tongucyumruk

Görüşler

1
tongucyumruk

Java ile web uygulamalari gelistirirken dinamik dillerden en cok özledigim seylerden biri kod degisimlerinde ilgili modullerin otomatik olarak yeniden yuklenmesi. Tabi ki JRebel sagolsun bunu yapmak gayet mumkun lakin JRebel özgur yazilim olmadigi icin sadece profesyonel ortamlarda kullandigim bir arac, hobi olarak, evde gelistirdigim projelerde ise ne yazik ki kullanamiyorum.

Linkteki yazida anlatilan tekniklerle kisitli da olsa bir sicak kod guncellemesi saglamak mumkun tabi ki fakat ben bunun yerine bu ozelligin yoklugunu bir avantaja cevirmeyi tercih ediyorum. Ne de olsa bundan yillar önce bir bilgenin dedigi gibi: Avantaja cevrilemeyecek dezavantaj yoktur. Ben de Java gelistirme ortaminin bu eksikligini daha fazla test yazmak icin bir mazeret olarak kullaniyorum. Bu sayede gelistirdigim herhangi bir özelligi el yordamiyla, bir web tarayici acip rastgele tiklayarak degil otomatize edilmis testlerle deneme, dogrulugunu garanti etme sansim oluyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sıkı Dur Mono, Harmony Geliyor...

anonim

Flame yaratmak için söylemiyorum ama şu an için önemli projelerde kullanılabilecek özgür bir j2se veya j2ee gerçekleştirimi (implemantasyonu) ne yazikki yok. Var olan bazı özgür jvm ve derleyiciler gerçekten başarılı işler yapsada, henüz profesyonel anlamda tercih edilebilir durumda değiller.

Sun® firmasından olumlu bir adım

roktas

Son birkaç gün içinde Simon Phipps'in de belirttiği gibi sessiz sedasız önemli bir gelişme oldu ve Sun, Java dağıtımını belirleyen lisans şartlarını gevşetti. Bu değişikliğin en önemli sonucu Java'nın artık diğer Özgür Java gerçeklemeleriyle (GCJ, Kaffe, GNU Classpath vb.) birlikte (fakat onlarla karıştırılmadan) dağıtılabilecek olması. Daha da açık söylemek gerekirse Sun Java'yı Debian veya Ubuntu'da non-free depodan 'apt-get install sun-java5-jre ' komutuyla kurabileceksiniz, ilk paket hazır durumda.

Red Hat JBoss'u satın alıyor

vst

Bugün Marc Fleury'nin yaptığı açıklamada, Red Hat ile JBoss'un imzaladığı anlaşmaya göre Red Hat'ın JBoss'u satın alacağı duyuruldu. Bu da gelecekte özgür kurumsal uygulamalarda biraz daha profesyonel(!) servis alabilmek anlamına geliyor. Umarız, büyük kuruluşların bilgi işlem uzmanlarının "Özgür yazılım kullanağız, ama karşımızda kurumsal muhatab yok ki!" gibi haklı serzenişlerini dindirir.


Açıklamanın tam metni | JBoss websitesindeki haber

Java Teknolojileri Kongresi

anonim

Java Teknolojileri Derneği tarafından bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen Java Teknolojileri Kongresi, 18 Haziran 2005 Cumartesi günü Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. ‘Java Her yerde’ sloganıyla yapılan etkinlikte, Java teknolojisindeki yenilikler, Java araçları, geleceği, platform bağımsızlığı, teknoloji firmalarıyla ilişkileri ele alınacak.

PrimeFaces: Açık Kaynaklı Türkçe Ajax JSF Kütüphanesi

anonim

PrimeFaces, Java Server Faces (JSF) çatısı için geliştirilen açık kaynaklı bir kütüphanedir. PrimeFaces’in temel amacı, ajax tabanlı zengin bir bileşen kütüphanesi yaratmak ve çeşitli JSF eklentileri yardımıyla uygulama geliştirmeyi kolaylaştırmaktır.