Internet2

Büyük SSL Göçü Başlıyor mu?

3
tongucyumruk

Google CA/Browser Forum gereksinimlerini yerine getirmemesi sebebiyle Symantec PKI altyapısını güvenilen sertifikalar listesinden çıkarmaya karar verdi. Bu durum SSL dünyasında bolca kullanılan Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust, ve RapidSSL gibi Symantec'e bağlı SSL sağlayıcıları tarafından üretilen sertifikaların geçerliliğini yitirmesi anlamına geliyor.

Google Güvenlik blogunda yapilan duyuruya göre süreç önce Symantec'in 2016-06-01'den önceki sertifikalarını geçersiz kılarak başlayacak ve 2018-09-23'te Symantec sertifikalarının tamamen güven listesinden çıkarılması ile sona erecek.

Let's Encrypt'in halihazırda SSL dünyasını kökünden salladığı bu günlerde, bu büyük değişimin nasıl sonuçları olur dersiniz?

Görsel: Wikipedia

Görüşler

1
mascix

Symantec google in isteklerini yapar yada rusveti verir ise geri girer degilse kaybolur gider :)

1
tuyan

Zaten eski infrastructure i satip yenisini yapacaklarmis. kaybettikleri birsey yok.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CryptoAPI ile Verilerimizi Güvenlik Altına Alalım (ama nasıl?)

anonim

21. yüzyılda yaşadığımızı göz önüne alarak artık hepimizin mümkün olduğunca Telnet yerine SSH, FTP yerine SFTP ve HTTP yerine HTTPS kullanarak verilerimizin Internet üzerinde bir noktadan bir noktaya ulaştırılması sırasında yol üzerinde pusuya yatmış karanlık şahıslar tarafından ele geçirilmesini engellediğimizi sanıyorum. Eğer bunu yapmıyorsanız, bu karanlık şahıslara fırsat verdiğiniz için er ya da geç Nasreddin Hoca'nın başına gelen "Peki ama hırsızın hiç mi suçu yok?" durumuna düşmeniz kaçınılmazdır...

CAPTCHA'ların sonu!

tongucyumruk

Sanıyorum hepimiz CAPTCHA denen şeyi ve ne kadar sinir bozucu olduğunu biliriz. OCR sistemlerinin tanıyamaması için iyice bozulan bu yazılar aynı zamanda bizim gözlerimizi de olağan dışı şekillere sokarlar. Ne varki bir yandan da spam-bot olarak anılan ve başta forumlar olmak üzere birçok yerde otomatize edilmiş halde reklam yayınlayan yazılımlardan korunmak için de en başarılı yol CAPTCHA kullanmak. Yani, en azından şu ana kadar öyleydi...

Telsim GPRS üzerinden izinsiz giriş!

anonim

TELSIM üzerinden yaklaşık 6 aydır Internet´e bağlanıyorum. Geçen hafta bilgisayarıma ZoneAlarm kuruncuya kadar her şey normal gidiyordu. Ne zaman Internet´e bağlansam 5-10 dakika sonra ZoneAlarm

The firewall has blocked internet access to your computer(NetBIOS Name) from 81.6.65.39 (UDP Port 1025)

mesajı verir oldu. Sonunda IP sahibini aramaya karar verdim. Aşağıda IP sahibinin detaylı bilgisini gösteren adres yer alıyor.

http://arul.telenet-systems.com/cgi-bin/track.cgi?host=81.6.65.39

Garip değil mi?

Google film yapımı için para sağladı

melitical

Google'ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page yakın bir arkadaşlarının yapacağı bağımsız filmin finansmanına yardım edecekler.

Kaynak: forbes

Fazlamesai bir zavallıyı takdim eder...

sundance

Bugün irc.freenode'daki #fazlamesai kanalında arkadaşlarla sohbet ederken, kanalın müdavimlerinden Xybernaut'un nickine benzeyen nickli biri bana özelden mesaj attı, bu ve ardından gelişen zavallı muhabbeti okumanızı isterim. Görün bakın ülkemizde social engineering ne kadar zavallı durumlarda, ne salaklar var :)

Xyber[busy]] cc varmi elinde ?
[sundance] cc ne be ?
[sundance] kredi kartı mı ?
[Xyber[busy]] kredi karti
[sundance] var nolcak ?
[Xyber[busy]] bilgileri ver az
[Xyber[busy]] cok lazim
[Xyber[busy]] neyse oderim
[sundance] :)) haaa, sen benden kaçak kredi karti numarası istedin ?
[sundance] vay çakal vay, rezil etmez miyim ben seni simdi FM camiasına :))