tongucyumruk

Görüşler

1
tongucyumruk

Java ile web uygulamalari gelistirirken dinamik dillerden en cok özledigim seylerden biri kod degisimlerinde ilgili modullerin otomatik olarak yeniden yuklenmesi. Tabi ki JRebel sagolsun bunu yapmak gayet mumkun lakin JRebel özgur yazilim olmadigi icin sadece profesyonel ortamlarda kullandigim bir arac, hobi olarak, evde gelistirdigim projelerde ise ne yazik ki kullanamiyorum.

Linkteki yazida anlatilan tekniklerle kisitli da olsa bir sicak kod guncellemesi saglamak mumkun tabi ki fakat ben bunun yerine bu ozelligin yoklugunu bir avantaja cevirmeyi tercih ediyorum. Ne de olsa bundan yillar önce bir bilgenin dedigi gibi: Avantaja cevrilemeyecek dezavantaj yoktur. Ben de Java gelistirme ortaminin bu eksikligini daha fazla test yazmak icin bir mazeret olarak kullaniyorum. Bu sayede gelistirdigim herhangi bir özelligi el yordamiyla, bir web tarayici acip rastgele tiklayarak degil otomatize edilmis testlerle deneme, dogrulugunu garanti etme sansim oluyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Seminer haberi: Struts Shale

anonim

Konu: Struts Shale, Yer: ODTÜ Teknokent İkizler Konferans Salonu. Zaman : 14 Nisan Cuma 14:00. Süre : 1.5 saat

Struts 2.x için üstünde çalışılan yeni versiyonlar Struts Action Framework ve Struts Shale şeklinde ikiye ayrılıyor. Struts Action Framework Struts 1.x çizgisini takip ederken, Struts Shale JSF ile bileşen tabanlı bir yapıya geçiyor.

Bu sunumda Struts Shale ile ilgili aşağıdaki konuları inceleyeceğiz:

1. Struts 1.x e göre yenilikler
2. Shale'in yapısı
3. JSF ile ilgisi
4. Shale Core Library
6. Shale Dialog Controller yapısı
7. Shale Test Framework
8. Shale Validation
9. Örnek bir uygulamanın incelenmesi

Java Struts

malkocoglu

Jakarta projesinin gözde teknolojilerinden Struts, JSP sayfaları ile sunucu tarafı Java kodlarının bağlanması için çok faydalı bir teknolojiye dönüştü. Model/Görüntü/Kontrolör (Model/View/Controller), kısa namı ile MVC olarak olarak bilinen mimarinin gerçekleştirimi olan Struts, tekrar kullanılır servis tarafı kodlarının tasarlanmasında yardımcı da oluyor.

Bu teknoloji hakkında ki yazıları www.bilgidata.com adresinde bulabilirsiniz.

ZGRViewer 0.5.0

FZ

graphviz yazılımının e-posta listesindeki bir duyuruya göre, ZGRViewer'ın 0.5.0 sürümü çıkmış.

ZGRViewer, Java ile geliştirilmiş 2.5 boyutlu bir çizge görüntüleyicidir ve Zoomable Visual Transformation Machine'i temel almaktadır. Özel olarak AT&T'nin GraphViz sistemindeki DOT dili ile tanımlanmış ve dot, neato, twopi gibi programlarla işlenmiş çizgeleri göstermek için kullanılmaktadır.

ZGRViewer büyük çizgelerle başa çıkabilecek şekilde tasarlanmıştır ve ZUI (Zoomable User Interface) sayesinde çizge üzerinde kolayca gezinmeye izin vermektedir.

Java neden .NET 'ten daha iyi (101 neden)

yilmaz

Java neden .net'ten iyidir soru suna verilmiş 101 cevap. Birkaç tanesi şöyle.

1) Public Domain API: ve yeniden kullanılabilirliği. .NET te bunların bir kısmının patenti var.

2) Standard Library Source Code Availability: her geliştirme kitinin kodları açıktır.

Java ile Cep Telefonlarına Yönelik Uygulama Geliştirme - 1

FZ

``Ne? Hala Java uyumlu bir telefonunuz yok mu? Çok da dert etmeyin. Araştırmalar, 2006 yılına kadar tüm cep telefonu modellerinin Java uyumlu olacağında hemfikir. Peki, geliştirici olarak bize düşen ne? Tabi ki bu cihazları sefil kullanıcıların ihtiyaçlarına ve de çoğunlukla eğlencelerine uygun şekilde programlamak. Cep telefonlarımızı, kıstlı da olsa birer bilgisayar haline getirecek bu teknolojiyle bu güne kadar neler yapıldığını ve neler yapılabileceğini görmek istiyorsanız midlet.org adresini hemen ziyaret edin (tamam, önce yazıyı okumayı bitirin, sonra ziyaret edin - ve evet, ileride oyun da yazacağız!)´´

Selem Delül´ün J2ME teknolojisi ile cep telefonu programlama konusunu ele alacağı yazı dizisinin ilk bölümünün devamını ileriseviye.org sitesinde okuyabilirsiniz.