İlgili Yazılar

Gentoo Derlenip Toparlanıyor

cbc

Gentoo projesi iç yapısını değiştiriyor.

Şu ana kadar varolan yapıda her şey direkt olarak Daniel Robbins'in onayına -ve diretmelerine- bakarken, projeler geliştirilirken zaman sınırlandırıcı faktörler devrede değildi; tamamen rahat çalışan ekip için artık yeni bir yapılandırmaya girişiliyor. Düzenli olarak raporlar hazırlayacak, düzenli toplantılar yapacak olan ekip yine Daniel Robbins'in başkanlığında proje gruplarına bölündü.

Kim demiş Linux altında modelleme ve animasyon yapılmaz diye!

PCc0d3r

Şu anda tam iki sene önceye gittim. Elimin altında win98 ve karşımda lightwave açık. Hayal gücümü fare tıklamaları ile dijital ortama dokuyorum. Peki şimdi ne farkı var bu zamandan. Şu an linux makinemde elimin altında blender açık ve neredeyse artık ligthwave ile yapabildiğim her şeyi yapmaya başladım! Bu arada Shrek adlı filmin Linux altında yapılmış olması da işin çabası.

Sonuç olarak kimse 3d yüzünden Linux'a geçemiyorum diye bir mazeret uyduramaz günümüzde. Alırsınız ücretsiz Blender'i sonra başlarsınız konuşturmaya hayal gücünüzü...

California için Linux, pardon Linus

sundance

Arnold Schwarzenegger´den sonra bir başka ünlü daha California valiliği için aday olduğunu açıkladı.

Birçoklarına süpriz olan açıklamasında Linus Torvalds, böyle bir kampanyanın ne kadar zor olduğunu, ciddi finansal destekler olmadan gerçekleştirilemeyeceğini bildiğini belirterek, bir müddettir görüştüğü Open Source ile ilgili iş yapan çeşitli firmalardan 3,000,000$lık bir fon oluşturulması için gerekli desteği aldığını belirtti.

BSD´nin ana yurdu olan, gerek bilişimci gerekse aktivist dünyanın en sivri isimlerini barındıran Berkeley'nin bulundugu California eyaletinde bakalım bürokrasinin en büyük hacki gerçekleşebilecek mi ;)

Son 2.4

yuxel

Kernel 2.6'yı beklerken, 2.4.22'nin duyurulmasından 3 ay sonra 2.4.23 duyuruldu. Jens Axboe'nun yazdığı "Laptop mode" adı verilen sistem; pillerin daha uzun kullanılmasını sağlayacak. 2.4.23 deki yenilikler için şu adrese göz atabilirsiniz.
Kaynak: kerneltrap.org

Mandrake 9.2 Beta 1 Çıktı

Teorisyen

Mandrakenin resmi linux sitesinde yayınlanan bu habere göre Mandrake Linux 9.2 Beta 1 yayınlanmış...