Laptop Robot

0
FZ
Haber kategorisi yazılım ama belki de donanım demeliydim, ya da her ikisi. Tabii Firmware buna ne der bilemem (bkz. programlanın Tao'su).

Evolution Robotics adlı firma, robot olayına son noktayı koymuş gibi. Masanın üzerinde hantal hantal oturan hareketsiz bilgisayarlara paydos!

Düşünsenize salonda ya da mutfakta gezinip duran bir laptop PC, fotoğraf çekiyor, elinizdeki CD'yi görüp CD sürücünün tepsisini uzatiyor ve CD'yi çalmaya başlıyor, müziğe ara verip yeni e-mailleri yatak odanıza kadar bi koşu gelip okuyor falan ;-)

Görüşler

0
anonim
bu büyük bir gelişme olur.ama bu kullanım insanların gün geçtikçe tembelleşmesini sağlar.insanları yatalak durumuna sokar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

StarLogo artık OpenStarLogo

FZ

StarLogo ekibinden Eric Klopfer'in dünkü bir e-posta iletisine göre 8 Haziran 2006 itibariyle StarLogo artık OpenStarLogo adı altında kamuya açık kodlu olarak sunulmaktadır.

OpenStarLogo web sitesinde sistemin hem kaynak kod dosyalarını hem de derlenmiş hallerini bulmak mümkün. Böylece tüm dünyadaki programcı camiasının OpenStarLogo ve dolayısı ile StarLogo'ya katkıları kabul edilirken StarLogo ekibi de StarLogo TNG üzerindeki çalışmalarına odaklanmaya devam edecek.

Mobil Dünyanın Yeni İşletim Sistemi: Samsung BADA

cderici

Samsung yeni mobil işletim sistemi BADA ile seneye hızlı bir giriş yaptı. Geçen senenin sonlarına doğru ilk SDK'sı çıkan bu genç sistem, şimdilerde büyük kardeşleri Android ve iOS ile yarışır oldu. Peki nasıl oldu bu iş? Gelin birlikte bakalım..

Corel, Winzip'i satın almış

anonim

Evet, dünyaca ünlü, meşhur sıkıştırma yazılımı Winzip artık Corel'in bir parçası olmuş durumda.

Python 2.4

tongucyumruk

18 aylık uzun bir bekleyişin ardından Python 2.4 çıktı. Yenilikler arasında özellikle dekoratörler, geliştirilmiş üreteç desteği ve long veri itipi ile integer veri tipinin birleştirilmesi göze çarpıyor. Özellikle MS Windows kullanıcılarını ilgilendiren bir diğer yenilik ise bu sürümden başlayarak Python'un MS Windows platformunda msi paketleri kullanılarak dağıtılacak olması. Yeni sürümdeki yeniliklerin bir özetini buradan okuyabilir, daha detaylı bilgiyi ise A. M. Kuchling'in dökümanından okuyabilirsiniz. Yeni sürümü indirmek içinse buraya

Nokia: Python Kullanmak İçin Bir Sebep Daha

FZ

Cep telefonu üreticisi Nokia, S60 serisi cep telefonlarının artık Python ile programlanabileceğini duyurdu. Açık kodlu olarak geliştirilen bu proje ile cep telefonlarını programlamak çok daha kolay hale gelmiş durumda. Bir kıyaslama yapmak gerekirse Hello World in C++, Epoc style (for Symbian OS) koduna bakılabilir. Benzer işi yapan bir Python programı ise 4-5 satır uzunlukta. (C++ linki için Hakan Latifaoğlu'na teşekkürler.)