İlgili Yazılar

Bilişim Sohbetleri

butch

itconversations.com BT dünyasından önemli isimlerin, önemli konuşmalarının gerek ses kayıtlarına gerek metinlerine ulaşabileceğiniz bir site.

Lawrence Lessig, Free Culture, Bölüm 1 ile başlayalım mı arşivi oluşturmaya?

Özgür Yazılım Yerelleştirmede Bir Adım Daha

FZ

Debian Türkiye camiasının tek kişilik ordu modeli çalışan gönüllülerinden Recai Oktaş'ın Debian Türkçe listesine attığı son mesajı paylaşmak istedim:...

Savaş Hazırlıkları ve İnternet

anonim

ABD son hızla asker yığına devam ederken içerideki paranoya da büyüyor. Ülke içinde her türlü önlemi alıyorlar. Bunun son örneği Savunma bakanı Donad Rumsfeld´in .mil uzantılı web siteleri için yayınladığı mesaj.

Mesajın tamamı www.fas.org/sgp/news/2003/01/dodweb.html adresinde. Ama benim özellikle dikkatimi çeken bir kısmı internetin gücünün en büyük ispatlarından biri olarak gördüğüm için buraya almak istiyorum.

Metinde şöyle diyor:
AN AL QAEDA TRAINING MANUAL RECOVERED IN AFGHANISTAN STATES: "USING PUBLIC SOURCES OPENLY AND WITHOUT RESORTING TO ILLEGAL MEANS, IT IS POSSIBLE TO GATHER AT LEAST 80% OF INFORMATION ABOUT THE ENEMY."

Mozilla one point oh release party

m1a2

Mozilla 1.0 final release`den önce 1.0 release partisi duyuruldu :) 20 Haziran`da San Fransisco`da düzenlenecek partiye katılım serbest mi? Tabii ki öyle, küçük bir farkla. Partinin düzenleneceği dna lounge bar sınıfına girdiğinden eyalet yasaları gereği bu tip yerlere giriş için 21+ şartı gerekiyor. Yani 21 yaş altı Mozilla`cı Fazlamesaiciler (güzel bir sınıflama oldu di mi ama?) için üzgünüm, partiye katılamayacaksınız, San Fransisco`ya uçak bileti almaya kalkışmayın ;) Şimdi alternatiflerden bahsedelim: şurdan webcam ile partiyi takip edebilirsiniz. Veya Bugzilla`da 1.0 release`i için son derece kritik olarak rapor edilen Bug-100309`a kayıt yaparak bu bug`ı kapatabilir ve 1.0`ın çıkışını hızlandırabilirsiniz ;) Evet, Uruguay`dan Belçika`ya kadar alternatif partiler plânlanmış durumda. Microsoft-Turkey boğazda bi şeyler yapmıştı XP için. Onlardan yardım mı istesek acaba? Tecrübelerden istifade etmek lâzım...

Not. Netscape`i pas geçerek bunu `Haberler` kategorisinde gönderiyorum. Netscape`i kaldırarak -veya kaldırmayarak- şöyle güzel bir `mozilla` kategorisi açsak diyorum; üstelik şurda fevkâlade haşmetli bir resim de var, onu da `mozilla.gif` olarak kullansak hani diyorum ;)

farukcubukcu.com

BatoR

farukcubukcu.com ; Bence bakılası. Elliye yakın bilgisayar kursunu Internet üzerinden kendi kendinize, kendi hızınızda ve ücretsiz olarak takip edebileceğiniz bir site... Sadece üye olmanız yeterli... Fazla yeni bir haber olmamakla birlikte arayüz ve hizmet değişikliği tanıtımı hakediyor. (Bence)