İlgili Yazılar

Google'dan Zihin Kontrol Hesapları

ae

Gerçi ne kadar doğrudur değildir tartışılır ama Register'da şöyle bir haber var : "Google plans orbital mind control" .

Google Kampusunde, Area 51 modundaki 43.binadaki bir fikir fırtınasının ekran görüntüsünü vermişler. Görünenler ilginç : GOOGLE OS ,Spy Satellite , Orbital Mind Control.

Ana fikir ise : "İndexlenmiyorsa yokedilmeli" imiş.

RSS'ler İçin Google Reklamları

butch

Yoğun içerik sağlayan ve bu hizmeti ufak da olsa bir gelire çevirmek isteyenler için önemli bir rol üstlenen Google Reklamları, uzun bir süredir çözüm bekleyen bir konuya daha el attı. RSS besleme(feed) için Google Reklamları deneme sürüşüne bir süre önce başladı.

Google ve İşe Eleman Alma Yöntemlerinden Biri Daha

FZ

Askerliğini yapmakta olan matematikçi bir dostumun dikkatini çekmiş, Google'dan eski bir blog girdisi, paylaşayım dedim. Euler sabitinde, virgülden sonra akıp giden sayı dizisi içindeki ilk 10 basamaklı asal sayıyı soran ve bunun sonucuna .com uzantısı ekleyip oluşturulan URL'den bilgisayarcılara çağrı yapan bir ilan! ;-)

http://www.google.com/googleblog/2004/07/warning-we-brake-for-number-theory.html

Eğer cevabı biliyorsanız (ya da bulabiliyorsanız), web tarayıcınızdan ilgili siteye gidip ne olduğunu görebilirsiniz ;-)

Google Reader

butch

Yine bir RSS okuyucu. Ama her zaman olduğu gibi google yorumu herşeyi değiştiriyor. İşte Google Reader. Tabi ki BETA.

Çabuk, çiz!

butch

Konumuz makine öğrenimi ve karşımızda Google'dan yeni bir oyuncak "Çabuk, çiz!".

Oyun, anahtar kelimeler ile verilen nesneleri kısıtlı bir süre içinde ekrana çizmeniz ve yapay sinir ağlarına dayalı sistemin siz çizmeye çalışırken çizdiğiniz objeyi tahmin etmeye çalışması üzerine kurulu. Zaman kısıtı ve yapay zekanın sürekli değişen tahminleri ile size güzel bir zaman vaat eden...