Hangi Dağıtımın Güvenlik Açıklarına Cevabı Daha İyi?

0
darkhunter
SearchSecurity, genel güvenlik açıklarının yamanması konusunda, hangi dağıtımların daha başarılı ve hızlı olduğuna dair istatistiksel bilgiler vermiş.
Sonuçlarla ilgili The Fridge'de de bir yorum yapılmış.

Asıl konu şu ki; bir dağıtımın endüstriyel kullanım alanı oluşturabilecek kadar başarılı olması, lokal çözümler sunmasından ziyade profesyonel bir güvenlik ekibi tarafından sürekli takip edilmesiyle de ilgili...

Bu bağlamda Ubuntu Breezy'den bu yana epey yol kat etmiş gibi görünüyor...*

Sonuç olarak, uykularınız kaçmasın ama kişisel bilgisayar kullanımı bile giderek daha tekinsiz bir hal alıyor...

* Breezy Badger'ın prestiji, 2006 yılının Mart ayında ortaya çıkan ciddi bir açık ile baltalanmıştı. Söz konusu açık, kurulum sırasında tanımlanan yönetici parolasının açık metin ( plaintext) olarak, /var/log/,,,/questions.dat altına kaydedilmesine imkan vermekteydi...

Görüşler

0
Tarık
her 2 günde en az 50 mb lık güvenlik/yazılım yükseltmesi/düzeltmesi yaptığına göre heralde ubuntu dapper drake bayaa bi güvenl ;) tabii olan kotamıza oluyor bu arada...
0
gilan
şu insanlara da yaranmak mümkün olmuyor. Ne ilginç??
0
Tarık
şu insanlara yaranmak mümkün olmuyor. Ne ilginç? Pardon, Ubuntu geliştirici ekibindemisiniz? yada ilginçliğin nedenini sorabilirmiyim?
0
gilan
(amacım bir tartışma yaratmak değil) Ubuntu geliştiricisi değilim ama kullanıcısıyım. Dapper'le birlikte windows'u tamamen silerek tam anlamıyla kullanıyorum. Ayrıca Ubuntu topluluğunu ve bu zaman zarfında yapılan işleri de çok yakından takip ediyorum. bu sayede yeni bir sürüm (Edgy) çıkarken ya da güvelikle ilgili yamalar çıkarken insanların ne kadar çok uğraştığını yakından izledim. Bu kadar açıklamadan sonra sizin sözlerinizin bana ilginç gelen kısımları:

"her 2 günde en az 50 mb lık güvenlik/yazılım yükseltmesi/düzeltmesi yaptığına göre heralde ubuntu dapper drake bayaa bi güvenl ;) "

güvenlik tehditleri değiştikçe ve arttıkça yazılımın onlar karşısında önlemini alması sizi neden rahatsız etti anlamadım. bu alaycı cümlenizden "dapper'in aceleyle çıkmış bir sürüm" olduğunu mu anlatmaya çalıştınız onu da tam anlamadım. Ubuntu forumu takip ederseniz her gün standart olarak 1800-2000 kişinin forumda olduğunu görürsünüz. buda demek oluyor ki "sorunlar çabuk bulunur ve çabuk çözülür" ubuntu bu yüzden güncelleştirmelere en hızlı cevap veren dağıtım. ve bu dağıtım için gerçekten çok emek sarfediliyor.
Ayrıca suse 10.1'i denediğimde update bile edemediğine şahid oldum. (3 ay önce ilk update'de hata verdi) o zaman bu dağıtım size göre en iyi dağıtım :) Sizce böyle mi olmalı. Şu sıralar windows bile hergün update yaparken ubuntu sizi neden bu kadar rahatsız etti onu anlamadım.
Başta da belirttiğim gibi amacım tartışmak değil. Sadece verilen emeklere ve harcanan zamana saygılı olmak gerektiğine inanıyorum.

Küçük bir not: 3 aydır kullanıyorum 2 günde bir 50 mb dosya indirseydim şu an yaklaşık olarak 2,25 gb veri indirmem gerekirdi. buda benim şu an dapper'in bir üst sürümüne erişmiş olmam anlamına gelir.



"tabii olan kotamıza oluyor bu arada..." OpenSuse 10.1 kullan, daha ilk update'de çöküp seni update etme derdinden kurtarır. 1 ay sonra 10.2 alpha1 çıkar 5 cd indirirsin (3gb) sistemi update edersin. Daha sonra alpha2 çıkar (3 gb) yine update etmiş olursun. Yaklaşık olarak 3 ayda 10 gb update yapmış olursun.

