Intel Ekran Kartı Sürücülerinin Kaynak Kodunu Açtı

0
Titus

Görüşler

0
anonim
İyi bir haber.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AMD bir yandan, Transmeta öbür yandan...Intel nerde? INTEL INSIDE

parsifal

Demek rakipleri olmasa yeni bir şey çıkaracağı yok bu INTEL'in...

Önümüzdeki yıl işlemci fiyatları düşerken hızlarıda aynı oranda aratacağa benzer.

KAISER, Meltdown, Spectre... Neler oluyor?

tongucyumruk

butch kibarca "neler oluyor?" diye sorduktan sonra kısaca son günlerde bilişim dünyasini sallayan, "bulutlarımız ne olacak?", "oyunlar da mı yavaşlayacak?" ve, "Bitcoin alalım mı?" gibi sorulara yol açan haberler üzerine kısa bir Türkçe açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

Baştan söyleyeyim, konu üzerine çok derin bilgisi olan bir insan değilim, bu konu...

Intel`den VIA`ya dava

elrond

Intel VIA nın Pentium 4 çipler için ürettiği P4X266 ve P4M266 chipsetleri nedeni ile VIA`ya dava açmaya hazırlanıyor. Intel VIA nın P4 chipseti için lisansa sahip olmadığını iddia ediyor. VIA CEO su Wen Chi Chen Intel` in daha önce de Cyrix` e benzer davalar açtığını ve hep kaybettiğini söylüyor ve ekliyor "Intel duruşmaları çok seviyor galiba"

Merhaba DRM, Güle Güle Özgürlük

tongucyumruk

Ve sonunda gerçekleşti... Intel 26 Mayıs'ta yeni çift çekirdekli işlemcisi Pentium D ve onunla birlikte piyasaya giren yeni i945 yonga setini duyurdu. Duyurulmayan veya satır aralarında geçiştirilen ise işlemci ve yonga setinin donanıma gömülü DRM teknolojileri içeriyor olduğuydu.

DRM (Digital Rights Management - Dijital Hak Yönetimi) telif hakkı sahiplerinin kendilerine ait içeriğin kullanımını donanım seviyesinde kısıtlayabilmelerini sağlayan bir teknoloji. Bu sayede telif hakkı sahibi elinizdeki CD'yi kaç defa dinleyebileceğinizden tutun kimlere ödünç verebileceğinize kadar her türlü konuda söz hakkına sahip oluyor.

Evet, bilgisayarını özgürce kullanmak isteyenler için son çağrı.

OpenML: Yapay Zekâ, Intel Tarzı ve Açık Kodlu

FZ

Mikroişlemci devi INTEL, OpenML (ML: Machine Learning) bağlamında geliştirdiği sistemleri açık kodlu yazılım şeklinde kamuya açtı. PNL (Probabilistic Networks Library) fonksiyon kitaplığı bünyesinde yine açık kodlu olarak ses ve görüntü tanıma kitaplıkları da mevcut.

Bilgisayarlara anlamlı çıkarımlar yaptırmaya çalışan, makinaların karman çorman, bağlantısız ve alakasız gibi görünen verilerdeki örüntüleri, kalıpları, vs. öğrenmelerini sağlamak için kafa patlatan araştırmacıların bu kapsamlı yazılım sistemini incelemelerinden fayda var.