MonoDevelop 1.0 yayınlandı

0
anonim
Uzun bir beklemeden sonra nihayet MonoDevelop 1.0 yayınlandı. MS Windows ortamında .NET ile uygulama yazanlar artık çok az çaba harcayarak ya da belki kodlarını olduğu gibi alıp derleyerek uygulamalarını GNU/Linux ve Mac OS X üzerine taşıyabilecekler.

Görüşler

0
ealtin
Aslinda, Linux'da C#/VB.NET kodlarinin derlenmesi veya derlenmis .NET .exe dosyalarinin calistirilmasi zaten Mono ile mumkundu, genellikle de iyi calisiyor hatta. Mono ve MonoDevelop'u birbirinden ayirmak gerek.

MonoDevelop yazilim gelistirme sureclerini kolaylastiran, tumlesik bir gelistirme ortami yalnizca, platformun kendisi degil.
0
dtemarti
Açıkça çok merak ediyorum henüz okudum. Denemeden yorum yapmak istedim.

Eğer Linux ortamındaki gibi olağanüstü yavaş çalışıyorsa hüsrana uğramamak elde değil. Ama öyle olmadığına eminim.

Benim gibi Linux ortamında yavaşlık konusunda sorun yaşayan var mıdır merak etmiyor değilim. Ayrıca stabl olmadığı için crash lere sebep oluyor idi. Bakalım windows platformunda nasıl?
0
dtemarti
platform yanılgısı yaşamışım. :)
0
ZZombie
Windows altınca C# kodlamak isteyenler için Sharp Develop [1] ta önerebilirim.

IDE üzerinde hem sürükle bırak mantığı ile form oluşturabilirsiniz.
Hem de derleme seçeneklerinde ister MS nin .NET derleyicisini, isterseneniz Mono derleyicisi kullanabiliyorsunuz.

Ozellikle bu iste yeni iseniz ve de size taklalar attırmadan direk kod kısmına geçmek isteyenler için tavisye ederim.

Haa, yok ben deliyim abi, mazoşitim biraz da derseniz Vi ve/veya Emacs öneririm.

Kişisel tercih olarak Linux ortaminda ozellikle web kodlama ve tasariminda Emacs kullanmaya çalışıyorum. Daha üzerinde çalışmam gerek. Henüz tam hakimiyetim olmadı. Ama gittikçe seviyorum keratayı :)

[1] http://www.icsharpcode.net/OpenSource/SD/

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Matematik ve programlama gerçek hayatta ne işe yarar:emeksensin.com ve rengarenk

FZ

Emeksensin.com'da en son yaptığımız yeniliğin adı Rengarenk. Rengarenk özelliği ile eserleri renklerine göre arayabiliyorsunuz. Buradan deneyip görebilirisiniz: http://www.emeksensin.com/rengarenk. Renk arama özelliği dünyada az sitede görebildiğimiz bir özellik çünkü bunu yapabilmek için bazı zor problemleri çözmek gerekiyor. İlk problem eserin resmindeki binlerce renkten önemlilerini seçmek. Bunu yapan birçok görüntü işleme algoritması var. Biz OpenCV kütüphanesini kullanarak bir gerçekleme yaptık.

Steganografide Yeni Ufuklar

FZ

Güvenlik ve veri gizleme konusunda çalışanların ilgisini çekecek yeni bir program geliştirildi. Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmakta olan Rakan El-Halil tarafından geliştirilen Hydan ile elinizdeki metni çalıştırılabilir bir dosya içine gizlice yerleştirebiliyorsunuz ve sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor.

POV-Ray Tanıtımı

FZ

Amiga zamanlarından bu yana, bilgisayar destekli modelleme alanında birçok programlar geldi geçti. Imagine'dı, Lighwave'di, Real 3D'di, 3D Max'di, Blender'dı derken bu alanda birbiri ile kapışan oldukça fazla program var. Fakat bunlardan bir tanesi, gerek arkasındaki düşünce, gerekse başarıları ile diğerlerinden çok daha farklı bir yerde.

Bayanlar baylar, karşınızda Pov Ray

AJAX :: Asynchronous Javascript & XML

SHiBuMi

AJAX, özellikle web tabanlı uygulamalar geliştirenlerin hoşuna gidecek, çeşitli teknolojileri ve araçların birleşiminden oluşan, yeni olarak kabul edebileceğimiz bir teknoloji. AJAX bir programlama dili ya da aracı değil, yalnızca belli teknikleri kullanarak mevcut web uygulamalarının daha interaktif hale nasıl getirilebileceği üzerine kafa yoran bir teknoloji.

Hoş Bir TGE

anonim

C için pek çok geliştirme ortamı var bilinen ancak ben karşılaştığım bu hoş TGE yi (Tümleşik Geliştirme Ortamı) paylaşmak istedim. Adı Code::Blocks. GPL 2.0 lisanslı bu TGE pek çok gelişmiş özelliği içinde barındırıyor. Code::Blocks GNU/Linux ve Windows ortamlarında çalışabiliyor. Ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz.