minifesto: mini mini 'animated' manifesto

0
FZ
Zach Beane yine yapacağını yapmış. minifesto sitesine gidip, istediğiniz metni yazıp bunu yakışıklı bir siyah kutu içinde, karizmatik yeşil yazılarla, daktilo efekti şeklinde görebileceğiniz bir "animated GIF" olarak elde edebiliyorsunuz.

Bir örneğini de Brian Mastenbrook'un blog'unda PI filminden meşhur bir alıntı şeklinde görmek mümkün.

Acaba bu şirinlik hangi programlama dili ile yapılmış? Tabii ki programlamayı tekrar eğlenceli kılan dille.
Söz konusu dili öğrenmek isteyenler aylardır, yıllardır bedava olarak sunulan bu kitabı ve şu kitabı okuyarak aydınlanma yolunda ilerleyebilirler ;-)

Görüşler

0
conan
Ahem... Turkce karakter problemi var :P
0
FZ
Japonlar da şikayetçiymiş durumdan diye duydum. Bi interneyşınılızeyşın işini becerememiş animated gif üretecini ben ne yapayım kardeşim, di mi ama :-p Bi de Lisp filan diyo, utansın utansın!
0
Tarık
Bu minifesto gerçekten güzel düşünülmüş, öpen sörs ise bunu turkce yapabilmek zor olmasa gerek. Bide font büyüklüğü vs. gibi yeni geliştirmeler yapılabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Land Of Lisp Çıktı

okanakyuz

İleri seviye sitesindeki lisperati (Tılsımlı Programlama) (http://ileriseviye.org/Makale/lisperati-tr/) metninin orjinalinin yazarı Conrad Barski en sonunda bir lisp kitabı çıkarttı. Kitap Lisp diline bir türlü alışamayan meraklılar ile yeni başlayan kullanıcılara hitap ediyor. Ayrıca lisp dilini komik hikayeler ve karikatürler ile anlatmakta. http://landoflisp.com/ sitesinden kitabın 8nci bölümünü okumak da mümkün.

Avrupa Common Lisp Buluşması: Sunumlar ve Videolar

FZ

Bu sene 24 Nisan tarihinde, Amsterdam'da, 19 ülkeden 80'i aşkın katılımcıyla gerçekleşen ECLM2005 (European Common Lisp Meeting) pek çok ilginç sunuma ve konuşmaya ev sahipliği yaptı.

Daha önce burada sık sık adı geçen Practical Common Lisp kitabının yazarı Seibel'in "Lispçi olmayanlara Lisp'i nasıl anlatırsınız" başlıklı eğlenceli konuşmasından tutun António Menezes Leitão'nun "Lispçiler için Java" sunumuna dek pek çok videoya Weitz'in sitesinden veya İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü yansısından erişmeniz mümkün.

Enterprise Uygulamalarda Common Lisp Faktörü

FZ

cs-lisp grubunca geçen sene Eylül ayında başlatılmış olan Lisp toplantıları serisi uzunca bir aradan sonra Ekim ayında yeni bir toplantı ile devam ediyor.

31 Ekim 2006, Salı akşamı 18:00'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde düzenlenecek olan toplantının başlığı Enterprise Uygulamalarda Common Lisp Faktörü.

Toplantının detayları şöyle:

Microsoft VisualLisp#'i Mi Duyuracak?

FZ

Bill Clementson, blog'undaki son girdide şöyle yazmış:

Don Box, XOM, XML ve SOAP üzerine yaptığı çalışmalardan ötürü Microsoft'a geçmeden önce de bir hayli tanınan bir isimdi. Epey akıllı bir adamdır ve blogunu düzenli olarak takip ederim. Ancak son yazılarından birinde "Lisp/Scheme Jobs" başlıklı bir şey görünce şok geçirdim:

MIT LispM Kaynak Kodunu Kamuya Açıyor

FZ

MIT, LispM kaynak kodunu BSD tarzı bir lisans ile kamuya açıyor. Bu şu demek: Lisp Machines sistemlerinin temel bileşeni artık özgür. BSD lisansı sayesinde de insanlar bundan istedikleri gibi faydalanabilirler.