MonoDevelop 1.0 yayınlandı

0
anonim
Uzun bir beklemeden sonra nihayet MonoDevelop 1.0 yayınlandı. MS Windows ortamında .NET ile uygulama yazanlar artık çok az çaba harcayarak ya da belki kodlarını olduğu gibi alıp derleyerek uygulamalarını GNU/Linux ve Mac OS X üzerine taşıyabilecekler.

Görüşler

0
ealtin
Aslinda, Linux'da C#/VB.NET kodlarinin derlenmesi veya derlenmis .NET .exe dosyalarinin calistirilmasi zaten Mono ile mumkundu, genellikle de iyi calisiyor hatta. Mono ve MonoDevelop'u birbirinden ayirmak gerek.

MonoDevelop yazilim gelistirme sureclerini kolaylastiran, tumlesik bir gelistirme ortami yalnizca, platformun kendisi degil.
0
dtemarti
Açıkça çok merak ediyorum henüz okudum. Denemeden yorum yapmak istedim.

Eğer Linux ortamındaki gibi olağanüstü yavaş çalışıyorsa hüsrana uğramamak elde değil. Ama öyle olmadığına eminim.

Benim gibi Linux ortamında yavaşlık konusunda sorun yaşayan var mıdır merak etmiyor değilim. Ayrıca stabl olmadığı için crash lere sebep oluyor idi. Bakalım windows platformunda nasıl?
0
dtemarti
platform yanılgısı yaşamışım. :)
0
ZZombie
Windows altınca C# kodlamak isteyenler için Sharp Develop [1] ta önerebilirim.

IDE üzerinde hem sürükle bırak mantığı ile form oluşturabilirsiniz.
Hem de derleme seçeneklerinde ister MS nin .NET derleyicisini, isterseneniz Mono derleyicisi kullanabiliyorsunuz.

Ozellikle bu iste yeni iseniz ve de size taklalar attırmadan direk kod kısmına geçmek isteyenler için tavisye ederim.

Haa, yok ben deliyim abi, mazoşitim biraz da derseniz Vi ve/veya Emacs öneririm.

Kişisel tercih olarak Linux ortaminda ozellikle web kodlama ve tasariminda Emacs kullanmaya çalışıyorum. Daha üzerinde çalışmam gerek. Henüz tam hakimiyetim olmadı. Ama gittikçe seviyorum keratayı :)

[1] http://www.icsharpcode.net/OpenSource/SD/

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni Bir İşletim Sistemi: Nexenta - GNU Solaris

FZ

Ticari UNIX dünyasının en güçlü oyuncularından Sun Microsystems'in meşhur işletim sistemi Solaris'in kaynak kodlarını kamuya açtığını daha önce FM ortamında duyurmuştuk.

Bu önemli etkinlik özgür ve açık kodlu yazılım dünyasında epey ses getirdi ve ilk kıpırdanlamalar başladı. Alex Ross, debian-devel listesinde 2 Kasım 2005 tarihinde, Debian based GNU/Solaris: pilot program başlıklı duyurusunu yaptı ve ateşli bir tartışma başladı.

Debian tabanlı Nexenta - GNU Solaris projesini daha detaylı inceleyebilir ve ne tür fırsatlar sunabileceğini keşfedebilirsiniz...

Tüm zamanların en kötü bilgisayar hataları

FZ

Mariner I uzay aracı, Sovyet gaz boru hattı, Therac-25 tıbbi hızlandırıcı, finger sunucusu, Kerberos rastsal sayı üreteci, Intel Pentium, Ariane 5 501 numaralı uçuş. Bağlantısız gibi görünen bu isimlerin ortak bir noktası var: Tarihteki en büyük yazılım hataları.

Detaylar WIRED dergisinin History's Worst Software Bugs başlıklı yazısında.

Xen: VMware® için özgür alternatif

roktas

VMware`in özgür ve üstelik daha hızlı alternatifini buluyoruz galiba. Bu haber OSNews`de dikkatimi çekti. Xen, Cambridge üniversitesi Bilgisayar Labortuvarlarında geliştirilmiş özgür lisanslı bir sanal makine yazılımı. İhtiyaç sahipleri bilirler, sanal makine yazılımları özellikle önyükleme ve sistem kurulumu yazılımlarının test edilmesinde, kirlilik oluşturmadan farklı işletim sistemlerinin denenmesinde çok yararlıdır. VmWare`in mevcut alternatifleri Bochs ve Qemu yeterli performansa sahip değiller ve böyle bir şeye hakikaten ihtiyaç vardı. (Qemu Bochs`dan çok daha iyi durumda, fakat VmWare ile karşılaştırıldığında maalesef o da yavaş kalıyor.) Xen özel tekniklerle (?) böylesi bir yüksek performansa ulaşabiliyor. Daha şimdiden Redhat, Novel, HP vb. bu projeye üşüşmüş durumdalar. Xen`in Linux çekirdek kod tabanına eklenmesi de gündemde. Ha unutmadan, anladığım kadarıyla teknik olmaktan ziyade yasal nedenlerden dolayı Xen'de sanal Windows çalıştırmak mümkün değil henüz. Ama ekran görüntüleri NetBSD`yi deneyebileceğinizi söylüyor. Bu güzel :-)

Rakun XML Uygulama Platformu projesi 0.3.1 sürümünü çıkardı

evolution

İTÜ Yazılım Geliştirme Merkezi'nde 4 kişilik bir ekip tarafından yürütülen proje 0.3.1 sürümüne ulaştı. Web üzerinden uygulama tasarımı için tamamıyla XML kuralları kullanan platform arayüzler konusunda da kurumsal ihtiyaçları karşılayabilmek için AJAX yöntemini benimsemiştir.

Freemind Türkçe!

batasoy

Açık kaynak kodlu "zihin haritası" programı Freemind artık Türkçe. Program hakkında Türkçe bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Özellikle öğretmenlerin, proje hazırlayanların ve yazılım geliştiricilerin çok işine yarayacağını düşünüyoruz. Windows kurulum paketi hazır; GNU/Linux içinse birkaç gün daha beklemek gerekecek.

Programı www.pozitifpc.com adresinden indirebilirsiniz.