MonoDevelop 1.0 yayınlandı

0
anonim
Uzun bir beklemeden sonra nihayet MonoDevelop 1.0 yayınlandı. MS Windows ortamında .NET ile uygulama yazanlar artık çok az çaba harcayarak ya da belki kodlarını olduğu gibi alıp derleyerek uygulamalarını GNU/Linux ve Mac OS X üzerine taşıyabilecekler.

Görüşler

0
ealtin
Aslinda, Linux'da C#/VB.NET kodlarinin derlenmesi veya derlenmis .NET .exe dosyalarinin calistirilmasi zaten Mono ile mumkundu, genellikle de iyi calisiyor hatta. Mono ve MonoDevelop'u birbirinden ayirmak gerek.

MonoDevelop yazilim gelistirme sureclerini kolaylastiran, tumlesik bir gelistirme ortami yalnizca, platformun kendisi degil.
0
dtemarti
Açıkça çok merak ediyorum henüz okudum. Denemeden yorum yapmak istedim.

Eğer Linux ortamındaki gibi olağanüstü yavaş çalışıyorsa hüsrana uğramamak elde değil. Ama öyle olmadığına eminim.

Benim gibi Linux ortamında yavaşlık konusunda sorun yaşayan var mıdır merak etmiyor değilim. Ayrıca stabl olmadığı için crash lere sebep oluyor idi. Bakalım windows platformunda nasıl?
0
dtemarti
platform yanılgısı yaşamışım. :)
0
ZZombie
Windows altınca C# kodlamak isteyenler için Sharp Develop [1] ta önerebilirim.

IDE üzerinde hem sürükle bırak mantığı ile form oluşturabilirsiniz.
Hem de derleme seçeneklerinde ister MS nin .NET derleyicisini, isterseneniz Mono derleyicisi kullanabiliyorsunuz.

Ozellikle bu iste yeni iseniz ve de size taklalar attırmadan direk kod kısmına geçmek isteyenler için tavisye ederim.

Haa, yok ben deliyim abi, mazoşitim biraz da derseniz Vi ve/veya Emacs öneririm.

Kişisel tercih olarak Linux ortaminda ozellikle web kodlama ve tasariminda Emacs kullanmaya çalışıyorum. Daha üzerinde çalışmam gerek. Henüz tam hakimiyetim olmadı. Ama gittikçe seviyorum keratayı :)

[1] http://www.icsharpcode.net/OpenSource/SD/

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OS X ile Windows XP Yarışıyor

Soulblighter

www.XvsXP.com adresinde OS X ile Windows XP'nin karşılaştırılması yapılıyor. Karşılaştırmanın ayrıntıları ve verilen puanlar bir tabloda belirtilmiş.

StarLogo: The Next Generation

FZ

Dağıtık ve paralel modelleme, simulasyon ve benzeri işler için tam teşekküllü bir ortam sunan StarLogo sisteminin 3 boyutlu ortama yönelik geliştirme yapmayı sağlayan sürümü StarLogo The Next Generation çıktı. MIT tarafından desteklenen ve geliştirilen projenin programlamayı daha geniş ve genç bir kitleye yayması, karmaşık sistemlere dair düşünme ve modelleme yetilerini geliştirmesi hedefleniyor.

SynthMaster: İlk Türk ses işleme ve efekt yazılımı

FZ

Bilgisayarlar sayesinde dolap büyüklüğündeki ses işleme cihazları küçük yazılımlara dönüştü. Son örnek bir Türk'ün imzasını taşıyor.

Bu alandaki dev oyuncuların yanına, işlev olarak hiçbir eksiği bulunmayan bir isim daha katıldı: SynthMaster. Bülent Bıyıkoğlu adlı bir Türk tarafından 1995 yılında o zamanki bir yazılım yarışmasına katılmak için hazırlanmaya başlanan SynthMaster, 2004 yılından bu yana aktif olarak geliştirilerek tam bir ürün haline getirilmiş. Bıyıkoğlu, 90'lı yıllarda bu yazılım için çalışırken hazırladığı EffectsMaster adlı uygulama sayesinde Kanada'dan bir iş teklifi alarak bu ülkeye taşınma kararı vermiş.

Programlanın Tao´su 7. , 8. ve 9. Kitap

FZ

7. Kitap - Şirket Bilgeliği

Şöyle dedi usta programcı:
"Bir şirket yöneticisi için program demosu sunabilirsiniz ama onu bilgisayardan anlayan biri haline getiremezsiniz."

Ruby On Rails ve J2EE Üzerine developerWorks Makalesi

neikos

IBM developerWorks adresinde Rails ile J2EE mimarilerini karşılaştıran yeni bir makale yayınlandı. Makale, Rails ile Tomcat + Struts + Hibernate'den oluşan bir J2EE mimarisini karşılaştırıyor.

Özellikle J2EE'ye aşina olan ve Rails ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için yararlı bir makale.