MonoDevelop 1.0 yayınlandı

0
anonim
Uzun bir beklemeden sonra nihayet MonoDevelop 1.0 yayınlandı. MS Windows ortamında .NET ile uygulama yazanlar artık çok az çaba harcayarak ya da belki kodlarını olduğu gibi alıp derleyerek uygulamalarını GNU/Linux ve Mac OS X üzerine taşıyabilecekler.

Görüşler

0
ealtin
Aslinda, Linux'da C#/VB.NET kodlarinin derlenmesi veya derlenmis .NET .exe dosyalarinin calistirilmasi zaten Mono ile mumkundu, genellikle de iyi calisiyor hatta. Mono ve MonoDevelop'u birbirinden ayirmak gerek.

MonoDevelop yazilim gelistirme sureclerini kolaylastiran, tumlesik bir gelistirme ortami yalnizca, platformun kendisi degil.
0
dtemarti
Açıkça çok merak ediyorum henüz okudum. Denemeden yorum yapmak istedim.

Eğer Linux ortamındaki gibi olağanüstü yavaş çalışıyorsa hüsrana uğramamak elde değil. Ama öyle olmadığına eminim.

Benim gibi Linux ortamında yavaşlık konusunda sorun yaşayan var mıdır merak etmiyor değilim. Ayrıca stabl olmadığı için crash lere sebep oluyor idi. Bakalım windows platformunda nasıl?
0
dtemarti
platform yanılgısı yaşamışım. :)
0
ZZombie
Windows altınca C# kodlamak isteyenler için Sharp Develop [1] ta önerebilirim.

IDE üzerinde hem sürükle bırak mantığı ile form oluşturabilirsiniz.
Hem de derleme seçeneklerinde ister MS nin .NET derleyicisini, isterseneniz Mono derleyicisi kullanabiliyorsunuz.

Ozellikle bu iste yeni iseniz ve de size taklalar attırmadan direk kod kısmına geçmek isteyenler için tavisye ederim.

Haa, yok ben deliyim abi, mazoşitim biraz da derseniz Vi ve/veya Emacs öneririm.

Kişisel tercih olarak Linux ortaminda ozellikle web kodlama ve tasariminda Emacs kullanmaya çalışıyorum. Daha üzerinde çalışmam gerek. Henüz tam hakimiyetim olmadı. Ama gittikçe seviyorum keratayı :)

[1] http://www.icsharpcode.net/OpenSource/SD/

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Laptop Robot

FZ

Haber kategorisi yazılım ama belki de donanım demeliydim, ya da her ikisi. Tabii Firmware buna ne der bilemem (bkz. programlanın Tao'su).

Evolution Robotics adlı firma, robot olayına son noktayı koymuş gibi. Masanın üzerinde hantal hantal oturan hareketsiz bilgisayarlara paydos!

Düşünsenize salonda ya da mutfakta gezinip duran bir laptop PC, fotoğraf çekiyor, elinizdeki CD'yi görüp CD sürücünün tepsisini uzatiyor ve CD'yi çalmaya başlıyor, müziğe ara verip yeni e-mailleri yatak odanıza kadar bi koşu gelip okuyor falan ;-)

Quantum bilgisayarlar için programlama dili...

lalapoo

Bilim Teknik ya da herhangi bir bilgisayar dergisinde mutlaka quantum bilgisayarlarla ilgili bir yazı okumuş bir fikir sahibi olmuşuzdur.

Mesela bit kavramı yerine Qubitlerin kullanıldığı,şimdiki bilgisayarlardan 1,000,000,000 kez daha hızlı olacağı, çok daha az enerji harcayacağı ve bunun gibi daha birçok şey.Ama bütün bu bilgiler havada duruyor ve quantum bilgisayar kavramı bizim için soyut olmaktan öteye geçemiyor.Bu yetmezmiş gibi şu sıralarda quantum bilgisayarlar için bir de programlama dili geliştiriliyor.

Quantum Computation Language

VMWare Server 1.0 Çıktı

vst

Kullandığınız işletim sistemi üzerinde başka bir işletim sistemi çalıştırmanıza yarayan sanal makine yazılımı VMWare Server bedava olarak piyasaya sürüldü. İndirip kullanmak isteyenler buyursunlar.

Haftanın Sitesi: Cryptool - Kriptografinin Gizemleri

anonim

Bu haftanın sitesi: www.cryptool.org.

Açık kaynaklı bir yazılım olan Cryptool'un asıl amacı konu ile ilgilenen hevesli öğrencilere şifrelemeyi ve şifreleme mantığını anlatmak.

Program ile ilgili daha ayrıntılı bilgiyi bu adreste, ekran görüntülerini ise burada bulabilirsiniz.

ELOG

m1a2

Uzun zamandan beri aradığım türde bir programı freshmeat`te nihayet buldum :) ELOG, her türden notlarınızı browser üzerinden yazabileceğiniz son derece hafif bir web defteri. Parçacık fiziği üzerine araştırmalar yapan `Paul Scherrer Institute`ın bir elemanı tarafından (Stefan Ritt) yazılan program harika iş görüyor.