İTܒde Wireless Network sempozyumu

0
larweda
İstanbul Teknik Üniversitesi öğrenci klüpleri tarafından düzenlenen İTÜ Wireless Network Sempozyumu’nda kablosuz ağ teknolojisi ile ilgili son gelişmeler tartışılacak.
Sempozyum, 7 Aralık Cuma günü [bugün :-( ] İTÜ Ayazağa Kampüsü’ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Tüm gün sürecek sempozyumda sektörün önde gelen şirketleri farklı alanlardaki teknolojileri tanıtacak. Tartışılacak konular arasında GSM teknolojisinin gelişimi, kablosuz habercilik, Wireless LAN technologies ve 3. Nesil iletişim protokolleri gibi başlıklar yeralıyor. Detaylı bilgi için: www.ituwireless.cjb.net
Sempozyuma, Turkcell, Pcnet, Cisco, Alcatel, Garanti Teknoloji ve Hürriyetim katılacak. Sempozyumun programı ise şöyle:

10:40 10:50 Açılış
10:50 11:20 Turkcell - GSM Teknolojisinin Tarihi Gelişimi ve GPRS Nedir?
11:25 11:55 Turcom - Bir Sistem Entegratörünün Wireless Konusundaki Çözümleri
12:00 12:30 Empa - IEEE802.11b Standardı
12:35 13:05 Mobil Hürriyetim - Kablosuz Habercilik
13:30 14:00 Cyber Academy - Web,Mobil,Digital TV'de Eğlence Nereye Gidiyor
14:05 14:35 Garanti Teknoloji - Wireless LAN Technologies
14:40 15:10 Alcatel - LDMS Teknolojileri
15:15 15:45 Ericsson - 3. Nesil İletişim Protokolleri
15:50 16:40 Panel

İlgili Yazılar

Şehr-i Münih´in Linux´a geçme planları

alper

Münih şehir yönetimi Microsoft'la olan bütün sözleşmelerini iptal edip Linux'a geçmeyi düşündüklerini beyan etti.

Sueddeutsche gazetesinde yayınlanan bir araştırmada Münih'te Enformasyon teknikleri alanında Linux'a geçilmesiyle verilerin daha güvende olacağı ve milyonlar kar edeceğinin söylenmesi üzerine harekete geçen yönetim, durumu değerlendirip kararın 28 Mayıs günü verileceğini söyledi. Bu zamana kadar Microsoft'un bir teklif yapması bekleniyor.Söz konusu teklif NT'lerin XP'ye geçişini, eğitim vs. durumları kapsıyor. Bu da en az 30 Milyon Euro şehir yönetiminin kasasından çıkması demek.

Neuromancer radyo tiyatrosu

sundance

Beğenerek takip ettiğimiz sitelerden Boing Boing'in haberine göre bir Neuromancer hayranı, BBC'nin yayınladığı iki saatlik radyo tiyatrosunu, mp3 olarak kendi sitesinden yayınlamaya başlamış.

Bilmeyenler için, Neuromancer, William Gibson'ın 1984 yılında yayınladığı ve bütün belli başlı bilim kurgu ödüllerini toplayan meşhur romanı. Matrix ve Cyberspace kavramlarının ilk kez telaffuz edildiği bu çığır açan romanın radyo tiyatrosunu Bittorrent üzerinden bulmanız mümkün. Ben dinledim, oldukça güzel yapmışlar. (Not: Haber yayınlandığı sırada sözkonusu torrent fazla kaynak tükettiği için yaından kaldırılmıştı. Fakat, yeteri kadar dağılmış 40Mb'lık neuroplay.zip dosyasını, dc, emule ya da torrent üzerinden aratabilirsiniz)

IBM Türk Çalışanlarının Sendikal Örgütlenmesi

anonim

Bizler 258 kişiyle Tez-koop-iş sendikasına üye IBM Türk çalışanlarıyız.

Sendikamız, toplu sözleşme yapma hakkımızı almak için 26 Mart 2008 tarihinde Çalışma Bakanlığına yetki başvurusunda bulundu.

Karanlık köşelerin sesi - Fidel Castro Ruiz

SHiBuMi

"Zor zamanlar yaşıyoruz. Son aylarda, bir çok kez, ürkütücü açıklamalar duyduk."

Fidel Castro Ruiz / The Guardian NTV-MSNBC
Bu yazının orjinaline, ntvmsnbc.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Dünya Sosyal Forumu ve Açık Kaynak Kodlu Özgür Yazılımlar

e2e

Geçtiğimiz günlerde, Brezilya'nın Porto Alegre kentinde düzenlenen "Dünya Sosyal Forumu"nda konuşan EFF'den John Perry Barlow, fakir ülkelerin açık kaynak kodlu yazılımları kullanmalarını önerdi.

Barlow, Brezilya'nın kullandığı yazılımlar için ödediği linans ücretlerinin, açlık için harcadığı paradan daha fazla olduğunu belirtiyor.

Kaynak: The Seattle Times