İlgili Yazılar

Google Translate artık Türkçe

tongucyumruk

Google'ın çeviri servisi Google Translate artık Türkçe'yi de destekliyor. Sistemi kanlı canlı görmek için tıklayın. Yazıların üzerine gelince çıkan baloncukları kullanarak çeviri sisteminin gelişmesine katkıda bulunabileceğinizi de arada hatırlatmış olalım.

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında...

Google'da çalışmak için ne yapmalı?

FZ

Hiç köpek gezdirerek para kazandınız mı? Yalnız mı yoksa grupla mı çalışmayı tercih ediyorsunuz? Herhangi bir konuda dünya rekorunuz var mı? Doğru cevaplar size Google'da bir iş sağlayabilir.

'Kaliteli ve zeki' elemanlar çalıştıran arama motoru Google, seçeneklerini genişletti. Artık kitap yazan veya kendi kulübünü kuran insanlarla çalışmayı seçiyor. Google'ın hızla gelişen arama ve reklam bölümleri için daha fazla mühendis ve satış temsilcisine ihtiyaç var. Bu yüzden her ay eline ulaşan 100 bin başvurudan en pırıltılıları seçebilmek için otomatik bir yol başlattı. Başvuranların doldurduğu ayrıntılı online ankette, adayların davranış, kişilik özellikleri ve hayatı araştırılıyor.

Google appliance var mı isteyen?

sundance

Meşhur donanım sitelerinden AnandTech, bir müddettir beklediği Google Search Appliance'a sonunda kavuştu.

Google'ın nasıl bu dünyanın dışından tasarımlar yaptığını veya kolay kullanım/problem giderme için düşündüğü detayları görmek, ya da sitesinde bu sistemi kullanmak isteyenlere şiddetle öneririm.

Symantec Mail Security Appliance'ın kurulum için klavye, monitör ve (burası önemli) belli bir marka USB CD-Rom istediğini düşünürsek, gerçek bir appliance nasıl olur görmek onlar için de iyi olabilir ;)

Google'dan Dev Adım: Google TiSP

parsifal

Google, TiSP projesi ile yine adından söz ettirmeyi başardı :)