Google Hack: Sefil ve Başarısız Bush

0
murat09
Google'da sefil ve başarısız anlamına gelen "miserable failure" kelimelerini birlikte arattığınızda ilk sırada karşınıza Beyaz Saray sitesinde George W.Bush'un özgeçmişi çıkmakta. Ayrıca George Bush diyerek aratma yaparsanız 1-10 arası sonuçlarda Bush ile şempanzelerin benzerliğini konu edinmiş başka bir site daha çıkıyor.

Görüşler

0
conan
Su anda webde bloglar arasi kampanya gibi bir sey baslatilmis. Insanlar web sayfalarindan "miserable failure" olarak GW Bush'un biyografisine link veriyorlar. Boylece google'da bunlari indeksleyip page rank algoritmasina gore bu kelimeleri arattirdiginizda ilk sirada cikariyor sonucu. Kampanyaya katilmak oldukca kolay heheh ;)
0
malkocoglu
Haberlerde buyutulen seylerin arka planini bilmek bazen komik oluyor degil mi? Haberi ilk duydugumda "bunda ne var kardesim" demistim ben de...

Miserable failure lafini ilk cikartan demokrat (karsi partiden) Dick Gephart idi. Amerika'da iken CSPAN kanalina muptele olmustum, yorumsuz olaylari, konferanslari roportajlari gosteren nadir bir haber istasyonudur. Turkiye'den streaming yaparak seyredebiliyorsunuz, www.cspan.org. CSPAN'de demokrat adaylarinin tartisma programi sirasinda Gephart "miserable failure" lafini kirk kere tekrarladi. Belli ki Bu$ karsitligi uzerine bir platform kuracakti, cunku hemen arkasindan miserablefailure ile alakali bir web sitesi ismi kapmisti. Lafin pek tuttugu soylenemez, cunku baska bir demokrat olan Dean as adayligi kapmak uzere. Ama adam an azindan denedi. Internet'i esas iyi kullanan Howard Dean bence, (Bush'tan en cok nefret eden aday da odur). Kendisi bayagi da genc zaten, ve Internet'ten rekor seviyede bagis kaldirdi. Milyonlarca dolar. Allah yolunu acik etsin, daha ne diyelim.





0
murat09
http://www.kotuvepis.com/sansiszanlar/b1kucuk.jpg
Yorumsuz :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ayda yılda bir işimizin düştüğü sitelere üyelik için harcanan zamanı unutun

pirx

Acil birşeyler ararken veya öylesine gezinirken, bir daha belki de hiç uğramayacağımız sitelerdeki uzunca formları doldurup üyeliği aktive etmekten falan sıkılmayan var mı? İşte geç de olsa bu derde çözüm iddiasında bir site (belki daha önce de bu tip bir örnek vardır bir yerlerde ama ben görmedim)

http://bugmenot.com/ sitesi herkese açık bir kullanıcı adı/parola veritabanı gibi çalışıyor. Gerçi çok fazla deneme fırsatım olmadı ama bugüne değin böylesi bir sitenin geç bile kaldığını düşünüyorum.

GMAIL: pop3 desteği ekledi

mos

1000 mb 'lık e-posta kotası sunmasıyla dikkatleri henüz beta aşamasındayken bile üzerine çekmeyi başaran GMAIL , şimdi de pop3 ve otomatik posta yönlendirme desteği sağlıyor.


Internet Bedava (mı?)

redogre

Evet genellikle büyük gazetelerin pazar eklerine yaraşır bir başlık oldu ama yarım saat içinde uzun zamandır kullandığım iki servisin artık paralı olduğunu öğrendim.
`Para vermiyorsan buyur sürün` diyen ilk adres FilePlanet. Hani Quakeplanet adlı, güzel Quake mod ları ve haritaları indirdiğimiz Community var ya ... İşte orası dosyaları indirebilmeniz için GameSpy üyeliği istiyor. Tamam GameSpy üyeliği bedava ama işkence bununla bitmiyor. `Buyrun serverlara.` diyor ama o da ne? Tıklayınca güzelim servera `Ama siz para vermemişsiniz, aylık 10, yıllık 50 dolara bu hizmet` diyor. O zaman Public Server kullanırım diyorsanız, 300 kişi sınırlı 2 Amerika serverı, ve 50 kişi sınırlı bir Romanya serverı sizi bekliyor. Önce bir applet ile sıraya giriyorsunuz. Sakın kendi kendinize `Aman bekledim ama 50 kişi var sadece harika alırım dosyamı...` diyorsanız yanıldınız. DSL bağlantı ile 1.3 Mb ı tam 1 saatte indirebildim. Quake ile ilgili birşey istiyorsanız ya parayı bayılacaksınız ya da sürüneceksiniz....

Google´in yeni oyuncakları

conan

Google'in üç yeni oyuncağını gördüm bügün slashdot'da.

Birincisi Google Viewer: Bu oyuncak aradığınız kritere uygun düşen web sayfalarını bir bir, alttaki frame içerisinde gosteriyor. Bir sure bekleyip, aramaya uyan bir sonraki linke geciyor. Oldukça beğendiğimi soylemeliyim :)

Sezer siyaset meydanlık ünlü Rtük yasasını iade etti

sidar

TC Cumhurbaşkanı Sezer, siyaset meydanlarında Ovakışla köylüleri ile tartışılan Türk İnternet'inin (!) önüne set koyacak ünlü Trük (Rtük/türk/tükr) yasasını iade etti. Yorum yapmadan iade gerekçesini yazıyorum:
"İletişim teknolojisinde bir devrim niteliğindeki internet yayıncılığının en baskın yönü, düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğünün, özgün kanaat oluşumunun günümüzdeki en etkin kullanım alanı olmasıdır.

İnternet ortamındaki yayıncılıkta, hukukun üstün kılınması, kişilik haklarının korunması ve bunun yanında da yayın yoluyla düşünce ve ifade özgürlüğü gibi duyarlı alanların dengelenmesi sorunu ortaya çıkmaktadır. Bu sorunlar ancak, ifade özgürlüğü esas alınarak ve yayınlar üzerindeki denetim yargıya bırakılarak sağlanabilir.

İnternet yayıncılığına ilişkin ilkelerin ve öteki düzenlemelerin özel bir yasa ile yapılması en doğru yol olacaktır. Bu yola gidilmeyerek, yayınların düzenlenmesinin tümüyle kamu otoritelerinin takdirine bırakılması ve Basın Yasası'na bağlı kalınması internet yayıncılığının özelliği ile bağdaşmamaktadır. "