İsminizi Ay'a gönderin...

0
RoR

Görüşler

0
asukaki
yazdım gönderdim bakarız ilerde eğer aya çıkarsak adımızı görürürüz :) güzel bişi ama nasa bişi yapıyosa bişi vardır altında illaki
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

3. Nesil Windows Media

elrond

Microsoft, multimedia içeriklerine yeni bir boyut getirdiği yeni Windows Media teknolojisi "Corona" yı duyurdu.
Bu sefer olaya biraz server tarafından bakalım. (DivX' de son kullanıcı tarafından bakmıştık)

Windows 2000 server'da olan "Windows Media Services" daha gelişmiş olarak Windows.NET Server Beta 3 ya da Build 3604'te de mevcut bulunuyor. Beta sürümü için oldukça stabil bile sayılabilir. Tabiki BBC Live Windows.NET üzerine taşınmadı ve onbinlerce bağlantı denenmedi. O yüzden gerçekten stabil mi bilemem.

Fazlamesai Kare

butch

Fazlamesai Kare, bundan böyle haftada 1 yayınlanacak bant karikatürleri bulabileceğiniz yeni bir FM ortamı. İlk çalışmayı bu adreste bulabilirsiniz. Komikliklerinizi kare AT fazlamesai.net adresine, yorumlarınızı haberin devamına bekliyoruz.

linux driverları olmayan donanımlar

anonim

geçenlerde sis vga onboard chipset'li anakartıma debian kurdum ama ekran kartımı bir türlü tanıtamıyordum. Sonra anakart üreticisinin sitesine girdim ve sis650 vga chipsetli onboard ekran kartının linux redhat 7.2 ve 7.1 sürümleri için driver'ını buldum ve sitede bundan böyle linux sürücüsü üretilmeyeceği yazıyordu.

sis gibi kesin bir tavırla linux sürücüsü üretmeyeceğini açıklayan bir firmadan bir daha donanım almayı düşünmüyorum ve üniversitemin satın alma bölümüne de söyleyerek bu firmanın donanımını kara listelerine almalarını söyleyeceğim.

aslında hali hazırda böyle bir kara liste var mıdır bilemiyorum ama merak ettim..

biraz araştırmadan sonra http://www.winischhofer.net/linuxsis630.shtml adresinde "SiS VGA chipsets and Linux" diye bir proje buldum. Bu bana Stallman'ın yaşadığı sorunu hatırlattı..
bundan böyle linux desteklemeyen donanım almayalım derim.

Nostalji: 2000 yılı problemi

sundance

Fazlamesai 2000 yılında kurulduğundan, hiç bahsi geçmedi -sözde- 2000 yılı probleminin. Halbuki, kıyamet geliyor diye bekleniyordu 1999'da.

İşte 2000 yılı ile ilgili ilk Usenet postası.

Karikatür Robotu

redogre