2.25 gb < 10 gb
0
Tarık
gilan, yazdıklarını ve yazdıklarımı okudum ve senin çıkardığın anlamı nereden çıkardığını anlamadım. ilk yorumum gayet ironi (dolaylı ve alaylı anlatım, mizah(itu, tdk sözluk) ihtiva eden bir yorumdu. Anlayamamış olman benim sorunum değil aslında. senin aksine Ubuntu GNU/Linux ta yeni değilim tam olarak 1,5 senedir kullanıyorum ve kullandığım sistemde kurulu açık kaynak yazılımları görsen aslında neden bahsettiğimi anlarsın. Fakat sen karşındaki insanın ne(ci) olabileceğini bir tarafa bırakıp yada fütursuzca yargılayıp infaz etme aşamasına gelmişsin. Senin yaptığın sadece yorum yapmış olmak gibi bişey olmuş bu durumda.
0
gilan
Benim amacım yargılayıp infaz değil gerçekten. Belki biraz duygusal olarak sert bir yorum yapmış olabilirim. Sadece yaptığınız yorumunuz bana da "ironi" geldiği için böyle yazdım. Her ne kadar tam anlamıyla 3 aydır kullanıyorsam da Ubuntuyu ve forumlarını "warty" sürümünden beri izliyorum. Harcanan emeği gördüğüm için böyle bir yorum oldu belki de. Yanlış anladıysam da sizden özür dilerim. Demek ki kuracağımız cümleleri ve kelimeleri iyi seçmemiz gerekiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GMAIL güvenlik açığı

mos

Anet haber sunucusu, son_dakika ve internet.guvenlik gruplarına bu akşam yollanan habere göre İsrail web sitesi Nana, Google'ın beta aşamasındaki eletronik posta hesabı Gmail'in çok önemli bir güvenlik sorununa sahip olduğunu açıkladı. Buna göre yalnızca kullanıcı ismi ile, herhangi bir şifre gerektirmeden bir Gmail hesabını tam yetkiyle ele geçirmek mümkün.

DOS, DDOS Atakları ve Korunma Yöntemleri Semineri

anonim

Tarih: 15 Ekim 2009 Perşembe, 14:00 – 17:00
Yer: Microsoft İstanbul Ofisi Levent Mah, Aydın Sok, No:7, Levent, İst

Huzeyfe Önal tarafından gerçekleştirilecek olan bu seminerde, internet’teki en büyük sorunlardan biri olan Denial-Of-Service atakları üzerinde durulacak, bu atakların sistemlere verdiği zararlar ayrıntılı şekilde ele alınacak ve bu saldırılara karşı neler yapılabileceği aktarılacaktır.

Etkinlik kayıt linki

SQL 2000´de bir açık, Turkiye ISP´lerinin birçoğunu esir aldı

sundance

Cumartesi saat 12:20 itibari ile, BNet ve Doruk %100 down! Sebep olarak MS SQL 2000 sunucularının bir açığını kullanan nimda benzeri bir worm´dan bahsediliyor. TTNet´in kesintileri ve depremden sonraki en büyük kesintilerden biri bu

Yeni slogan ´MS SQL 2000 kullanın rahat edin. Ne downtime sınırları, ne hizmet garantisi, aşın hepsini!´

Not:1453 numaralı portu reject etseler de olurdu :) Diğer ISP´lerden de haber aldıkça yayınlayacağız...

Steganografi ve Steganaliz: Bulamadığın şeyi çözemezsin

FZ

ACM Queue dergisinin son sayısında Huaiqing Wang ve Shuozhong Wang isimli iki Çinli araştırmacının steganografi ile ilgili ilginç bir makaleleri var.

Steganografi, bir verinin başka bir veri içine yerleştirilmesi için kullanılan yöntemlere verilen genel isim. Bir resmin içine bir başka resmi, bir resmin içine şifreli mesajı, bir MP3 dosyasının içine bir resmi ya da yine şifreli ya da şifresiz bir mesajı gömmeniz ve bilmeyen birinin içine gömülü görüntü ya da ses dosyasını grafik göstericiler ve müzik çalıcılarla normal bir dosya gibi görümesi, dinlemesi mümkün. Konu ile ilgili çok güzel bir ansiklopedi maddesini okumak faydalı olacaktır.

Not: Acaba vakti olan biri ilgili Wikipedia maddesini Türkçe vikipediye aktarabilir mi? En azından bir kısmını?

Visa&Mastercard Hacked !

anonim

İki firmanın salı günü en büyük güvenlik sızmalarından biri olarak belirttikleri olayda, bir bilgisayar korsanı toplam 8 milyon Visa ve MasterCard hesabına erişti.