Linux Kullanıcıları Derneği sohbetlerinin 24.sü

0
conan
Linux Kullanıcıları Derneği`nin geleneksel sohbetlerinin 24.sü Temmuz`un 25`inde akşam saat 18:30`da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi D blokta, kırmızı salonda yapılacak.
Toplantının içeriği

LKD-24: 25 Temmuz Carsamba
Iptables ve Ipchains ile Linux'ta firewall
Mert Alta (mertalta@yahoo.com)


Linux'ta ipchains ve iptables ile nasil firewall (guvenlik duvari)yapilir, nelere dikkat edilmesi gerekir, cesitli senaryolar...
Firewall'lar internetin tehlikelerini kendi ağınızdan ve bilgisayarınızdan uzak tutmak ya da ağınızdaki temiz ve saf üyelerin şeytani internet arzularına erişmelerini engellemek için ateşten bir duvar örer.

Detaylı bilgi için : http://www.linux.org.tr

İlgili Yazılar

İlk

e2e

Fransa'da faaliyet yürüten AMEN adlı web hosting firması çalışanları, şirketin İngiltere'de faaliyet yürüten başka bir firmaya satılışını protesto etmek için greve çıktılar.

Grevlerini duyurmak ve destek için bir blog oluşturan Amen çalışanları, firmanın satışıyla ilgili olarak bilgilendirilmediklerini, geleceklerinin ne olacağı konusunda kimsenin kendilerine bir açıklama yapmadığını belirtiyor.

Daha fazlası için: AMEN ON STRIKE

Üstün varlıklar ve diğerleri

ganzo66

Sözlerime şu ünlü özdeyişi hatırlatarak başlayacağım, " Herkes eşittir ama bazıları daha eşittir". Buradan yola çıkarak Redogre'nun yazdığı yazı için insanları patron veya çalışan diye ayırmanın yanlış olduğuna inanıyorum ve diyorum ki: "İnsanlar ikiye ayrılır: ÜSTÜN VARLIKLAR VE DİĞERLERİ"

Türkiye Uzgörü kazanıyor!

anonim

İTÜ IEEE kulübünün lisans öğrencilerinin yazılarından oluşan bir "Uzgörü" adlı dergi hazırladık. Dergi iki ayda bir yayınlanacak.

Konser: Genetik Algoritmalarla Müzik - Kim Cascone @ Santralİstanbul

FZ

David Lynch'in ses danışmanı elektronik müzik bestecisi Kim Cascone, 8 Kasım Cumartesi akşamı Santralİstanbul Enerji Müzesi'nde düzenlenecek konserde elektronik müzik dinleyicileri ile buluşuyor.

Kim Cascone, 4-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nün konuğu oldu ve 'Basit Genetik Algoritmaları Kullanarak İçerik Yaratma' başlıklı bir atölye çalışması yaptı. 7 katılımcının yer aldığı bu atölye çalışmasının sonunda ortaya çıkan eser 8 Kasım Cuma akşamı saat 19:00'da santralistanbul Enerji Müzesi'nde yapılacak konserde seslendirilecek.

Bilgi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Kadrosu

vst

Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü için araştırma görevlisi arıyor.

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü teoriye önem veren bir bölümdür. Bunun yanında, Türkiye'de Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımı desteklemek ve geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır.

Başvurularda aranan temel özellikler:

  • Bilgisayar bilimlerine yoğun ilgi,
  • Zor bir konuyu öğretme konusunda istekli olmak,
  • İlgili alanlardan iyi bir lisans derecesi,
  • Tümüyle İngilizce dilinde öğretebilecek seviyede İngilizce bilmek,
  • İlgili bir alanda yüksek öğrenim programına kayıtlı olmak veya bu konuda girişimlerde bulunmuş olmak.

Başvurular eposta aracılığıyla cs@cs.bilgi.edu.tr adresine, özgeçmiş ekiyle yapılacaktır.