sitenin adının geçmesi, o sitenin çok (gerçekten çok) fazla hit almasına, ve çoğu zaman da sitenin ulaşılamaz halde zarar görmesine sebep oluyor. Buna alemde "Slashdot Effect" deniyor. Bu aslında bir sitenin duyurulması, geniş kitlelere yayılması adına çok istenebilecek bir durum. Ama site sahipleri sitelerinin göçmesinden (hatta kimi zaman bu yüzden hosting firmalarına cezalar ödemekten) hoşlanmıyorlar. İşte bu sebeple bu tarz bir duruma maruz kalan bir şahsiyet (adam Web-server olarak NT kullanmanın yanlış bir seçenek olduğunu kabul ediyor neyse ki) üşenmemiş, bir "Slashdot Effect Prevention Kit"geliştirmiş.

Xynth v0.7.90 kodları teftişe hazır

anhanguera

xynth windowing system sürüm 0.7.90 kaynak kodları sonunda teftişe hazır ;). Paket içerisinde gtk+-2.4.14, links-2.1pre19, MPlayer-1.0pre7try2, SDL-1.2.9 yamalari ve pek tabiki xynth kaynak kodlari mevcut.

RSS: http://gsulinux.org/~distch/rss.php
WWW: http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth

Alper "anhanguera" Akcan.

Dr. Knuth Yazılım Patentleri Hakkında Ne Diyor?

anonim

Ustanın TeX kodlarina bakarken, dizindeki bir metin dosyası dikkatimizi cekti. Dr. Knuth'tan Patent Ofisi gorevlilerine yazilmis bir mesajdi bu. Usta soyle diyor:

"Amerikan kongresi bir süre önce, çok akıllıca bir kararla, matematiksel şeylerin patentlenemeyeceğine karar verdi. Zaten başka türlü matematik yapmak mümkün olmazdı; Pitagoras teorimini her kullandığımızda birine telif hakkı mı ödeyecektik?! Bu bağlamda belirtmek gerekiyor ki, bugünlerde insanların büyük bir aceleyle patentlemeye çalıştığı temel algoritmik fikirler bu kadar temel ve herşeye lazım olacak türdendir. Eğer şu anki gidişata izin verilirse, sonuç, yazarlara kelimeler için patent almaya izin vermek gibi olacaktır."

Devami icin: http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_knuth.xml

OpenBSD Çekirdeği Artık SMP Destekliyor

Challenger

8 yıl boyunca ön tanımlı kurulum ile sadece 1 adet uzaktan erişim açığı çıkmış olan, dünyanın en güvenli işletim sistemlerinden birisi OpenBSD' nin bu zamana kadarki en büyük eksikliklerinden birisi SMP desteğinin olmayışı idi. OpenBSD Journal' da yer alan bu habere göre artık OpenBSD çekirdeğinde SMP destekleniyor.

Lego MindStorms Uzaktan Kumanda Projesi

FZ

Lego MindStorms setlerinin en büyük dezavantajlarından biri, RCX'de bulunan hafızanın (32 KB) ileri düzey projeler geliştirmek için yetersiz olmasıdır. Bu sorunu önlemenin yolu ise RCX'de çalışması planlanan algoritmaların bilgisayarda çalıştırılıp, algoritmanın çıktısı olan motor, sensör hareketlerinin RCX`e gönderilmesidir.

Lego MindStorms Setlerinin bu amaç için kızıl ötesi donanımı ve LeJOS'un Lego Kulesi ile RCX arasında haberleşmeyi sağlayan APIleri mevcuttur fakat haberleşme için kızıl ötesinin kullanılıyor olması kısıtlayıcıdır çünkü kızıl ötesi haberleşmesi 1-2 metre mesafe ile sınırlı kalmakla beraber kızıl ötesi alıcı/verici ledlerinin birbirlerini görme zorunluluğu olmaktadır.